FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSA STEAUA

EXCLUSIV Boloni a tranșat războiul FCSB - CSA: „A fost o acțiune coruptă. Sunt două mari întrebări care se pun acum”

Ladislau Boloni // Foto: Cristi Preda
Ladislau Boloni // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 29 ianuarie 2019 15:30

Ladislau Boloni (65 de ani) a venit cu o idee personală în ceea ce privește soluționarea războiului dintre FCSB și Steaua. Antrenorul lui Antwerp a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care a tranșat disputa dintre cele două echipe. 

Fostul selecționer crede că Becali ar trebui să devină mai simpatic pentru poporul stelist, iar Armata ar trebui să intre la negocieri și să accepte un compromis. 

- Vedeți FCSB drept continuatoarea Stelei de dinainte?
- (urmează o pauză lungă) Ceea ce este deranjant este că aceste amintiri pe care le am, aceste momente unice din fotbalul nostru nu apar nicăieri. Ar trebui să aibă un loc, o vitrină, ceva. Deocamdată e doar în amintirea steliștilor din acea generație. Fiindcă noua și viitoarea generație de steliști nici nu va mai ști de această performanță.

- Este sau nu este FCSB Steaua?
- Ar fi bine să fie un cuib, un loc de origine: "Uite, aici suntem noi!". Acum nu știi unde aparții, și asta din cauza unor situații care au dus la conflict între FCSB și Clubul Sportiv al Armatei. Mie, FCSB... Nu sunt împotriva lor... Într-un fel... da, este Steaua. Însă eu mi-aș dori Steaua puțin mai serios organizată, ca să recunosc ceva din trecut. Deocamdată nu recunosc mai nimic. Dar, ca în fiecare schimb de regim, pentru că la noi a fost un schimb de regim în 1989 după părerea mea, în toate țările postcomuniste, corupția a fost și este și acum prezentă. Dacă greșesc, îmi cer iertare.

- Ce legătură are?
- Atunci când corupția era în floare, atunci s-a petrecut această vânzare, cumpărare, trecere, înțelegere, strâns de mână, nici nu știu ce-a fost. S-a întâmplat cu corupția de ambele părți. Pe mine mă deranjează că legea nici acum nu poate să spună: "Ăsta este adevărul". Incredibil, după atâția ani de democrație! Au fost interese personale și interesele Armatei, dar ar fi bine ca aceste două părți, după ce au participat la o acțiune coruptă, să-și folosească inteligența și să se înțeleagă. Pricep că Steaua vrea să-și păstreze trecutul, dar să ceară bani pentru treaba aceasta? Celălalt, care a obținut cum a obținut Steaua, este incapabil să devină simpatic în fața poporului stelist, este greu să fie acceptat. Dar acum jucăria e a lui, el o are în brațe, nu putem să i-o luăm. Întrebările care se pun sunt "Cum ar putea să devină proprietarul mai simpatic?" și "La ce ar putea renunța Armata". Răspunzând la aceste întrebări ar ieși un proiect mai sănătos.

- Cu Gigi Becali ați vorbit vreodată? V-a căutat?
- Contactele cu el au fost atât de minore încât nici nu are rost să vorbim.

Citește și:

EXCLUSIV Ladislau Bölöni, ANALIZĂ TĂIOASĂ a fotbalului românesc: „Craiova fantastică, Dinamo bună, Steaua excepțională”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
ticbis
ticbis  •  30 Ianuarie 2019, 07:15
Postat de martinpen pe 29 Ianuarie 2019, 16:08

Boloni vorbeste bine. Se vede ca nu e implicat in nicio tabara. Normal, cei de la Steaua au doua variante: 1- se impaca cu Gigi si il lasa sa folosesca numele Steaua, in loc de fcsb 2- nu se impaca cu Gigi si isi vor continua lupta in ligile inferioare cu o echipa noua. Gigi are 2 variante: 1- se impaca cu Armata, dar trebuie sa plateasca cateva milioane de euro 2- nu se impaca cu Armata si continua drumul pe care i s-a permis, pana cand legea nu mai are incotro si va trebui sa spuna :stop. Tehnic vorbind, asta e o afacere in care va avea un cuvant de spus legea. Gigi a cumparat o echipa de la Paunescu, care nu avea dreptul sa o vanda, echipa fiind in administrare. Armata a avut o echipa la care a fost obligata sa renunte fara sa existe cadru legal. S-a vorbit in presa de obligatia ca echipele departamentale nu au voie sa participe in liga profesionista, dar aceasta lege nu exista scrisa nicaieri. Oricine imi arata textul de lege, pe un site oficial, ii ofer 100 de euro, fara alte comentarii. Gigi a facut o intelegere cu Armata, prin care echipa pe care o cumparase avea dreptul sa continue drumul echipei Armatei, cu conditia sa plateasca 10000 euro in Ghencea. Cand n-a mai vrut sa dea acesti bani, Armata i-a interzis pe buna dreptate sa foloseasca numele Steaua. Acum avem fcsb, care are o audienta masiva in presa sportiva, alimentata de cadouri de la gigi. Mai avem de discutat despre LPF si FRF care au permis ca echipa lui gg sa participe direct in Liga 1, c

Vorbesti prostii! Art.42, alin. 1, coroborat cu Art.31, alin. 1 din Legea nr.69/2000 sunt pasajele din Legea Sportului care interzic în mod clar promovarea în Liga 1 a cluburilor de fotbal de drept public. In categoria asta juridica se inscrie si CSA Talpan. Pentru a putea promova in prima liga si a se putea afilia la LPF, sectia de fotbal a CSA-ului este OBLIGATA conform legii sa-si modifice forma de organizare juridica, din societate de drept public in societate de drept privat. Asa ceva nu este posibil decat daca generalii vor vinde/inchiria/concesiona echipa de fotbal catre o societate comerciala privata de tip SA/SRL, adica catre un patron/investitor privat. Capisci??? Astept suta de euro...:)

manutd.steaua
manutd.steaua  •  30 Ianuarie 2019, 01:59
Postat de lucghencea pe 29 Ianuarie 2019, 20:11

In 2003 nu s-a preluat si nu s-a vandut absolut nimic in Ghencea , dar dl. Laci e diplomat mai ales ca nu cunoaste decat din auzite natura conflictului si nu are de a face cu realitatea de pe la noi . Cat priveste o eventuala presupusa intelegere aceasta e din start imposibila fiindca CONTRAVINE LEGILOR , clubul militar fiiind in proprietatea statului si nu vreo societate pe actiuni . Iar statul fost deja pagubit cu 12 milioane de dolari de becali din momentul capusarii si lichidarii ulterioare a asociatiei F.C STEAUA din 2006 . Acestea nu erau cu putinta in prezent dar atunci becali avea de a face si cu legea junglei si cu amenintarile interlopilor proprii din umbra . Nu este posibil niciun fel de compromis fiindca intre Stelisti si fecefecesebisti acum cand rivalitatea si dusmania din prezent intre suporteri si simpatizantii fiecarui club este mai mare decat pe timpuri dintre STEAUA si Dinamo .

Ba,in 2003 fc csa steaua armatei tale era vai de capul ei,cu datorii de neimaginat si la un pas de faliment!Daca isi mai cerea si gigi banii,trebuia sa va vindeti tancurile si avioanele la fier vechi,asa ca,i s-a dat omului ce cerea,echipa in care bagse bani si din care nu mai avea cum sa scoata ceva cu balenele alea securiste la conducere!Ce-a facut el,a facut si pt binele lui si involuntar si pt al echipei,ca na,mai bine in liga 1 decat retrogradat!Ce nu inteleg eu,e ca daca si armata si becali se fac vinovati de masluirea actelor si mintirea suporterilor atatia ani,cum naiba sa sustii ca un maniac pe unul din cei doi?cu ce e mai bun csa si talon decat gigi,ca tot niste capusari sunt toti????

martinpen
martinpen  •  29 Ianuarie 2019, 20:21

In continuare, pentru ca mai era cineva aici care nu intelegea... " CONŢINUTUL INTREGRAL AL PROTOCOLULUI DINTRE MAPN ŞI AFC Steaua, DIN 7 MARTIE 1999 1. Ministerul Apărării Naționale transmite dreptul de folosință gratuită Asociației Fotbal Club Steaua București pentru spațiile și terenurile aflate în administrarea ministerului, după cum urmează:" Scrie clar: DREPTUL DE FOLOSINTA GRATUITA... Iar domnul Paunescu a vandut lui Gigi... Oare de ce nu intreaba nimeni "cu ce drept"?

Vezi toate comentariile (31)
Comentează