FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cum se vede FCSB prin ochii lui „Dodel” Tănase: „Nea Gigi a dat lovitura cu ei!” » Îl caracterizează și pe Teja

Florentin Matei și Dennis Man pot influența titlul pentru FCSB după o pauză de 4 ani, crede fostul căpitan al roș-albaștrilor, Cristi Tănase Foto: Cristi Preda
Florentin Matei și Dennis Man pot influența titlul pentru FCSB după o pauză de 4 ani, crede fostul căpitan al roș-albaștrilor, Cristi Tănase Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 17 ianuarie 2019 13:58

Fost căpitan al roș-albaștrilor, Cristi Tănase dă un verdict optimist pentru Teja și compania. Pe noul antrenor îl caracterizează clar, ”nu-l vor încăleca elevii săi și știe să-i așeze bine în teren”.

  • Corespondență GSP din Spania

Cristi Tănase este unul dintre fotbaliștii care au contribuit la ultimul titlu luat de FCSB în 2015, de fapt, la hattrick-ul din perioada 2012-2015, când echipa a luat trei campionate consecutive. Fostul internațional, acum în vârstă de 31 de ani, era decarul și căpitanul acelei formații.

Din Turcia, mijlocașul a făcut o analiză pentru Gazeta Sporturilor a noilor transferuri și a lui Mihai Teja, dezbătând și cazul Nicolae Dică. 

  • "Eu îl știu pe Florentin Matei de când era copil. Nu prea avea forță, dar au trecut aproape zece ani de atunci, a pus și experiență, a câștigat și un titlu. L-am văzut în câteva meciuri la Astra și cred că va face un sezon bun la Steaua"
  • "Nu știu dacă este un fotbalist providențial la Steaua, echipa trebuie să fie foarte bună ca să câștige campionatul. Cred că Florentin Matei are calități foarte bune, poate să ajute Steaua, eu zic că e un mare câștig"
  • "Adrian Stoian va veni cu un mare plus de experiență, după 10 ani de Italia. E un mare câștig și se va vedea asta în primăvară"
  • "Mie îmi place Dennis Man, el va face un pas uriaș mai sus. A mai căpătat și experiență. Dacă va da măcar același randament până la vară, cu siguranță va pleca. Nu știu dacă există vreun fotbalist în Liga 1 care să facă 13 sau 30 de milioane de euro, sunt mulți bani, iar românii nu au o cotă ieșită din comun. Cred că ar fi un mare câștig și pentru fotbalist, și pentru Steaua ca el să mai rămână până la vară"
  • "Moruțan să joace mai mult, deocamdată nu a evoluat constant. Steaua are un lot foarte valoros, de multă vreme nu a mai avut! Eu zic că Steaua va lua campionatul. OK, sunt 6 puncte de CFR Cluj, se împart la jumătate. Dacă va câștiga meciul direct, primul din play-off, atunci va fi egalitate, va fi mai ușor"
  • "Am văzut un amical al Craiovei aici, în Turcia, are fotbaliști foarte buni, cu experiență, l-a luat și pe Andrei Cristea care are golul în ADN. Oltenii sunt periculoși"
  • "Am lucrat cu Mihai Teja, chiar dacă era secund. De-atunci avea prestanță, se impunea, avea un cuvânt de spus și se vedea că știe meserie. Acum, bănuiesc că a crescut și mai mult, a căpătat și experiență. Am văzut meciurile de-alea Mediașului, și pe cel direct de la Pitești cu Steaua, știe să-i pună bine pe jucători în teren. Dacă-i punea bine în teren pe cei de la Gaz Metan, cu siguranță îi va pune și pe cei de la Steaua, care au o calitate superioară"
  • "Nici eu nu cred că jucătorii îl vor încăleca pe Teja! S-a spus că Nicolae Dică era apropiat de jucători, păi, asta era bine, atunci înseamnă că băieții jucau și pentru antrenor. Am fost 4 luni la Steaua cu el antrenor, fotbaliștii nu se trăgau de șireturi cu el, nu comentau la antrenamente. Nu l-au ajutat rezultatele, a avut și ghinion. Bălașa ratează cu poarta goală la Iași, apoi dau moldovenii gol la ultima fază și ia CFR Cluj campionatul".

6trofee a câștigat Cristi Tănase cu FCSB, trei campionate, două Cupe și o Supercupă a României

1gol în 4 meciuri a reușit Florentin Matei în toamnă la Ittihad Kalba, în Emiratele Arabe Unite

7goluri și 3 assist-uri a reușit Dennis Man în 26 de meciuri pentru roș-albaștri în ediția de toamnă

"Sincer, Steaua are jucători foarte, foarte valoroși, trebuie să câștige campionatul. Atenție la micile detalii. Play-off-ul se va juca în ultimele etape. Cei de la CFR Cluj nu știu dacă au neapărat noroc, dar au o ocazie, dau gol. Și înving și când joacă mai slab"
Cristi Tănase, mijlocaș Giresunspor

"Am o liniște în Turcia, incredibilă! Nu mai aud nimic că «Tănase face, Tănase drege», erau numai lucruri negative despre mine. În străinătate e mult mai bine decât în țară, nu te pizmuiește lumea. Afară, nu ai stres. În țară, am fost lovit permanent, de multe ori pe nedrept"
Cristi Tănase, mijlocaș Giresunspor

"Vorbeam și cu cei de la echipă, i-am întrebat de cine le place. Cea mai mare calitate o au Matei și Man au zis"
Gigi Becali, patron FCSB

"Sunt uimit de Turcia"

Cristi Tănase a semnat zilele trecute cu Giresunspor, din liga secundă turcă, locul 13. Aceasta după ce în toamnă a fost legitimat la Eskisehirspor, cu care a avut probleme. "Financiar, e foarte bine. Sper că și la fotbal să fie foarte bine. Crede-mă, aproape toate echipele din Turcia din primele două ligi au stadion nou și baze bune de antrenament. Am rămas uimit. Au bani mulți. Craiova a jucat cu Adana Demirspor, un amical, iar salariile echipei de pe locul 11 din liga a doua din Turcia ajung și la peste jumătate de milion de dolari! Fotbalul e foarte bine promovat și e susținut și de federația turcă, și de municipalitate", a povestit piteșteanul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
andrei1337
andrei1337  •  18 Ianuarie 2019, 07:49

Tănase nu cunoaște cuvântul "municipalitate". Ziar mincinos! Noi vrem să îl auzim pe Gigi, pe mareșalul FCSB-ului, care ar trebui sa se implice și în mandatul lui Mihai Teja, altfel soldații vor zice că Mareșalul este SLAB, NU ARE BARBATIE SI NU ESTE PATRIOT! Nea Gigi, Mareșalule in grad de ciobandor, daca tu ești slab și soldați tai vor fi slabi și îi trimite *** pe adversari ca sa te atace! Astea nu trebuie să ți le spunem noi, că tu oricum le știi și ai Duh de stăpânire, dar parca te-ai lăsat pe tânjală!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

stampede
stampede  •  17 Ianuarie 2019, 21:21

"În străinătate e mult mai bine decât în țară, nu te pizmuiește lumea." Sunteți siguri că Dodel a declarat exact așa?! Oricum, discursul prezentat în articol mi se pare mult prea coerent și prea legat. Dacă îmi spuneți mie că Tănase știe ce înseamnă ”a pizmui”, înseamnă că omul stăpânește bine vocabularul limbii române. Sunt convins că a zis cu ”d”. Oricum, nu sunt convins că și voi știți ce înseamnă, folosirea lui este forțată în contextul dat. Dar mă rog.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează