FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV FC Botoșani le-a luat fața Astrei, Craiovei și lui Dinamo! Supertransfer reușit de moldoveni

Eduard Pap (1,86 de metri) a mai jucat în Liga 1 pentru ACS Poli Timişoara, înainte de a sosi la ASA
Eduard Pap (1,86 de metri) a mai jucat în Liga 1 pentru ACS Poli Timişoara, înainte de a sosi la ASA

Articol de GSP - Publicat marti, 06 iunie 2017 19:38

Eduard Pap a impresionat în sezonul de Liga 1 recent încheiat, deși echipa sa a terminat pe ultimul loc. Goalkeeperul de 22 de ani reușise să nu primească gol în 4 meciuri din 5. 

Portarul care s-a mai aflat pe lista celor de la Astra, CS U Craiova și Dinamo a ales să meargă la FC Botoșani, echipă aflată în plină reconstrucție după plecarea lui Leo Grozavu. 

Jucătorul a semnat în urmă cu puțin timp cu formația moldoveană și are planuri mari pentru seoznul următor: "Mă bucur că am ajuns la Botoșani. Știu că este o echipă bună, unde lucrurile se fac profesionist. E important pentru mine să joc și să o fac la un nivel cât mai bun. Știu că a fost interes din partea unor echipe importante, dar eu consider că am făcut alegerea potrivită", a zis Eduard Pap pentru GSP.RO. 

Președintele Cornel Șfaițer a confirmat și el informația: "Este adevărat! Suntem încântați să anunțăm acest transfer. Ni l-am dorit mult. Știam că are oferte importante, dar noi l-am convins că aici este mediul prielnic pentru a crește și mai mult în valoare. L-am urmărit atent și credem că am făcut un transfer foarte bun". 

250.000 €e cota de transfer a lui Pap, conform transfermarkt.de

"Eduard Pap e cel mai tânăr portar care a apărat constant în 2017. Și e în primii 3 din Liga 1 conform indexului Instat. Am avut 5 oferte concrete pentru el, însă era important să luăm o decizie pentru ca Edi să aibă liniște și să se gândească la viitor. Am ales Botoșani pentru seriozitatea oamenilor de acolo. Au fost oferte concrete de la două echipe din play-off, dar cred că Botoșani e alegerea corectă. E important să facă saltul treptat pentru că mai avea nevoie de un pas intermediar până la cel mai înalt nivel", a zis Bogdan Apostu, impresarul fotbalistului. 

sada
Eduard Pap alături de impresarul Bogdan Apostu în momentul semnării contractului

MM N-A FOST IMPRESIONAT DE EL

N-a fost întâmplătoare evoluţia tânărului care a mai fost dorit și în iarnă de FC Botoşani ."O să regrete Steaua că nu m-a luat!", a declarat Edi în vara 2012, când Gigi Becali a fost convins de diverşi apropiaţi să-l achiziţioneze pe portarul "naţionalei" de juniori.

Pap avea 17 ani în acel moment, dar Mihai Stoica nu a fost de acord atunci cu transferul: "Noi nu luăm jucători din Liga a 4-a la echipă, să fie clar!". Pap a fost singurul fotbalist din România care a jucat la o primă reprezentativă de juniori, direct din Liga a 4-a.

Bănățeanul evolua la Jimbolia şi a fost apoi în probe la Borussia Dortmund. A mai fost în atenţia celor de la Borussia Monchengladbach şi Eintracht Frankfurth, doar că nu s-a mai materializat nicio mutare.

9 este nota
primită de Pap în Gazeta Sporturilor după remiza obţinută de ASA, în luna martie, pe Naţional Arena, cu FCSB (1-1)

AUTOPORTRETUL LUI EDUARD PAP:

  • "Nu sunt un portar foarte înalt, dar cred că am un reflex foarte bun. Am o intuiţie destul de bună. Mai am de lucrat la toate capitolele. Experienţa vine jucând, iar eu am doar 22 de ani. Am tot timpul să cresc"
  • "Iker Casillas este modelul de portar pe care-l am. De mic îmi doream să ajung la nivelul lui şi chiar cred că aşa va fi. Mi se pare că am un stil asemănător cu al lui. Nu are o talie foarte mare, dar compensează cu multe calităţi pe care le are. Îmi place şi de Bogdan Lobonţ. A fost un portar fantastic. Sper să ajung şi eu cândva în poarta echipei naţionale şi să joc pentru echipe ca Ajax sau Roma"
  • "Am aflat şi eu că există interes din partea unor cluburi pentru mine. Deocamdată sunt concentrat pe ce se întâmplă la ASA. Îmi doresc în viitor să fac pasul către un club mai important. Atât din ţară, cât şi din străinătate"

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
deuxex
deuxex  •  07 Iunie 2017, 07:57

Sunt 100% convins ca cei de la Craiova si-l doreau pe Pap asta, mai ales ca pe acel post nu au niciun portar. Cu excepta lui Calancea, Vlad si Popescu (imprumutat in retur la Pandurii). Ce *** mancati pe aici...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

brandremist
brandremist  •  06 Iunie 2017, 23:19

Impresarul zice de oferte de la DOUĂ echipe din play off? De ce voi ați înșirat aici trei?? Nu mai știți să numărați? :))

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  06 Iunie 2017, 23:10
Postat de zizu pe 06 Iunie 2017, 22:06

si apropo....daca tot nu l a vrut mm....de ce nu ati pus si fcsb ul in titlu si numai cele trei?..:)

Cine poate... pricepe, cine nu... bate apropouri. A preferat Botosanii, nu Astra, nici Craiova, nici Dinamo, echipe subtiri. La Steaua s-ar fi dus cu ochii inchisi...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează