FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA GIURGIU

EXCLUSIV Culisele incredibile ale afacerii Alibec! Ce maschează Becali și Niculae + ce se întâmplă peste 6 luni!

Denis și Marius au colaborat excelent la Astra FOTO AFP
Denis și Marius au colaborat excelent la Astra FOTO AFP

Articol de - Publicat sambata, 28 iulie 2018 09:00

Pe Denis Alibec îl "împrumută" Astra de la FCSB, dar îl cumpără Marius Șumudică! Gigi Becali și Ioan Niculae îi oferă atacantului ocazia să joace și să devină acceptabil pentru Al Shabab, unde Șumi încă n-a reușit să-l importe.

Cel mai scump atacant din istoria recentă a campionatului românesc tocmai a fost răscumpărat pe un preț-record de un club care a făcut eforturi să scadă costurile în ultimii doi ani. Astra și-a subțiat lotul, a vândut tot ce a putut fi vândut și acum aruncă pe piață cea mai mare sumă din istoria echipei: 1,4 milioane de euro plătiți către FCSB pentru Alibec!

Toată lumea câștigă

Un atacant pe care giurgiuvenii îl vânduseră cu 1,7 milioane în urmă cu un an și jumătate, când Denis era mai tânăr, într-o formă mai bună și cu o imagine mult mai curată decât cea pe care a ajuns s-o aibă astăzi, pătată de multe scandaluri și de randamentul slab.

Înțelegerea e în trei, de fapt. Ioan Niculae l-a răscumpărat pe Alibec, pe care-l va vinde peste o jumătate de a în Arabia Saudită. Șumudică se alege cu jucătorul pe care l-ar fi dorit și acum, Becali recuperează o mare parte din suma pe care o consumase când l-a achiziționat pe Denis, plătise 1,7 milioane la începutul anului 2017, și Niculae folosește atacantul în următoarele șase luni.

Un vârf care mai e considerat foarte bun, în ciuda prestațiilor dezastruoase din ultimele 12 luni. În sezonul trecut a marcat un singur gol în 20 de meciuri din campionat, a fost și el unul dintre motivele importante pentru care FCSB a ratat titlul.

Arabii vor să-l vadă

Alibec e avantajat și el, fiindcă va avea ocazia să joace constant la Astra, ceea ce-i oferă posibilitatea să-și revină, să se apropie de forma lui cea mai bună. Șumudică a încercat să-l ia de acum la Al Shabab, însă conducerea arabă s-a opus, speriată de CV-ul atacantului, de cifrele lui îngrijorătoare care ilustrează regresul incontestabil.

Afacerea va fi realizată în iarnă, între Astra și Al Shabab, dacă arabii se vor convinge că Denis a rămas, într-adevăr, un vârf foarte bun, așa cum le-a fost prezentat de către Șumi. Antrenorul le-a garantat saudiților că Alibec e excelent, că datele recente nu ilustrează valoarea lui reală. Ar trebui ca jucătorul de 27 de ani să confirme recomandarea lui Șumi în următoarele șase luni.

"Cunosc clubul, îi știu și pe cei mai mulți dintre jucători. Cred că va fi bine, sper să am evoluții măcar la fel de bune ca acelea pe care le-am avut înainte să plec de la Astra la FCSB"
Denis Alibec, atacant Astra

Nu mai are concurență

Alibec n-a avut loc de Gnohere la FCSB, cu toată insistența cu care l-a promovat Becali pe Denis. În sezonul în care românul a dat un gol, francezul a marcat de 15 ori. La Astra nu va mai avea grija asta, pentru că nu există concurență, Alibec va fi vârful titular. Măldărășanu l-a folosit pe Buș atacant contra FCSB, o extremă, pentru că nu avea o soluție evidentă pentru postul de "număr 9". Antrenorul a cerut și după victoria cu steliștii: "Îmi trebuie un atacant!". Nevoia FCSB de a scăpa de Alibec și necesitatea ca arabii de la Al Shabab să-l evalueze cumva pe Denis au facilitat transferul unui vârf mai bine cotat decât ar fi sperat Măldărășanu că va căpăta.

A câștigat singurul titlu

Denis a avut cel mai bun sezon din carieră la Astra, în 2015-2016, și a coincis cu cea mai bună stagiune din istoria clubului. Atunci au câștigat giurgiuvenii singurul titlu de campioni și Denis a fost decisiv, a marcat 16 goluri doar în Liga 1. El a fost cel mai bun de pe teren inclusiv în partida care a hotărât sezonul, Astra-FCSB 2-0, joc în care atacantul a marcat un gol din penalty. Acea partidă l-a și convins pe Becali să plătească 1,7 milioane de euro, o investiție proastă, până la urmă.

"Să mă vedeți cum joc!"

Alibec și-a recăpătat optimismul după revenirea la Astra. La FCSB ajunsese să se antreneze singur, nici nu mai era primit în programul echipei din cauza conflictelor pe care le-a avut cu antrenorul Dică și cu managerul Stoica. Atacantul a comentat la DigiSport afacerea și a părut să aibă din nou încredere: "Am 91 de kilograme, greutatea ideală. Mă săturasem să mă antrenez separat de echipă, singur". Denis a plecat direct la Iași, pentru partida care se va disputa azi, de la ora 21:00.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
389480547918592
Olteanu Marian  •  29 Iulie 2018, 21:51

fcsb joaca in 10. Teixeira a pierdut absolut toate mingiile. Balasa iarasi doarme in ghete.

merace
merace  •  28 Iulie 2018, 22:45

1-1 Iasi-Astra, si se pare ca intrarea lui Alibec chiar a revitalizat jocul Astrei. Poate pe asta s-a bazat Niculae, stiind ca la Astra Alibec a avut randament bun in anul cand au luat titlul, iar echipa are incredere in el. La FCSB, Alibec era doar un nou venit adus de patron de la rivalele din Liga, dar nu s-a adaptat, sau poate nici nu a fost ajutat de catre colegi sa se adapteze. La Astra e acasa iar.

merace
merace  •  28 Iulie 2018, 22:35

Nu cred ca dadea Niculae atatia bani pe Alibec fara sa aiba un plan cu el, sau macar o speranta de profit! :D Sau poate, pe atatia bani, o mai fi primit si altceva de la Gigi, nedeclarat presei?! :D Ca intre marii mafioti din fotbal, afacerile stiute de presa sunt doar varful aisbergului...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează