FOTBAL  »  Superliga  »  LITIGIU

EXCLUSIV Comisia FRF: "Demitere injustă" » Antrenorii au câștigat litigiul în primă instanță: clubul din Liga 1 e obligat să le plătească toți banii după ce i-a dat afară!

Naicu, Mutu și Florea, de la stânga la dreapta, imediat după barajul câștigat cu Chindia. foto: facebook
Naicu, Mutu și Florea, de la stânga la dreapta, imediat după barajul câștigat cu Chindia. foto: facebook

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2018 20:11

Adrian Mutu, Victor Naicu și Daniel Florea, adică fostul staff tehnic al lui FC Voluntari, au câștigat în primă instanță litigiul izbucnit în vară, când au fost demiși după ce au salvat echipa de la retrogradare în urma barajului cu Chindia. 

Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a FRF a decis azi că FC Voluntari trebuie să le plătească antrenorilor drepturile salariale până la finalul contractelor. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu recurs. 

Astfel, "principalul" din acte, Victor Naicu, și "secundul" Daniel Florea trebuie să-și primească salariile până la data de 30 iunie 2019. 

Mutu își va primi banii doar până la 1 iulie 2018, deoarece atunci a semnat cu echipa secundă a lui Al Wahda. 

Avocatul antrenorilor impresariați de Anamaria Prodan, Dan Idita, a reușit să demonstreze în fața membrilor Comisiei de primă instanță că motivul invocat de ilfoveni pentru demiterea celor 3 a fost injust. 

"Camera a hotărât ca FC Voluntari să achite drepturile financiare aferente întregii perioade contractuale antrenorilor Naicu și Florea. În cazul lui Adrian Mutu,  Camera a decis să ii achite drepturile contractuale până la momentul semnării noului contract cu Al Wahda. Sunt decizii juste conform prevederilor Regulamentului privind Statutul Antrenorului, dar și dispozițiilor Codului Civil în materie de reziliere a contractelor.

Prin apărările lor, cei de la Voluntari au încercat sa interpreteze că unele clauze contractuale ar conduce la încetarea contractelor cu consecința drepturilor financiare la zi. Au formulat și cereri reconvenționale în dosare în acest sens. Le-au fost respinse cererile și apărările și probabil de acum vor fi mai atenți când vor înceta unilateral contractele încheiate", a precizat Dan Idita pentru GSP.ro. 

"Eu am încercat să le ofer o șansă celor de la Voluntari. Am vrut să ne vedem și să negociem rezilierea fără să ajungem în instanță. Eu știu exact ce pot. Alături de avocatul meu, Dan Idita, nu am pierdut niciun caz pentru antrenorii și jucătorii pe care-i reprezint din 2006. Era culmea să pierd tocmai cazul nașului copilului meu", a declarat și Anamaria Prodan, agentul antrenorilor. 

Vezi și: Haos cu repetiție? FC Voluntari are un parcurs de coșmar, care seamănă izbitor cu primul ei an în Liga 1. Cum s-a terminat atunci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează