FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV / FOTO Marcel Popescu, președintele lui CSU Craiova, este Cavaler de Malta! Fotografie-document de la învestire

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2019 21:36

MALTA - ROMÂNIA. Avem și noi maltezul nostru: Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unei fotografii-document care îl arată pe președintele Craiovei, Marcel Popescu, în momentul primirii acestuia în ritul Cavalerilor de Malta. 

România va juca luni seară un meci extrem de important împotriva Maltei, țară de care se leagă multe detalii istorice interesante. Poate cel mai cunoscut este acela al Ordinului Suveran Militar de Malta, numit și Ordinul Cavalerilor Ioaniți.

Acesta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile catolice existente, care în mod normal au ca scop slujirea credinței și ajutorarea aproapelui.

Învestit pe merit sau pe bani?

Gazeta Sporturilor a aflat, în exclusivitate, că președintele lui CSU Craiova, Marcel Popescu, face parte din Ordinul Cavalerilor de Malta. Ziarul a făcut rost și de dovadă clară, o fotografie cu Popescu îngenuncheat și îmbrăcat cu însemnele cavalerilor în momentul în care este învestit.

 marcel popescu cavaler malta
"Păstrarea credinței și ajutorarea nevoiașilor" este deviza pe care, probabil, și Popescu a rostit-o în momentul în care a îngenuncheat înaintea sabiei ceremoniale

1048este anul în care Ordinul Cavalerilor de Malta a fost înființat

De-a lungul timpului, gurile rele au speculat mult pe marginea activităților acestei caste. S-a spus chiar că învestirile se fac pe relații, contra cost și în funcție de interesele celor ce conduc gruparea. Astfel, mulți oameni cu bani care doresc să parvină social își cumpără un loc printre apărătorii Crucii. 

1834este anul din care Ordinul Cavalerilor de Malta a avut sediul la Roma

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
pre10der
pre10der  •  11 Iunie 2019, 16:52
Postat de deuxex pe 10 Iunie 2019, 13:33

Buna dimineata, Soare! Poza aia este postata de vreo 3 (trei!) ani pe facebook-ul lui Marcel Popescu. Si voi abia acum ati gasit-o? Vai de mine, voi sunteti imbucurator de prosti! Ce inseamna sa fii NEACREDITAT pe langa Univeristatea Craiova - traiesti din stiri inventate.

Nu le mai aduce aminte ca sunt neacreditati, ca iar se supara si inventeaza stiri...

deuxex
deuxex  •  10 Iunie 2019, 13:33

Buna dimineata, Soare! Poza aia este postata de vreo 3 (trei!) ani pe facebook-ul lui Marcel Popescu. Si voi abia acum ati gasit-o? Vai de mine, voi sunteti imbucurator de prosti! Ce inseamna sa fii NEACREDITAT pe langa Univeristatea Craiova - traiesti din stiri inventate.

sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  10 Iunie 2019, 12:30

Vai ce articol prost documentat, scris de amatori (ca multe alte articole GSP). În primul rând, un cavaler e înnobilat nu "învestit", în al doilea rând Marcel Popescu e cavaler, dar nu în Ordinul Cavalerilor de Malta, ci OESB (ordi equestri saint bernard). Ce s-a întâmplat aici e că un ziarist a găsit o poză și a scris un articol "din burtă" . Dacă urma meciul cu "Teutonia" ar fi scris ca M Popescu e cavaler teuton hahaha

Vezi toate comentariile (33)
Comentează