FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Asociația suporterilor anunță o mare mutare » Cine ar urma să susțină financiar Dinamo

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2018 17:48

Dinamo a ajuns să atragă în fiecare zi noi "investitori" care declară, în special prin intermediari, că sunt interesați să preia clubul de la Ionuț Negoiță, apoi să facă din echipa din Ștefan cel Mare o forță în Europa de Est.

Suporterii nu mai știu ce să creadă și au ajuns să fie dezbinați în ideile expuse, momentan, în mediul online. Asociația "Dinamoviști pentru Dinamo" (ADPD), care are susținerea atât a lui Cornel Dinu, cât și a lui Mircea Lucescu, printre alții, a stat deoparte în ultima perioadă vizavi de tot ceea ce s-a întâmplat în jurul clubului, iar Răzvan Oprea, inițiatorul proiectului, a explicat pentru Gazeta Sporturilor care sunt următoarele mutări pregătite de ADPD.

"Există interes să se omoare proiectul nostru"

"Și eu, și domnul Cornel Dinu ne-am întâlnit cu tot felul de reprezentanți ai unor companii și a apărut o stare de oboseală psihică și după multe presiuni venite din toate părțile. Noi am fost primii care am anunțat intențiile clare de a prelua Dinamo, după care au apărut un milion de zvonuri, începând de la domnul Borcea cu diverși interpuși și până la domnul Thiess, și mai nou un om de afaceri ciprioto-ruso-israelian.

Există un interes să se omoare demersul nostru, e clar! Pentru ca Dinamo să nu intre pe mâna unor oameni interesați de sport. Interesul e din afara clubului Dinamo, mai ales după ce-a apărut că domnul Negoiță vrea să vândă asociației noastre, spunând că prețul e mai mic, fiind un proiect al fanilor. Tocmai de aceea și eu, și domnul Dinu și alții implicați în proiect am fost atacați la persoane în mediul online", a comentat Răzvan Oprea.

"Nu se poate fără audit"

Important de știut pentru suporteri este că ADPD va căpăta zilele viitoare personalitate juridică. "Am fost ținuți în loc de anumite persoane, dar miercuri avem înfățișare la tribunal pentru a căpăta acea personalitate juridică, apoi în 5-7 zile CUI și restul, iar în maximum două săptămâni vom fi în regulă cu tot.

Deja am demarat discuții pentru un audit financiar și juridic, după care îmi voi ține promisiunea de a trimite domnului Negoiță un act oficial pentru a cumpăra Dinamo. Nu se poate fără audit, n-ai cum să cumperi «în orb», pentru a evita orice fel de suspiciune. Am înțeles că nu sunt datorii. Iar după audit, vom negocia un preț. Avem semnale pozitive din partea companiilor, se așteaptă doar primirea personalității juridice", a dezvăluit Oprea.

De la 400 de lei pe an

Cine ar urma să susțină financiar Dinamo? "Parteneri, plus cotizații, plus 2 la sută din impozitul pe venit și-al celor ce nu pot plăti cotizația, adică companii mici deținute de suporteri dinamoviști.

Am vorbit deja cu companii, cu instituții, cu societăți comerciale ce-ar putea deveni partenerii noștri reali. Auditul și restul îl plătim noi, asociația, din momentul în care vom avea primul contract ferm, scris, în prima lună și jumătate vom avea 10-15.000 de cotizanți! Cotizația e 400 de lei pe an. Apoi, după primul an, estimăm că vom aveam 40-50.000 de cotizanți", a mai susținut Răzvan Oprea.

În frunte cu Mister și cu Il Luce

Inițiatorul proiectului a vorbit și despre discuțiile cu câțiva oameni importanți din mediul dinamovist veritabil:

  • Cornel Dinu - "Dincolo de legendă, de poveștile pe care le-am auzit de la Marin Moraru, Gigi Dinică sau Mircea Albulescu, domnul Cornel Dinu este un om de un atașament rar față de clubul Dinamo, un spirit generos și s-a înhămat cu o pasiune extraordinară la o muncă titanică. Dânsul e un soldat de-o forță fantastică și poate mișca lucrurile spre direcția bună"
  • Mircea Lucescu - "Este interesat de discuții, dar fiind implicat alături de Ionuț Lupescu în campania FRF, n-am mai vrut să-l perturbăm. De aceea nici n-am mai reacționat în ultima vreme, am lăsat lucrurile să se usuce de la sine fiindcă n-aveam informații că ar exista vreun investitor străin serios să preia Dinamo. Cu tot respectul, dar nu cred că intenția domnului Thiess se poate concretiza, e complicat să se facă. Domnul Thiess și-a făcut un mare deserviciu jignindu-l pe domnul Dinu"
  • Ion Țiriac - "Am încercat o discuție, dar și dânsul e prins cu multe, așa că am așteptat să ajungem cu proiectul la o fază avansată, concretă. Dânsul e o țintă pentru noi, nu pentru banii dânsului, ci pentru expertiza, pentru managementul sportiv"

"N-am primit amenințări directe, ci s-au spus lucruri urâte despre mine în online. Ba că aș fi marioneta lui Adrian Năstase, ba angajatul Serviciilor, ba omul lui Nicolae Badea. Pe ultimul l-am cunoscut după o lună și jumătate de la demararea proiectului și era normal să-l întreb de acele acțiuni gaj la club"
Răzvan Oprea, inițiatorul proiectului asociației suporterilor dinamoviști

  • În vârstă de 38 de ani, Răzvan Oprea este un actor de teatru și film ce poate fi urmărit cel mai des la Teatrul Național București. A jucat în "Crăciunul la Castel" , "Omul care a văzut moartea cu ochii", "Vizita bătrânei doamne", "Comedia Norilor", "Complexul România".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (43)
107586213437933
Gaius Caligula  •  23 Aprilie 2018, 15:43

o fi doar o coincidenta de nume cu gabi oprea, dar nepot de securist esti cu siguranta.

169060557063831
Stefan Anghel  •  23 Aprilie 2018, 12:24

informatie de ultima ora :"asociatia cutu-cutu,alaturi de vier pfoten,vor sa investeasca urgent in caini....se pare ca le face si adapost fara pista la baneasa !

speedy_gonzales
speedy_gonzales  •  23 Aprilie 2018, 10:27

In gsp Exclusiv : Vine Seicul Exclusiv : Vine cipriotul Exclusiv : Suporterii iau clubul Exclusiv : nu mai vine seicul Toate din surse gsp sigure. Ati ajuns mai putin credibili decat Libertatea dar macar aia recunosc ca sunt un tabloid.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează