FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV FOTO Bunicul milionar lui Țucudean vorbește în premieră » Cadoul primit de la golgeterul României pe când era la FCSB: "Am lăcrimat"

Ghiță Cosma și soția, Ana Maria, pozându-se în cadoul special de la nepot
Ghiță Cosma și soția, Ana Maria, pozându-se în cadoul special de la nepot

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2018 22:31

Gheorghe Cosma, bunicul milionar al lui George Țucudean, a vorbit în premieră pentru Gazeta Sporturilor despre nepotul său şi spune cum a ajuns să-şi facă propriul său nume în fotbal.

Cetăţean de Onoare al oraşului Arad, un nume important în industria mobilei, cu o avere estimată între 25-35 de milioane de euro conform revistei Capital. Este Gheorghe Cosma, bunicul lui George şi, probabil, suporterul lui numărul 1.

"Mă simt mai tânăr, mai voios, mai bucuros după ce a luat titlul și cu Clujul. Eu umblu de la 9 ani cu el şi continuă să mă facă foarte mândru", a comentat bărbatul de 78 de ani pentru Gazeta Sporturilor.

Amintiri

Este prima oară când bunicul lui George vorbeşte despre nepotul său în media.

"Este băiat cuminte, aşa a fost crescut acasă, nu e tatuat, nu merge prin baruri. I-a zis taică-su odată, dându-i o sticluţă din aceea de alcool, din-alea mici de-o scapi toată pe gât, le vezi la hoteluri: «Bea-o şi tu să te văd că bei!». El nu voia: «Ghiţă, bunicule, salvează-mă că mă pune s-o beau toată!». Fotbalul e hobby pentru el, dar îi place şi-şi respectă munca", a spus Ghiţă, aşa cum îi spune George bunicului său.

"Contează educaţia, ăia 7 ani de acasă primiţi la timp"

Ce sfaturi i-a oferit nepotului campion: "Eu am făcut ceva bani, zic eu, cu stilul elveţian şi-am învăţat de multă vreme nişte lucruri clare şi simple. Dacă faci, faci! Dacă nu, lasă-te, nu face compromisuri. Eu am făcut canapele şi-am ajuns de la 5 oameni să am acum 1.500 de angajaţi. Aşa i-am zis şi lui George. Dacă te apuci de ceva, fă-o cu muncă şi cu seriozitate, dacă vrei să ajungi cineva!".

Este mândru să spună despre nepot că e familist: "Educaţia i-am dat-o în casă, el n-a fost niciodată un băiat de bani gata. Noi stăm într-un cartier bun, cu case, cu vile, dar cei 7 ani de acasă nu se uită, dacă-i primeşti la timp. George salută oamenii ca la ţară, nu contează că te ştii sau nu cu omul. Să dai "Bună ziua!" e normal, că de aceea ne-a dat Dumnezeu gură şi ne-a făcut oameni. Mai vorbesc şi eu cu ei, stau oamenii afară pe bancă, la aer curat.

"Uite, George se opreşte cu Ferrari-ul ăsta şi salută, iar alţii nici din cap nu dau, chit că merg pe jos!". Contează mult în viaţă educaţia. Învăţaţi de la un om trecut prin lume: cei serioşi şi educaţi au parte în viaţă!", a povestit bunicul milionar.

Cum s-a întors roata?

Vreun cadou special pentru cel mic? "L-am strâns în braţe, l-am pupat, i-ajunge! Maşinile vin şi trec. Dacă vrea, uite, îi dau acum Audi-ul A8, cel cu care l-am dus acasă, la familie, la Arad. Îl luasem pentru mine, dar nu-i bai, i-l dau dacă-i place.

Alte lucruri sunt de preţ cu adevărat în viaţă. Maşini are, avem toţi. Cel mai mult m-a bucurat o chestie. Eu am 78 de ani şi mi-aduc aminte de un detaliu de când juca el la Steaua, în 2015. Să vezi cum s-a întors roata! Noi avem casă dublă, stăm unii lângă alţii în curte. A venit acolo cu un Porsche din 1954, 1956, nu ştiu exact, decapotabil. «Dar ce naiba e cu asta, ce ţi-a mai trebuit şi asta?», am întrebat. «Ghiţă, bunicule, e a ta! Vezi că s-a întors roata, am ajuns să câştig eu banii mei şi să-ţi cumpăr eu ţie maşină». Am lăcrimat. M-a impresionat", s-a confesat arădeanul. 

"Mi se spune că eu sunt bunicul ăla bogat, dar eu mă consider doar cel mai fericit bunic şi mândru că am un nepot frumos, deştept, familist, educat şi campion" Gheorghe Cosma

Citește și:  EXCLUSIV Triplul campion și golgeter al Ligii 1 știe de ce FCSB a pierdut titlul: "La Steaua e presiune proastă"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
whiteredarad
whiteredarad  •  05 Iunie 2018, 11:02

Felicitari Dle Cosma, asa cum ziceti George este un baiat fain, bine educat, si cu mare viitor ! Bravo voua !

romulus65
romulus65  •  05 Iunie 2018, 10:30
Postat de luker pe 05 Iunie 2018, 02:48

E slab rau Tucudean. Astia de il vedeti fotbalist nu aveti nici o treaba. Tucudean o sa joace putin prin Romania si atat. E insa un tip norocos. S-a scos dupa ce a plecat de la Dinamo. Pe unde a ajuns, a luat campionatu.

Adevarul este ca avem un campionat plin de valori, normal ca Tucudean este slab pe langa celelalte valori. Acum lasand ironia deoparte, imi place cum gandeste domnul Cosma iar faptul ca faptul ca Tucudean inca joaca fotbal in loc sa umble dupa femei si sa bata localurile ne arata ca a primit o educatie solida acasa.

luker
luker  •  05 Iunie 2018, 02:48

E slab rau Tucudean. Astia de il vedeti fotbalist nu aveti nici o treaba. Tucudean o sa joace putin prin Romania si atat. E insa un tip norocos. S-a scos dupa ce a plecat de la Dinamo. Pe unde a ajuns, a luat campionatu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează