FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTĂ

EXCLUSIV După Astra, încă o echipă din Liga 1 l-a ofertat pe Mutu! » Răspunsul surprinzător al "Briliantului"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2018 09:00

Șefii echipei din Moldova l-au sunat pe "Briliantul" Adrian Mutu pentru a-i propune postul de "principal", aceștia fiind nemulțumiți de ultimele rezultate ale lui Costel Enache.

Primele etape din play-off și play-out au creat agitație mare la echipele din prima ligă din România. Edward Iordănescu a reziliat de comun acord contractul cu Astra, Claudiu Niculescu are zilele numărate la FC Voluntari, cei de la Chiajna îi caută înlocuitor lui Ion Moldovan, iar Costel Enache nu mai e în grațiile celor de la Botoșani. De fiecare dată, pe lângă nume cunoscute precum Alexa sau Miriuță, în discuție pentru un posibil succesor a apărut și Adrian Mutu, în prezent director sportiv al echipei naționale.

Sursele Gazetei au dezvăluit că în urmă cu o săptămână, Valeriu Iftime l-a contactat pe Mutu pentru a-i propune preluarea băncii tehnice de la Botoșani, chiar înaintea partidei restante cu Dinamo care s-a jucat marți.

"A existat o discuție între cei doi în care au abordat mai multe aspecte despre preluarea echipei de către Adi. Au fost puse pe hârtie mai multe idei, dar până la urmă Mutu a decis să rămână sub contract cu Federația Română de Fotbal și să-și continue munca la echipa națională. Motivul a fost că mai are timp, că e la început de drum, că nu se grăbește și că oricum distanța față de București e foarte mare. Ar sta mai mult plecat de-acasă, de lângă soție și copil", spun cei din cadrul echipei moldovene.

Dacă la Astra varianta Mutu a picat după ce Mulțescu a semnat cu giurgiuvenii, în picioare mai stă acum doar posibilitatea ca "Briliantul" să ajungă la FC Voluntari, dar nu de acum, așa cum era cazul la FC Botoșani, ci doar la finalul sezonului de play-out. "Trebuie să capăt experienţă în antrenorat. Într-adevăr, dacă aş avea o ofertă care m-ar convinge, aş accepta-o, pentru că ăsta e lucrul pe care vreau să-l fac. Pasiunea mea e fotbalul. Cred că, prin experienţa acumulată, pot ajuta jucătorii români să ajungă fotbalişti la un înalt nivel", spune Mutu.

"Dacă pleacă de lângă Contra, înseamnă că nu e sănătos la cap! Dacă pleacă de la 10.000 de euro pe lună doar ca să-şi încordeze mușchii, înseamnă că l-am cunoscut degeaba. El are educaţie bună, e şmecherit, e golănaș, e copil de profesori, le are pe toate, dar nu ştiu dacă are înclinaţie pentru meseria de antrenor"
Dumitru Dragomir, fost președinte LPF

COMPROMIS / Enache e dispus să plece!

După înfrângerea cu Dinamo de marți, Enache a dezvăluit că, pentru binele echipei, e de acord să demisioneze de la Botoșani: "Dacă schimbarea lui Costel Enache ar schimba faţa echipei, o fac! În momentul de faţă rămâne pentru mine un obiectiv frumos, Cupa României. Măcar din punctul ăsta de vedere trebuie să rămânem motivaţi şi concentraţi. Lucrurile astea cu schimbarea le decid cei care conduc clubul, noi avem o colaborare şi o comunicare foarte bune şi rămânem deschişi la dialog. Nu ţin neapărat de un loc anume, nu sunt un om conflictual şi putem găsi înţelegere în orice moment".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  06 Aprilie 2018, 20:35

Daca si Mutu va ajunge antrenor,eu promit ca numai comentez.

169060557063831
Stefan Anghel  •  06 Aprilie 2018, 19:50

CICA MIMAO VREA SA-L TRANSFERE PE DOREL DE LA APA MOVA !

753720451412471
Andrei Ionescu  •  06 Aprilie 2018, 16:02

Cine se incurca cu Mutu? A fost mare fotbalist? Prietenul lui Ibrahimovici Da ,Mutu Ba. Eu nu cred ca are stofa de antrenor,de smechrii,gagici,petreceri,Da,aici e calificat. Un talent care s-a ajutoratat.Atat.Personal nu dau doi bani pe el.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează