FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gică Popescu îi face portretul lui Adrian Stoian, jucător lansat la propria academie: „Nu tatuajele și țigările joacă! E serios și e fotbalist”

Adrian Stoian e boom-ul Stelei din acest mercato
Adrian Stoian e boom-ul Stelei din acest mercato

Articol de - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 08:34

Gică Popescu i-a schițat portretul lui Adrian Stoian, boom-ul Stelei din acest mercato, și face niște comparații pentru a-și susține ideile: ”Ramos și Messi tatuați, Cruyff, care fuma, nu sunt superfotbaliști?!”.

Adrian Stoian se întoarce în fotbalul românesc, la FCSB, după fix 10 ani petrecuți în Il Calcio. Jucător polivalent, mijlocaș central, extremă stânga, vârf la nevoie, olteanul de 27 de ani a făcut primii pași în sport la școala lui Gică Popescu. "Baciul" îl cunoaște bine pe cel care reprezintă boom-ul perioadei de mercato în Liga 1, iar legendarul fotbalist i-a schițat pentru Gazeta Sporturilor un portret complet omului și sportivului pe care Gigi Becali l-a adus din Italia ca să joace în premieră în prima divizie internă. 

♣ "La noi juca și al doilea vârf, într-o echipă în care am ieșit campioni la juniori cu Mladen, cu Pena, cu Lucian Filip, pe care-l va reîntâlni la Steaua. Adrian era căpitan la noi fiindcă merita. Era un tip serios și-am înțeles că și-a păstrat această caracteristică și-n fotbalul italian, a rămas băiat cuminte și e fotbalist"

♣ "Probabil, n-a reușit să se mențină la nivelul unui fotbalist de elită în fotbalul italian. Asta nu înseamnă că e slab, vorbim de unul din cele mai tari campionate ale lumii, all time. În Italia ai nevoie de anumite caracteristici ca să răzbați. Sunt foarte mulți jucători care n-au reușit în Il Calcio și-au mers în alte campionate și s-au descurcat foarte bine"

♣ "Venirea la Steaua e un pas înainte pentru el. Steaua e cea mai bună echipă din campionatul nostru, cea mai titrată, dintre cele mai iubite, nu știu dacă și cea mai iubită fiindcă mă duc cu gândul, totuși, la Craiova. Va fi la o echipă de performanță, care își propune titlul an de an, cupele europene, va crește și el"

♣ "S-a spus că fuma mult acum nu știu câți ani? Așa, și? Din experiența mea, fotbaliștii nu se convoacă la națională sau nu ajung top class după câte pachete de țigări fumează! Dacă ar fi fost după țigări, atunci Prosinecki nu trebuia să joace niciodată fotbal, iar Cruyff, Dumnezeu să-l ierte!, nici atât. Sau Lăcătuș. Și mulți alții. Hai să fim serioși! Performanța se face pe teren, nu în funcție de țigări"

♣ "Poate să aducă un plus, trebuie să arate că experiența din Italia e importantă și s-o pună în slujba echipei. Asta e tot în fotbal"

♣ "Are multe tatuaje, așa, și? Fotbalistul se evaluează după randamentul din iarbă, punct! Știi bine câți fotbaliști au corpul plin de desene și sunt de superclasă. Așa, știi câți fotbaliști fără tatuaje și cuminței am văzut eu și sunt în liga a patra?! Tu pe cine ai vrea în echipă, pe ăia cuminți sau pe Ramos și pe Messi, pictați din cap până-n picioare? Eu nu mi-aș sfătui copilul să se tatueze, da? Că nu-mi place mie. Dar asta nu înseamnă că dacă nu-mi place mie, e literă de lege. Dacă l-am lua pe Messi după tatuaje, atunci n-ar juca deloc fotbal. Să ne uităm la un jucător ce face pe teren și să lăsăm tatuajele și pachetele de țigări deoparte!"

♣ "Are sigla Craiovei tatuată, OK, așa, și? Noi, oltenii, suntem pătimași, iubitori de Universitatea Craiova. Poate și eu dacă eram acum fotbalist, îmi tatuam cinci sigle ale Științei! Să-l decupăm? A făcut desenul ăla când era foarte tânăr. Nu joacă tatuajul, ci ce face el pe teren și să fie un exemplu în afara terenului, comportamental și ca educație".

37.000 €i-a plătit Becali lui Stoian ca să vină la FCSB

Cariera lui Stoian în Il Calcio

Echipa Meciuri Goluri
AS Roma 1 -
Roma Primavera 28 3
Pescara 13 1
Bari 42 5
Chievo 29 3
Genoa 7 -
Crotone 131 13

8 goluriîn 95 de meciuri are în Serie A, plus 10 assist-uri 116 meciuri are bifate în Serie B, unde a marcat de 12 ori, oferind tot atâtea pase decisive

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
bodrin
bodrin  •  16 Ianuarie 2019, 13:06

Alt balon, o să facă treabă de, cel mult, 37 000 EUR. Dacă nu s-a ridicat la nivelul fotbalului italian a venit la noi ca să fie mai relaxat și să-și poată trăi viața ca în fotbalul de la noi. In ceea ce privește fumatul, după unii cercetători, nu-mi amintesc dacă erau engleji, americani, japoneji sau chineji, nici-o problemă: se pare că fumatul înbunătățește performanța și prelungește viața...pe lumea cealaltă!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Ianuarie 2019, 11:31
Postat de dakesis pe 16 Ianuarie 2019, 11:17

cu tatuajele ar mai fi o faza - toti astia insirati aici au inceput intai sa joace, si apoi au venit tatuajele. La noi isi fac intai tatuaje, crezand, cumva, ca asta ii va ajuta sa joace. Sa arate ceva pe teren si dup-aia pot sa arate si pe biceps...

Și încă o fază: câți fotbaliști își tatuează steme și nume de echipe?! E o prostie cât China. Ca și aceea cu numele iubitei/ iubitului de moment. Ajungi mai târziu în postura ingrată de a tot da explicații. Oricum, mie mi se pare un transfer bun.

dakesis
dakesis  •  16 Ianuarie 2019, 11:17

cu tatuajele ar mai fi o faza - toti astia insirati aici au inceput intai sa joace, si apoi au venit tatuajele. La noi isi fac intai tatuaje, crezand, cumva, ca asta ii va ajuta sa joace. Sa arate ceva pe teren si dup-aia pot sa arate si pe biceps...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează