FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

EXCLUSIV Dumitru Dragomir aruncă bomba după dezvăluirile GSP: „LPF a încălcat legea! Pe mine m-ar fi arestat imediat”

Dumitru Dragomir
Dumitru Dragomir

Articol de GSP - Publicat joi, 25 aprilie 2019 11:19

Gazeta Sporturilor a dezvăluit astăzi în exclusivitate că LPF opreşte an de an din suma obţinută pentru drepturile TV o cotă parte de 6,5%, ceea ce a însemnat în jur de 1,8 milioane de euro pentru fiecare dintre cei 5 ani de contract.

Dezvăluirea a fost confirmată inclusiv de secretarul general al Ligii, Justin Ştefan, care s-a apărat susţinând că „Această cotă se oprea şi pe vremea fostului preşedinte al LPF, nu e nimic nou. Procentul respectiv respectă Legea Sportului şi a şi fost votat în cadrul Adunării Generale a LPF”.

După apariţia articolului, fostul preşedinte al Ligii, Dumitru Dragomir, a reacţionat şi a sunat în redacţia ziarului:

- Bună ziua, domnul Dragomir, vă rog!
- În primul rând, pe vremea mea nu s-a oprit niciodată 6,5% din drepturile TV şi ştiţi de ce?

- De ce?
- Pentru că aş fi încălcat legea. Dacă făceam aşa ceva, m-ar fi arestat imediat. Citiţi ce spune Legea sportului.

- Ce spune?
- Că o ligă profesionistă poate până la 2% din drepturile TV, nu peste această cotă.

- Actuala LPF susţine că banii pe care i-a oprit, cei 6,5%, au fost aprobaţi inclusiv în cadrul Adunării Generale.
- Un vot al unei Adunări Generale nu poate să fie mai presus de Lege. Şi pe vremea mea, Adunarea a aprobat un procent de 6,5%, dar nu am luat atât fiindcă era ilegal, iar eu n-am făcut ceva ilegal.

- Aţi luat 2%?
- Am oprit doar de două ori procentul de 2%, dar până la urmă am renunţat şi la acei bani şi i-am dat cluburilor.

LEGEA SPORTULUI: LPF n-are dreptul la mai mult de 2%

Ceea ce spune Dumitru Dragomir e confirmat de Legea Sportului. La articolul 74, care specifică „sursele de finanţare a ligilor profesioniste”, la punctul f se spune în mod clar: 2% din încasările rezultate din contractele încheiate de cluburile sportive profesioniste pentru reclamă, publicitate şi drepturi TV.

Citește și:

LPF, mai bogată decât jumătate din Liga 1 » Gino Iorgulescu zice că nu sunt bani de VAR, dar Liga și-a oprit 9 milioane de euro din drepturile TV!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
138672209828437
Gelu Oanca  •  25 Aprilie 2019, 16:02

Mitica la puscarie ?, dar de mana cu Gino si Justin.Cei doi fac ilegalitati, ei incalca legea.

romeverest
romeverest  •  25 Aprilie 2019, 13:44

Mitica.....nu fi turnator, asa cum ai fost toata viata ta !! Iti este frica ca vei fi singur la puscarie si vrei sa mai tragi pe cineva dupa tine ?? Stai linistit.....il vei gasi pe prietenul tau Borcea, care te asteapta cu nerabdare !! Mitica inca nu vrea sa inteleaga ca va ajunge la puscarie pentru o spaga mascata de cateva milioane de euro primita de la Rcs&Rds, dupa ce le-a vandut acestora drepturile de televizare !!!! Vrajelile lui de pe la televizor sunt pentru adormit *** !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  25 Aprilie 2019, 13:36

In primul rand: Dragomir ar trebui sa fie la puscarie, e deja condamnat si aproape executat, nu intelegem de ce nu e la parnaie cu toata familia lui. In al doilea rand: Astia din fotbal care ne vorbesc de " Asa a hotarat Adunarea Generala", ar trebui, la fel, sa lustruiasca celulele de la inchisoare! Adunarea Generala nu poate sa decida peste lege, ceea ce e clar ca s-a intamplat dupa '89 in continuu la FRF si LPF.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează