FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Interviu cu Ianis Hagi: ce spune despre un transfer, despre Viitorul - CFR și despre evoluția cu FCSB: „Orice jucător vrea să facă pasul acesta”

Ianis Hagi
Ianis Hagi

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2019 12:07

Mijlocașul Ianis Hagi, 20 de ani, vorbește despre un posibil transfer în străinătate, despre planurile sale și despre meciul de sâmbătă, ora 20:30, dintre Viitorul și CFR Cluj.Mijlocașul Ianis Hagi, 20 de ani, vorbește despre un posibil transfer în străinătate, despre planurile sale și despre meciul de sâmbătă, ora 20:30, dintre Viitorul și CFR Cluj.

- Ianis, visați la titlu după victoria de pe Arena Națională?
- Am început cu dreptul, dar s-a jucat doar un meci și este greu să vorbești acum despre mai mult de locul 3. Mai avem 9 jocuri foarte grele, împotriva unor echipe excelente. Noi ne-am trasat obiectivul înainte să începem play-off-ul, muncim și vom vedea unde vom termina. Dar, clar, vrem cât mai sus! Cred că acel gând la titlu, acel unu la sută, îl au toate formațiile din play-off, chiar dacă diferența este destul de mare între CFR și Sepsi, de exemplu. Se pot schimba multe pe parcurs, dar mie nu-mi place să vorbesc despre ce va fi peste două luni. Să treacă 4-5 meciuri și, în funcție de unde suntem, ne putem schimba obiectivul. Până atunci, rămâne locul 3!

- După FCSB, vine CFR.
- Va fi greu, este o echipă care stă bine în teren și are multă experiență. Suntem printre puținele formații care i-au învins în acest campionat pe clujeni, chiar la ei acasă. În retur, am jucat foarte bine, i-am dominat din primul până în ultimul minut, dar nu am reușit să marcăm. Trebuie să avem aceeași atitudine, aceeași motivație, dar să dăm și gol de această dată.

- Din nou, jucați împotriva unor foști colegi.
- Chiar vorbeam cu Kevin Boli, când am aflat că se întoarce în România și îi spuneam că abia aștept să joc contra lui. Suntem prieteni, am crescut împreună cu Cristi Manea, dar când intrăm pe teren nu se mai pune problema de prietenie. Fiecare dă sută la sută pentru echipa lui și vrea să câștige. Țucudean este un atacant care dintr-o jumătate de ocazie îți dă gol. Cred că fundașii noștri îl știu bine, și de la antrenamente. Eu nu l-am prins la Viitorul.

- Dar vă cunosc foarte bine stilul. Nu este un avantaj pentru ei?
- De aceea este Mister, nu? Analizăm foarte bine jucătorii adverși și încercăm să atacăm pe punctele lor slabe. Asta face antrenorul, stafful tehnic, ne schimbăm strategia de la meci la meci, chiar dacă păstrăm principiile.

„Mergi la cine te dorește cel mai mult”

- S-a vorbit insistent despre un transfer al tău. Standard Liege, Sevilla, iar acum Anderlecht. Nu-ți afectează concentrarea?
- Sunt discuții. Și dacă va fi ceva concret, dar voi fi angrenat la echipa de club, nu se pune problema să-mi stea capul la altceva. Sunt profesionist, știu ce mi-a oferit și ce-mi oferă Viitorul, a fost lângă mine când mi-era greu. Cât mă aflu sub contract, mintea mea este doar la echipa la care joc. Normal, orice jucător vrea să facă pasul acesta, să ajungă la un nivel mai înalt.

- Este un exemplu drumul ales de Răzvan Marin?
- Răzvan este un exemplu, și nu doar pentru noi, cei de la Viitorul, unde a crescut, ci pentru toți jucătorii din România. Contează să mergi la cine te dorește cel mai mult, nu ce nume are sau tradiția. Răzvan a făcut asta, s-a dus unde a fost dorit, cei de acolo au avut încredere în el. Suntem prieteni foarte buni, vorbim des, îmi spune mereu ce se întâmplă acolo.

„Vreau să depășesc performanțele de anul trecut”

- A trecut mai mult de un an de la revenirea în România. Care-i diferența dintre Ianis de atunci și cel de acum?
- Nu cred că este o diferență foarte mare, motivația și ambiția sunt la fel, poate chiar un pic mai mari. Atunci îmi doream să joc și să demonstrez că o pot face la un nivel foarte bun. Acum mi-am propus să-mi depășesc performanțele de anul trecut, să progresez și să fiu din ce în ce mai bun. Viitorul m-a ajutat și m-a readus pe terenul de fotbal.

- S-a spus că meciul cu FCSB a fost dovada maturizării tale.
- E normal să te maturizezi, trec anii, joci din ce în ce mai multe partide. Sunt fericit că am putut să-mi ajut echipa. Îmi place să câștig și mi-am dorit foarte mult să se întâmple asta. Am deja patru sezoane în Liga 1, sunt pe lângă seniori de când aveam 15 ani. A trecut destul de mult timp. Sunt fericit că am fost sănătos, nu am avut nicio accidentare.

- Este cel mai bun sezon al tău de până acum?
- Încă nu s-a terminat sezonul, mai am. Am spus că 2018 a fost cel mai bun, dar sper ca 2019 să fie și mai bun. În primul rând, să fiu sănătos. 

„La Under 21 trebuie să profităm de faptul că suntem printre cele mai bune echipe din Europa. Să jucăm cu plăcere, să ne batem de la egal la egal cu orice adversar. Este greu să vorbim acum despre Olimpiadă, despre semifinale, luăm fiecare meci în parte. Mie îmi plac faptele, nu vorbele. Este o competiție urmărită de toată lumea. Important este să facem performanță ca echipă și pe urmă fiecare jucător în parte va avea de câștigat”  Ianis Hagi

Citește și:

Ianis Hagi se destăinuie! Își dezvăluie ambițiile personale și pe ale Viitorului: "Dacă vrei să fii respectat, trebuie să câștigi!"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
herman25
herman25  •  15 Martie 2019, 13:49
Postat de iosifeanu pe 15 Martie 2019, 13:41

Meciul contra FCSB va ramane cel mai bun din cariera lui Hogea mic. Un meci in care a putut si el sa se simta ca Messi, avandu-i adversari pe nedelcu, balasa si morais, adica niste adversari de paie.

Hai ma lali, era vorba ca-ti faci cont lali! Baga-l sa vad.

iosifeanu
iosifeanu  •  15 Martie 2019, 13:41

Meciul contra FCSB va ramane cel mai bun din cariera lui Hogea mic. Un meci in care a putut si el sa se simta ca Messi, avandu-i adversari pe nedelcu, balasa si morais, adica niste adversari de paie.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează