FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

EXCLUSIV EXPERIMENT GSP // Cine sunt cei mai colerici antrenori din Liga 1 » Probleme mari de atitudine pentru 50% dintre tehnicieni

Petrescu nu se poate abține, nici arbitrii nu-i controlează comportamentul agresiv din timpul meciurilor // FOTO: Cristi Preda
Petrescu nu se poate abține, nici arbitrii nu-i controlează comportamentul agresiv din timpul meciurilor // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 09:00

Jumătate din antrenorii noștri de primă divizie au o problemă de atitudine. Trăiesc intens meciurile, unii chiar prea intens, cazul lui Petrescu și Stoican, și ajung în situația de a fi eliminați.

Să convenim: niciun antrenor din Liga 1 nu e un sfânt pe bancă. Exclus! Fiecare are nervii lui. Unii, i-am numi "moderați", au o capacitate mai mare de a și-i ține în frâu, chiar dacă pe teren "ard". Apoi ar fi categoria "agitaților".

A celor care trăiesc meciul 90 de minute din 90 la puls 180. Gesticulează, protestează, își ceartă jucătorii sau pe arbitri, dar au o anume măsură. Și, în sfârșit, "colericii". Antrenorii al căror grad de irascibilitate nu cunoaște limite.

GSP.ro i-a împărțit pe cei 14 tehnicieni din Liga 1 în funcție de aceste trei criterii, iar concluzia este că jumătate dintre ei au o problemă de atitudine.


*Click pe imagine pentru zoom!

8 eliminări
au suferit antrenorii din Liga 1 în acest sezon

Frate cu tribuna

Când se simte dezavantajat, Stoican erupe ca un vulcan. E liderul antrenorilor expediați în tribună.

Prima oară a pățit-o la 0-2 cu Sepsi, pe 29 august 2017, după ce s-a certat cu arbitrul Mladenovici. Apoi, la 3-3 cu Botoșani, când a intrat pe teren pentru a protesta la o lovitură de pedeapsă acordată gazdelor. Și, ultima oară, la Cluj.

După ce i-a acordat un out lui Poli, "centralul" Rădulescu a întors decizia, iar în urma aruncării de la margine, Deac a înscris singurul gol al partidei. "Mă deranjează când un arbitru n-are personalitate. Cum au pus presiune clujenii, cum și-a schimbat decizia!", a comentat Flavius. 

"Este strigător la cer să nu poți discuta cu arbitrul! Prea ușor te elimină. Era o fază la care se putea da sau nu penalty. Nu i-am vorbit urât. Doar am întrebat"
Flavius Stoican, despre "centralul" Sebastian Colțescu

TurboPetrescu

Dan Petrescu e genul care se transformă subit pe bancă. Devine exploziv. Prin comportamentul său pune presiune pe propriii jucători, pe arbitri și uneori sfârșește suspendat, cum s-a întâmplat de două ori în acest sezon.

Ultima oară a primit 2 etape și 6.800 de lei amendă pentru eliminarea din meciul CFR-ului cu Poli Iași (2-1). Sugestiv în acest sens e și cadoul primit în decembrie trecut, la împlinirea a 50 de ani.

Pe un tort realizat după modelul unui teren se derulează o scenă în care arbitrul îi acordă "galben" unui jucător CFR-ist pentru simulare, iar Petrescu protestează vehement şi e ţinut de un oficial ca să nu intre pe gazon (foto). 

"Dan Petrescu lovind scaunul cu piciorul seamănă un pic cu Sorin Cârțu șutând în plexiglasul băncii de rezerve la Basel"
Helmuth Duckadam, comentând o ieșire a "Bursucului" la 0-0 cu Botoșani

De ce Hagi

Ar putea surprinde prezența lui Gică Hagi tocmai la "colerici", atâta vreme cât n-a suferit nici măcar o eliminare în acest sezon. Adevărul este însă că patronul-antrenor al Viitorului se agită foarte mult pe margine. Cel mai adesea și-a îndreptat reproșurile către propriii jucători, iar dacă s-a mai luat și de arbitri, niciodată n-a întins atât de mult coarda încât să-l determine pe vreunul să-l expedieze în tribună. 

"Nu sunt un tip foarte nervos. Doar trăiesc momentul. La mine, sângele este cald. Mă aprind repede"
Gică Hagi, în cotidianul Libertatea

Bântuit de derapajele trecutului

De când a revenit în Liga 1, preluând-o pe ACS Poli, Leo Grozavu n-a ieșit "în decor". Dar greșelile trecutului, toate petrecute în mandatele de la FC Botoșani, îl recomandă drept "coleric".

Temperamentalul tehnician și-a înjurat jucătorii ca la ușa cortului în septembrie 2015, în cursul unui meci pierdut la Chiajna, pentru ca-n martie 2017, la un 0-3 cu Astra, să-i înfigă mâna-n gât lui Golofca. Incident în urma căruia și-a prezentat demisia. 

Accidentul "Enache"

Costel Enache nu e cunoscut drept un client al arbitrilor. Dar la 3-3 cu Iașiul l-au lăsat și pe el "siguranțele", fiind eliminat de "centralul" Sebastian Colțescu, cel care-l expediase în tribună, mai devreme, și pe omologul Flavius Stoican.

"Am fost un pic mai tensionat, dar am argumente. S-a acordat greşit penalty împotriva noastră, iar la ultima fază a meciului n-a vrut să ne dea unul şi nouă. Când Colțescu m-a trimis în tribună nici măcar n-am protestat. Am aruncat cu o sticlă de apă pentru că eram supărat pe jucătorii mei, el a venit şi mi-a zis că am un minut să părăsesc terenul", a spus antrenorul Botoșaniului. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gtn5
gtn5  •  01 Aprilie 2018, 12:51

dica de ce sa fie agitat bre,echipa o face gigica ,schimabarile tot el,dica poate sa fie agitat ca nu a fost la buda inainte de meci.

956712637694195
Porta Eporta  •  01 Aprilie 2018, 12:51

Din păcate comportamentul Coleric, după cum se știe, este tipic unor oameni abuzați și umiliți in trecut, in urma cărora au un deficit de personalitate. Mai simplu, deoarece acești oameni au fost umiliți și abuzați, și ei la rândul lor, cred că doar prin a umili și a abuza (verbal) pot avea personalitate. Ei sunt niște oameni foarte complexați, și traumatizați care din păcate nu cunosc noțiunea de respect, al cărui caracter funcționează după regula (tradusă din germană): “în sus linge, in jos loveste cu piciorul”. Vai de copii lor și de cei din jurul acestor personaje relativ mutilate psihic.

baruch
baruch  •  01 Aprilie 2018, 12:33

ia sa-l vedeti pe dan petrescu in europa...il dau aia afara in secunda 2 daca incepe cu "penaltyuri" si alte minuni.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează