FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: „Negociem cu Nicolae Badea și vom construi un stadion de 30 de milioane de euro pentru Dinamo!”

Stadion Dinamo
Stadion Dinamo

Articol de - Publicat vineri, 08 martie 2019 00:00

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, anunță că primăria pe care o conduce e pregătită să îi ofere avantaje fostului acționar dinamovist Nicolae Badea pentru a renunța la drepturile asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare.

Dan Cristian Popescu, 43 de ani, s-a implicat în problema construcției stadionului, garantează că demersul său nu este doar o "fumigenă electorală" și anunță că va avea succes acolo unde Ministerul de Interne nu a avut: să îl convingă pe Nicolae Badea să renunțe la dreptul de administrare asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare.

Popescu se declară dinamovist de mic și mărturie stau tablourile pe care le are în biroul de la Primăria Sectorului 2: Tricourile lui Dorinel Munteanu și Marius Niculae.

- Domnule Popescu, v-ați exprimat public implicarea în problema stadionului din Ștefan cel Mare. De ce?
- Cred că așa e firesc. Normal este ca ministerele să reglementeze lucrurile, iar bazele sportive să treacă în administrarea primăriilor.

- De ce e normal?
- Pentru că ministerul trebuie să reglementeze un anumit domeniu, nu să aibă baze sportive. Așa e organizarea în toate statele civilizate. Noi am rămas la organizarea din perioada comunistă și trebuie să schimbăm asta.

- S-ar putea spune că implicarea dumnevoastră este doar o mișcare de PR care să va câștige electorat în lupta pentru postul de primar. 
- Fiind într-o funcție publică, orice faci poate fi considerat o mișcare de PR. Probabil că trebuie să nu faci nimic ca să nu faci PR sau ceva de genul acesta. Poate fi considerat și așa, dar eu vreau o bază modernă pentru copiii Sectorului 2 și pentru clubul de fotbal Dinamo.

"MI s-a blocat cu diverse contracte"

- Să devină cumva clubul Primăriei?
- Nuuu, nici vorbă! Vreau doar Baza Sportivă, să o modernizăm. Vom lua chirie prin care să acoperim costurile funcționării, iar baza va fi deschisă mai multor utilizări, nu doar echipei Dinamo, care are tradiție acolo. Vor putea veni echipa națională, dar și alte echipe. 

- Cum vreți să vă implicați exact?

- Cei de la Ministerul de Interne s-au blocat singuri prin niște contracte făcute de-a lungul timpului, fapt ce împiedică modernizarea stadionului. Astfel s-a ajuns ca înainte de Campionatul European din 2020 să nu facă nimeni stadionul. E o imagine proastă și pentru București și pentru Sectorul 2.

- Ca să puteți face ceva, trebuie să ajungeți la un acord cu ACS Dinamo, societatea deținută de Nicolae Badea, care are drept de administrare pe perioadă nedeterminată.
- Dacă există dialog...

- Ministrul Carmen Dan a tot avut dialog și nu s-a ajuns la un numitor comun. 
- Cred că nu a fost un dialog destul de bun. Dacă era, se rezolva. 


Starea precară a stadionului Dinamo a făcut ca echipa să joace cu tribunele aproape goale

"Am rezolvat și alte cazuri!"

- Pe ce vă bazați când spuneți asta?
- Vă dau două exemple unde ministerele nu au reușit și noi am reușit. 

- Vă rog.

- Spitalul Pantelimon are buget de investiții de două sute de mii de lei pe an. Chiar dacă nu e spitalul nostru, noi am intervenit și am ajutat cu bani pentru utilități și dotări. Dacă nu făceam asta, se închidea acum un an și ceva din lipsă de fonduri. Era administrat prost. Ne-am implicat și acum funcționează foarte bine. Celălalt exemplu este stadionul Juventus Colentina. A fost cerut pentru retrocedare de o doamnă. Primăria Capitalei pierduse primul proces, ne-am implicat la Apel și am reușit să demonstrăm ce era evident, că este o bază sportivă. Nu se folosise destul de bine acest argument. N-a mai fost retrocedat și a rămas o facilitate sportivă pentru Sectorul 2. Există acum o echipă care joacă acolo și sunt 300 de copii din sector care fac fotbal. La fel vrem să procedăm și cu baza din Ștefan cel Mare. 

Dialog cu Nicolae Badea

- Înțeleg, dar mă simt nevoit să repet: societatea lui Nicolae Badea are drept de administrare pe perioadă nedeterminată. Să fim serioși, dumneavoastră ați renunța pur și simplu la un asemenea avantaj?
- Eu cred că domnul Badea nu e o persoană absurdă care să se opună modernizării. 

- Nu s-a opus, dar a cerut să aibă în continuare anumite drepturi asupra noii arene. Aici a fost de fapt problema care a oprit CNI-ul să demareze construcția.
- Eu nu am intrat în detaliile negocierii, dar cred că printr-un dialog onest, deschis și transparent se poate găsi o soluție. 

- Aveți un plan de rezervă în cazul în care domnul Badea va refuza condițiile Primăriei?
- Repet, nu cred că se poate să nu se rezolve prin dialog. Domnul Badea a fost acționarul clubului atât timp și este dinamovist, sigur nu se va opune din ambiție. Putem găsi o formulă.

Mai multe detalii despre Dinamo și noutăți de la echipele din Liga 1 în ediția tipărită de azi - în zori la chioșcuri - și pe platforma digitală - începând cu ora 06:30!

"Avem 30 de milioane de euro!"

- Există varianta să compensați în vreun fel societatea ACS Dinamo?
- Se poate ajunge și la această variantă. Dar nici nu ar fi bine să vă spun toate variantele la care mă gândesc acum, înainte de a avea discuția cu cei de acolo. Sunt convins că, dacă baza trece la Primărie, pot găsi soluții pentru această problemă. Permisibilitatea Primăriei în a prelua locația grevată de sarcina aceasta și a ajunge la o înțelegere cu ACS Dinamo este mult mai mare decât la CNI, care trebuie să preia un teren lipsit de sarcini. De fapt, asta e problema. CNI trebuie să construiască pe un teren liber de sarcini. Primăria poate investi chiar și pe un teren grevat de sarcina lui ACS Dinamo. Putem ajunge mult mai ușor la o înțelegere. Primăria are o plajă mult mai mare de acțiune în acest sens față de Consiliul Național de Investiții.

- Câți bani este Primăria dispusă să bage în construcția stadionului?
- Putem aloca în jur de 30 de milioane de euro pentru toată baza. 

"Dacă nu ne dă baza, așteptăm schimbarea ministrului"

- Ce model de stadion aveți în minte?
- Stadionul de la Craiova. Mi-a plăcut și am și proiectul inițial, care a fost chiar mai bun decât ce s-a construit. Am vorbit la Proiect București și cu fostul director de la CNI, mă ajută și el. În momentul în care preluăm baza, punem în aplicare acest proiect. Merg pe ideea unui stadion fără pistă de alergare.

- Dacă totuși nu vă înțelegeți, aveți un plan de rezervă? De exemplu, să construiți un stadion pe alt teren al Primăriei?
- Nu avem niciun teren. Nu există nici pentru unul mic. Cei de la FRF mi-au oferit finanțare de două milioane de euro pentru a face un teren sintetic de antrenament și ne trebuiau 5.000 de metri, dar nu avem. S-a retrocedat tot ce aveam. Tocmai de aceea am cerut ministerelor bazele sportive care au fost prost administrate. Și pe la Lacul Tei e la fel, sunt tot felul de contracte ciudate și pe acolo. 

- Când se vor demara concret pașii despre care spuneți?
- În primul rând, trebuie să ne dea Ministerul această bază. Ne-am oferit să ajutăm cetățenii Sectorului 2 să aibă o bază modernă. Dar nu putem lua cu forța de la Minister.

- Deci urmează negocierile cu Ministerul în primă fază.
- Noi nu avem ce să negociem cu Ministerul. Dacă se vrea, ni se dă baza, dacă nu, nu.

- Deci dacă Ministerul nu e de acord, toată povestea de mai sus se anulează.
- Astăzi, dar mâine miniștrii se mai schimbă. Pe termen lung soluția e ca bazele sportive și stadioanele să fie trecute de la entități guvernamentale în administrarea Primăriilor.


Viceprimarul Popescu a primit cadou de la jucătorul său favorit, Dorinel Munteanu, un tricou de la Koln, cu autograf

1951este anul în care s-a deschis actualul stadion al lui Dinamo

"În primul rând țin cu echipa națională a României și după aceea cu Dinamo. Sunt crescut în Sectorul 2 și a fost o opțiune naturală, cred eu. Jucătorii mei preferați sunt Dorinel Munteanu, Răducioiu, Mateuț și Marius Niculae"

"Cel mai frumos meci al lui Dinamo care mi-a rămas în suflet e victoria cu Steaua din Ghencea, 4-2, când a dat Dănciulescu gol din foarfecă"

"Am fost la meciul cu Botoșani, dar din păcate nu a fost de bun augur. Am fost la multe meciuri în galeria lui Dinamo. Mă înțeleg bine cu membrii din galerie, cunosc mulți oameni din Sectorul 2, inclusiv din PCH, pentru că trăiesc aici de 40 de ani"

"Suntem pregătiți pentru Euro 2020, am făcut tot ce ține de noi, aleile din jurul stadionului le modernizăm, asfaltăm pe Maior Coravu. Vrem să fim pregătiți pentru fluxul mare de oameni care va veni la meciuri. Nu se va întâmpla să vină suporterii la meciuri și noi să dăm cu vopseaua pe gard"

"Nu sunt de acord cu construcția unui stadion pe locul Velodromului. E păcat să nu folosești locul destinat stadionului. De ce să faci un hibrid în spate și să fie două stadioane unul lângă celălalt? Nu e util!"

"În Colentina se poate moderniza stadionul actual, dar geografia locului nu ajută să se facă un stadion de prim rang și permanent pentru DInamo. Poate ajuta echipa doar temporar"

Dan Cristian Popescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
2047375722047078
Mugurel Chirita  •  11 Aprilie 2019, 20:15

Si eu stau in sectorul 2 si am inteles k este loc public dar nu inteleg eu ca primarie sa il rog pe badea sa-i fac stadion si culmea tupeului sa ceara si favoruri.pai daca badea il are in flolosinta pe o perioada nedeterminata sa si-l faca singur nu mai este loc public oricum ar fi *** mimano

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  08 Martie 2019, 14:02
Postat de aress123 pe 08 Martie 2019, 11:25

Pai sa-l faca negoita daca vrei sa fie doar al lui dinamo, nu din bugetul primariei. Eu locuiesc in sectorul 2 si nu-mi convine ca din banii platiti de mine la buget sa-ti faca tie stadion.

amigo, tu esti un monument de prostie. pe stadionul ala poate sa intre orice cetatean al sectorului 2 si nu numai, e o constructie publica, la fel ca NA. ce spui tu e ca si cum ai spune ca nu vrei ca strada din fata casei lui X sa fie asfaltata pentru ca e dinamovist. te-ai nascut in specia gresita, jur.

niculaemoromete
niculaemoromete  •  08 Martie 2019, 14:01

Dacă sunteți gazetă serioasă , cu investigatori recunoscuți, publicați documentele care stau la baza puterilor lui Nicolae Badea asupra puterilor Statului Român prin MAI. Altfel, fluturându-ne pe la nas că Badea are drept de administrare pe viață și de aceea nu se face stadion Dinamo, citim art 867, 868 Cod Civil și pare că Badea e pe nicăieri, n-are nici o putere și totul este o golănie de tip Prințul Mircea de România. O fi iar Statul Paralel dar mult mai mișel?

Vezi toate comentariile (40)
Comentează