FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB, DUMINICĂ, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK ȘI LIVETEXT GSP.RO

EXCLUSIV Edi Iordănescu în rol de analist GSP » Antrenorul radiografiază tehnico-tactic derby-ul CFR Cluj - FCSB, pe 4 capitole: "Dică are un mare avantaj de care poate profita"

Edward Iordănescu
(foto: Raed Krishan, GSP)
Edward Iordănescu (foto: Raed Krishan, GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 15 septembrie 2018 07:52

ANALIZĂ. Edward Iordănescu, care a antrenat în trecut ambele formaţii, a acceptat propunerea Gazetei de a face un preview în detaliu derby-ului de duminică.

Gazeta de ieri a comparat din punct de vedere financiar cele două cluburi. Azi, ziarul continuă analiza principalelor rivale în lupta pentru titlu. CFR vs FCSB. Ziarul a apelat, pentru o radiografie tehnico-tactică, la un om care cunoaşte foarte bine cele două grupări.

40 de aniare Edi Iordănescu. Cariera de antrenor principal şi-a început-o în urmă cu 5 ani, la Fortuna Brazi, în Liga a 3-a

 5 formații de prima ligăa antrenat Edi Iordănescu până acum: Pandurii, FCSB, ŢSKA Sofia, Astra şi CFR Cluj

Numele lui: Edward Iordănescu. A fost multă vreme secund la FCSB, pentru câteva zile a fost şi principal-interimar, iar la CFR a condus echipa din calitate de A1 în această vară. La numai 3 meciuri, însă tot a avut timp să-şi treacă în CV un trofeu: Supercupa României, 1-0 cu Craiova, după un meci disputat chiar în Bănie.
Iordănescu junior a acceptat să intre în postura de expert GSP şi analiza pe care o face se regăseşte în aceste pagini şi conţine 4 capitole:

  • 1. STAREA DE SPIRIT
  • 2. PROFILUL ECHIPELOR
  • 3. COMPARAŢIA PE COMPARTIMENTE
  • 4. ANTRENORII

1. STĂRI DE SPIRIT

"FCSB are avantajul continuităţii antrenorului"

  • "Ambele formații vin după perioade mai puțin faste. Eliminările din cupele europene sigur au avut impact foarte mare asupra celor două cluburi, mai ales datorită mizei financiare. Prezența într-o grupă europeană nu înseamnă doar bani efectivi, dar și imagine și cotă pentru jucători"
  • "În plus, eliminările au fost dublate de niște jocuri mai puțin faste și în competiția internă. FCSB vine după un egal acasă cu Botoșani, iar CFR după un eșec pe teren propriu împotriva Viitorului"
  • "FCSB are avantajul continuității la nivelul băncii tehnice pentru că nu s-au bulversat lucrurile şi din punct de vedere tehnic, CFR are avantajul terenului propriu"
  • "Consider că echipa care a reușit să gestioneze mai bine perioada de întrerupere pentru echipa națională va avea o șansă în plus"

2. PROFIL ECHIPE

"FCSB, dinamică mai bună! CFR, mai speculantă"

  • "Două echipe destul de diferite. Ambele au în componenţă jucători valoroşi, foşti sau actuali internaționali. Ambele, obişnuite să gestioneze miza unor jocuri cu greutate. Totuşi destul de diferite ca abordări tactice şi dinamică a jocului"
  • "Din punctul meu de vedere, organizarea tactică este determinată de dimensiunea statică și cea dinamică. FCSB are, în joc, o dinamică mai bună, dată în mod general de mobilitatea jucătorilor și de raza mai mare de acțiune a lor. În plus, cred că și momentele de tranziție le are mai fluide"
  • "CFR consider că acoperă în general mai rațional terenul și interpretează mai bine momentele-cheie. Gestionează bine situațiile importante şi are capacitatea să speculeze mai bine eventualele greşeli ale adversarului"
  • "Cred totuşi că vom vedea un joc destul de închis, cu două echipe care îşi vor arăta prin joc doza de respect pe care o au una faţă de cealaltă, destul de puţin disponibile la riscuri. Doar un gol rapid poate schimba acest aspect"

3.COMPARTIMENTE

A. PORTARI

"Bălgrădean are un plus"

  • "Ambii portari sunt maturi, cu experienţă. Bălgrădean însă e mai familiarizat cu competiţia internă. Portar valoros și constant"
  • "Collado a început foarte promițător la Mediaş, însă trebuie să confirme şi are şi presiune de gestionat în raport cu Arlauskis, care e un portar definit de certa valoare şi sigur nu îşi va accepta statutul de rezervă pe termen lung"
  • "Văd un plus pentru Bălgrădean la prima vedere"

cpr7033 cristian balgradean

B. DEFENSIVELE

Edi vede echilibru

  • "Compartimente defensive echilibrate și stabile. Primul indicator arată siguranță de ambele părți, mai ales că ambele echipe au suferit doar o schimbare în liniile de fund față de sezonul trecut. Asta înseamnă omogenitate"
  • "La FCSB a apărut Stan, iar la CFR Lang. E adevărat că e mai ușor să schimbi în flanc decât la nivelul fundașilor centrali. Însă Lang a arătat că se poate integra repede și vine și după jocurile de la echipa lui națională, unde a jucat titular și a câștigat. Asta înseamnă încredere"
  • "Cred că valoric sunt sensibil echilibrate compartimentele defensive"

C. MIJLOCAŞI

"FCSB, creativă, CFR mai solidă"

  • "Mijloc mai dinamic și creativ pentru FCSB și mai solid pentru CFR. Ambele echipe au însă în componență jucători care pot produce fotbal de calitate. Ambele echipe au mijloc funcțional și va fi foarte interesant contrastul de la nivelul mijlocașilor"
  • "CFR va fi însă avantajată de un joc mai mult focusat pe angajament, luptă, pentru că are un plus de agresivitate indiferent cine apare acolo, Culio, Djokovici, Males sau Hoban"
  • "FCSB caută mai mult combinațiile și un joc pozițional creativ. Totuşi, nu cred că vom avea un joc cu echipe rupte, care să fie dispuse la o abordare box to box, sărind construcţia. Văd mai degrabă un joc cu multe momente de uzură"

D. ATACANŢI

"Omrani are multă calitate"
omrani

  • "La prima vedere, hârtia arată că FCSB a marcat dublu față de CFR, 18 vs 9. Însă diferența nu cred că este atât de mare. Mai degrabă o situație de moment, de conjunctură"
  • "FCSB a arătat forţă ofensivă, dar cu mai multe riscuri asumate. CFR însă cred că are capacitatea să producă mai mult în plan ofensiv, să marcheze mai mult. Față de sezonul trecut, are clar o abordare mai constructivă, dar este mai puțin pragmatică. Deci nu cred că ar trebui să ne lăsăm conduși neapărat după ce spune statistica în acest moment. Sezonul este totuşi abia la început"
  • "Ambele combatante au atacanți foarte valoroşi şi productivi, care traversează perioade extrem de bune, cu un plus pentru Ţucudean ce vine şi după golul marcat pentru naţională"
  • "Benzile sunt dezechilibrante de ambele părți și cu jucători responsabili în linii mari și în plan defensiv. Cred că Omrani poate să fie o surpriză pentru CFR, chiar dacă nu a început foarte competitiv sezonul, e un jucător cu multă calitate și FCSB nu trebuie să-l trateze superficial, concentrându-se doar pe Ţucudean"
  • "Ambele echipe au capacitatea să producă fotbal şi acţiuni cu finalitate în ultimul sector de teren. FCSB însă a arătat că accesează mai des profunzimea şi găseşte mai uşor soluţiile finale pe acest început de sezon"

4. ANTRENORI

"Dică are mai multă linişte"
rkr8747

  • "Doi antrenori cu statut diferit. Conceicaio are de partea lui un plus de experiență și Dică compensează cu mult entuziasm și energie"
  • "Dică are totuși, cred, mai multă liniște pentru că a fost asigurat public de patron pentru continuitate, lucru care nu e valabil în cazul adversarului lui" "Sigur un eșec nu va fi ușor de digerat și gestionat de nicio parte, însă eu cred că Nicolae are avantajul de a avea unitate totală deasupra lui și consecvență decizională, lucru care la CFR nu s-a mai întâmplat în ultima perioadă"
  • "Doi antrenori buni. Cazul lui Dică, eu zic că este al unui antrenor care dacă va beneficia și de mai multă libertate și flexibilitate din partea conducerii, va putea produce performanță pentru FCSB, are șanse de a ajunge un antrenor foarte bun"

5 remizes-au consemnat între CFR şi FCSB în ultimele 5 meciuri oficiale jucate între ele: o dată 0-0 şi de 4 ori 1-1

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
aress123
aress123  •  15 Septembrie 2018, 09:29
Postat de 1_0_1_0 pe 15 Septembrie 2018, 09:01

Dacă moare Cornel Dinu îl avem pe Iedi Iordanescu....nu ne plictisim...

Doar daca moare si Chirila...::)

1_0_1_0
1_0_1_0  •  15 Septembrie 2018, 09:01

Dacă moare Cornel Dinu îl avem pe Iedi Iordanescu....nu ne plictisim...

bridges
bridges  •  15 Septembrie 2018, 08:29

Sunteti amuzanti cum vreti sa dati o atmosfera de meci incrancenat oricarui meci al FCSB-ului. E apa de ploaie, campionatul SE JOACA in etapa a 10 (ultima) a Play Off-ului. Pana atunci pierdem timpul de pomana. Si daca e sa dau un pronostic anul asta e al lui Becali, i-a venit si lui randul. Cu atat mai mult cu cat acest campionat chiar nu merita urmarit la tv, pe stadion, analizat ori disecat. E apa de ploaie dpdv al interesului. Celelalte 3 dinainte au fost salvate de cele 3 echipe din provincie care au luat titlul, altfel ar fi fost exact la fel. Cum verificam cele spuse de mine? Pai uitati-va ce rezultate facem cum scotem un pic nasul in Europa. Toata caterinca asta interna se deconteaza.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează