FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 0-2

EXCLUSIV Dezvăluiri-„bombă” din culise: Gigi Becali a insistat ca Belu să nu joace în meciul bănuit că a fost aranjat!

Claudiu a fost miercuri la Palatul lui Gigi Becali
Claudiu a fost miercuri la Palatul lui Gigi Becali

Articol de , - Publicat miercuri, 20 martie 2019 08:43

După ce inițial a mințit, susținând că informația exclusivă a Gazetei e o minciună și că fundașul Claudiu Belu nu va ajunge la FCSB, Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a lucrat în culise la transfer și chiar a insistat ca fotbalistul să nu evolueze în meciul cu Astra de duminică, în care FCSB s-a impus cu 2-0. 

"Minciuna" «Belu la FCSB», transfer anunțat în exclusivitate de Gazeta Sporturilor săptămâna trecută, s-a transformat în realitate marți, când fotbalistul Astrei s-a prezentat la reședința lui Gigi Becali!

Patronul roș-albaștrilor reacționase acum 6 zile: "E cea mai mare minciună că Belu va ajunge la noi, habar n-am de unde a apărut informația asta". Marți, după ce Belu l-a vizita la Palat, Gigi a spus: "El a semnat de mult timp, dar el a venit acum aşa, de prietenie. Contractul lui este înregistrat".

Reacția lui Becali, un patron care, de regulă, nu infirmă un transfer, mai ales atunci când el chiar e aproape de a se face, a ascuns de fapt o strategie extrem de periculoasă la care a apelat patronul vicecampioanei în cazul Belu.

Din perspectivă regulamentară, fundașul dreapta putea fi abordat și chiar semnat. El se află în ultimele 6 luni de contract și nu încalcă n-a încălcat nicio prevedere.

În momentul în care s-a bătut palma între FCSB și Belu, fotbalistului i s-a cerut să nu joace în meciul direct de duminică seara. "Nu e în interesul tău să intri. Practic, ai juca împotriva ta, fiindcă dacă FCSB nu ia titlul, la vară nu o să joci în Champions League", i-a transmis Becali lui Belu.

Fotbalistul, impresariat de Anamaria Prodan, s-a conformat și n-a fost nici măcare rezervă! Oficialii Astrei au motivat absența prin prisma accidentării pe care Belu o suferise în urmă cu două săptămâni, dar Dani Coman dăduse asigurări după ce Claudiu ratase prima etapă de play-off, la Craiova, că "el va fi refăcut până la ora meciului cu FCSB". 

"N-am vrut eu să joc? E o prostie, așa cum au fost și acele acuzații că meciul a fost blat. Eu am fost accidentat, am avut entorsă, am stat două săptămâni, dar acum sunt apt"
Claudiu Belu, fundaș Astra

Va juca împotriva CFR-ului?

Următorul meci pe care Astra îl va avea de disputat în play-off va fi cu liderul CFR, una dintre rivalele FCSB-ului în lupta pentru titlu. Va evolua sau nu Belu în acel meci?

Dorința fotbalistului va fi să se afle pe teren, fiindcă în acest mod ar putea să-și ajute viitoarea echipă. Decizia va aparține însă șefilor Astrei, care au fost deranjați de faptul că Belu a refuzat propunerea lor de prelungire și a dat curs ofertei de la FCSB. La 4 zile după meciul din play-off, CFR și Astra se vor întâlni din nou, tot în Gruia, în prima manșă din semifinalele Cupei României. 

22 de meciuribifase Belu în primele 27 de etape ale actualului campionat, doar Llullaku, Roșu și Begue aveau mai multe apariții

3din cele 6 meciuri jucate de Astra fără Belu în acest sezon de Liga 1 s-au terminat cu înfrângeri: 0-3 cu Craiova, 0-1 la Craiova și 0-2 cu FCSB

Golul de 1-0, din zona lui Belu

Absența lui Belu din formația lui Costel Enache a produs mari dezechilibre în modul în care s-a apărat Astra la disputa cu FCSB. Primul gol al partidei, reușit de Gnohere, a venit după două gafe comise de Eric și de Butean, cel din urmă ales de antrenor pentru a-l înlocui pe Belu ca fundaș drepta.

Erico l-a scăpat din marcaj pe francez, iar Butean n-a strâns la timp, astfel că Harlem a ajuns să reia singur cu capul, după care să bage în poartă mingea respinsă de Lazar. 

A mai procedat așa

Nu e prima dată când Becali semnează un fotbalist care urmează să ajungă la echipa sa după câteva luni și nu e nici prima dată când respectivului jucător i se cere să nu evolueze în meciul direct.

Unul dintre primele astfel de cazuri a fost în toamna lui 2011, atunci când Vlad Chiricheș era la Pandurii. A semnat cu FCSB, dar a fost lăsat să joace până la finalul turului. Chiricheș n-a ținut cont de recomandarea lui Becali și a jucat în confruntarea directă, Pandurii a câștigat 2-1, iar Vlad a fost unul dintre cei mai buni de pe teren. 

De ce a știut Gigi că va câștiga la Giurgiu

Ieri, Becali a explicat de ce era sigur că va lua toate cele 3 puncte în confruntarea cu formația care i-a luat titlul de campioană în 2016. "Când am văzut echipa de start a Astrei mi-am dat seama că o să câștigăm meciul.

Nu sunt jucători slabi, dar n-ați văzut că n-au făcut marcaj? Și noi dacă nu eram în situația în care eram ziceam că meciul cu Viitorul e blat. Ziceam că 2-3 jucători au fost blat. Nu m-au deranjat discuțiile. Dar să fiți convinși că nu a fost nimic la meciul cu Astra. De jocuri de culise nu ai nevoie. Nu mai există. Dar mi-am pus întrebări la semnalizarea arbitrului de tușă. Când i s-a dat galben lui Junior Morais. Mi-am pus întrebarea: «Nu se acționează acum cu arbitrul de margine?»", a declarat Becali ieri la Pro X. 

MM și Teja săriți la transfer

Becali a dezvăluit pentru TV Telekom Sport că nu l-a interesat absolut deloc părerea antrenorului și a directorului sportiv, pe care îi are la echipă, în privința aducerii lui Claudiu Belu.

"Eu am vrut să îl iau când avea 19 ani. L-am văzut într-un meci cu Dinamo, când era la Chiajna. Dar nu l-a vrut Reghe atunci, nici MM nu l-a vrut. Şi tot l-am avut în vizor. Şi acum, când l-am luat, nu am mai ţinut cont de nimeni. Nu am mai întrebat pe nimeni. De ce? Pentru că are 25 de ani, acum deja e matur. Îmi place jocul lui, dă goluri ca fundaş, are tehnică bună, e bun în atac. Şi mai e şi machidon".

Vezi și: EXCLUSIV Ce echipă își face Gigi Becali! » Patronul FCSB pregătește deja sezonul viitor: doi fotbaliști acontați, urmează alți 3! Cum va arăta primul „11” din vară

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (82)
108917206757657
Valentin Ciocea  •  21 Martie 2019, 09:45
Postat de lucghencea pe 20 Martie 2019, 20:21

STEAUA Bucuresti nu trebuie confundata cu clubul lui becali . Din 2003 sectia de fotbal a clubului STEAUA a fost inchisa si un club cu denumire clandestina a utilizat denumirea clubului militar din Ghencea in mod ilegal si ilicit . Respectati legea si incetati sa mai folositi numele unui club glorios in orice imprejurare in discutiile despre un alt club de blatisti , valizari si alte aspecte ale unor hoti penali . Ultimul furt a avut loc chiar deunazi la Giurgiu . Nu ne mai asociati cu un club de farsori si trisori care nu au fost nu sunt si nu vor fi niciodata STEAUA Bucuresti .

FCSB -STEAUA BUCURESTI ,sa moara de ciudagheneralii burtosi impreuna cu talpan si peluzarii penali .

mosvasile
mosvasile  •  20 Martie 2019, 20:19
Postat de andi_frunzescu pe 20 Martie 2019, 20:04

Chibiteala ieftina.Cu asta sau fara asta în teren tot Steaua învingea.Steaua este cea mai respectată echipă românească la nivel internațional și a făcut cele mai mare performanțe în ultimii ani.Cel mai mare blat din fotbalul românesc din ultimii ani a fost în 2017 când o echipa înființată ILEGAL din ordin politic anunța cu câteva zile înainte de disputarea meciului că va da meciul altei echipe pentru că Steaua sa nu ia campionatul.Deci nu se poate așa ceva,o echipa înființată în 2013 din ordin politic sa ajungă să facă asemenea meciuri de tristă amintire și să desconsidere competitia in asemenea hal.

Buun!Acum du-te la poarta lui Becali in Pipera!Sunt multi *** acolo!Tu inca nu ai aflat ca Justitia a decis ca ipochimenul a folosit in mod fraudulos marca "Steaua"?Trebuia sa i se zica "F.C.Omenia"!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lucghencea
lucghencea  •  20 Martie 2019, 20:21

STEAUA Bucuresti nu trebuie confundata cu clubul lui becali . Din 2003 sectia de fotbal a clubului STEAUA a fost inchisa si un club cu denumire clandestina a utilizat denumirea clubului militar din Ghencea in mod ilegal si ilicit . Respectati legea si incetati sa mai folositi numele unui club glorios in orice imprejurare in discutiile despre un alt club de blatisti , valizari si alte aspecte ale unor hoti penali . Ultimul furt a avut loc chiar deunazi la Giurgiu . Nu ne mai asociati cu un club de farsori si trisori care nu au fost nu sunt si nu vor fi niciodata STEAUA Bucuresti .

Vezi toate comentariile (82)
Comentează