FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Cornel Dinu cheamă foștii jucători ai "câinilor" să salveze echipa lui Rednic: ”Ei trebuie să ajute Dinamo!”

Articol de - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 17:34

Cornel Dinu a vorbit într-un interviu pentru GSP.ro și consideră că gloriile clubului din Ștefan cel Mare ar trebui să contribuie financiar la revitalizarea lui Dinamo.

- Mister, ca în fiecare an s-a organizat revelionul Old Boys Dinamo în primele zile ale lui ianuarie. Cum a fost?
- Distractiv, ca de obicei. Cred, pentru că nu m-am dus.

- În anii anteriori ați participat.
- Da, și a fost aglomerație mare. Ca la noi, la români, au fost mult prea mulți din cei care au jucat efemer decât cei care într-adevăr au contribuit la palmaresul lui Dinamo.

- Nu sunteți prea pretențios?
- Cred că da, sunt într-adevăr pretențios, dar eu văd și altfel apartenența cu adevărat la Dinamo.

"Nu trebuie să ceri!"

- În ce sens?
- E adevărat că destinul contează și în fotbal în privința identificării cu Dinamo, aceasta trebuie judecată de cronicari și de suporterii adevărați. Cred că fac parte din categoria dinamoviștilor sentimentali și constat că suntem prea puțini. Nu trebuie uitat că Dinamo a fost pentru toți și o școală comportamentală care ne-a ajutat în viață și după ce am plecat din iarbă, cum spun eu. Vreau să dau un singur învățământ.

- Care anume?
- De la început, la Dinamo am fost educați în spiritul că nu trebuie să ceri. Dacă meriți, ți se va da. Se poate spune că fotbalul este continuarea modernă a unor turniruri de capă și spadă, dar să simplificăm!

"Cei puțini să dea lui Dinamo!"

- Vă rog.
- Dacă Dinamo incontestabil ne-a dat mult și noi ar trebui să răspundem acum pe măsură. S-ar crea un ciclu de onoare. M-ai ajutat, te ajut și eu.

- Dar la cine vă referiți exact?
- Este valabil și pentru cei puțini care au acum din fotbalul început și desăvârșit la Dinamo capacități financiare cu multe zerouri. Cred că și acești puțini ar trebui să dea și ei lui Dinamo o mică parte din această forță financiară. Mai ales acum, când e atâta nevoie. Și nu vor fi bani investiți în deșert. Recuperabili sută la sută și prin sistemul de cotizații ale suporterilor, sistem care va ajunge și în România. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Să nu uităm că văzând o forță reală a zeci de mii de oameni vor veni altfel și sponsorii, nu cu firimiturile de acum.

"Nu am visat bogății"

- Vă putem identifica și pe dumneavoastră în această categorie.
- Oarecum. Eu am beneficiat doar vreo 6 ani după 1990 de câștigurile fotbalului profesionist și numai în țară. Nu ca acei puțini dinamoviști de apreciat pentru că au lucrat și în străinătate, unde doar în câțiva ani pot asigura existența a mai multe generații.

- De ce nu ați continuat mai mult?
- Eu nu am visat sau alergat după bogății. Am altă filosofie a vieții. Am educația existenței echilibrate cu grijă față de aproapele tău și fără disperarea de a acumula bogății deșarte din familie, dar și din Târgoviștea mea natală, care 350 de ani a fost capitala nobilă a Valahiei în Evul Mediu, fără a avea sau a se lăuda vreodată cu milionari. Eu am avut un trai decent. Acum, pesionar, la bătrânețe, nu-mi mai este deloc ușor ca atunci când eram în putere fizică. Ca să îți răspund de ce nu am continuat, scârbit de specimenele ce îmi interpretau munca, m-am retras mai devreme decât ar fi trebuit. Și mai aveam mult de dat fotbalului. Acum regret și nu mi-e rușine să recunosc că și eu, ca atâtea milioane de români inadaptabili la tâlhăria de piața ce ne este dată, aștept pensia.

- În urmă cu ceva timp spuneați că dacă aveți o lacrimă, o păstrați pentru dumneavoastră.
- Da, o șterg destul de des, dar fiind un optimist incurabil, m-aș fi așteptat ca aceia care pot cu siguranță să își rupă de la gură, e un fel de a zice, alături de suflarea unită a suporterilor, să contribuie financiar și prin competență la revenirea lui Dinamo. Mă refer direct, din nou, la acei dinamoviști alintați și acum de destin, care ar putea să dea măcar pentru noul început impulsul de care are nevoie Dinamo pentru a reveni pe culmile al căror aer l-a respirat, dar și expirat benefic pentru atât de mulți în trecerea anilor.

"Parafrazând învățământul tinereții noastre de la Dinamo, spun direct că dacă ai fost dinamovist cu adevărat, acum trebuie să dai și tu pentru Dinamo" Cornel Dinu

53 de goluri în 454 de meciuri a marcat Dinu pentru Dinamo

2 titluri și 2 Cupe ale României a câștigat antrenorul Dinu cu Dinamo

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
2036290743290484
Ion Marin  •  08 Ianuarie 2019, 10:13

Ai dreptate Davide , clubul DINAMO, in momentul de fata se afla intrun moment foarte dificil, delicat cu un pas in Divizia B.Dar voi , tu si cu Negoita , cand i - ati pus antrenori acum,pe Bratu si pe Niculescu si voi ati fost ageamii si sentimentali, nu ati avut nimic in cap, ati facut numai experimente proaste, cei 2 nu au avut experinta necesara acum sa conduca Dinamo in aceasta perioada, cea mai grea perioada din istoria clubului de 70 de ani.Mare atentie , mare , trebuie adusi jucatori , valorosi, nu mai tine cu jumatati de masura si experimente, vezi ca tu si Negoita veti raspunde de dezastrul ce va urma , daca nu gestionati bine situatia.Eu va apreciez si va respect , sunteti oameni deosebiti , dar antrenorii , vin si pleaca , dar voi raspundeti in fata suflarii dinamoviste.Si CEAUSESTII s-au purtat cu manusi cu clubul infiintat in 1948, ei erau stelisti si nu si l doreau in coasta Stelei.Dar l-au respectat.

bazileon
bazileon  •  07 Ianuarie 2019, 15:44

Cica "ei trebuie sa ajute Dinamo", nu "noi"!

1443305332370921
Vladimir Cohn  •  07 Ianuarie 2019, 12:22

Problema nu sunt banii , important este cine conduce si ce competente are pe fotbal sau pe administrare unui club de fotbal modern .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close