FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU GSP

EXCLUSIV Ladislau Bölöni: „Doar am citit despre Ianis Hagi, nu duce el fotbalul mai departe” » Singurul român pe care îl apreciază: „E de 7”

Ianis Hagi e considerat unul dintre cei mai valoroși tineri fotbaliști români // FOTO:GSP
Ianis Hagi e considerat unul dintre cei mai valoroși tineri fotbaliști români // FOTO:GSP

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 10:32

Ladislau Bölöni, 65 de ani, antrenorul lui Royal Antwerp, a acordat un interviu senzațional Gazetei Sporturilor, în care a vorbit despre starea actuală a fotbalului românesc. 

Bölöni le-a făcut o scurtă radiografie lui Răzvan Marin, 22 de ani, mijlocașul lui Standard Liege, dar și lui Ianis Hagi, 20 de ani, unul dintre cei mai promițători fotbaliști români. 

- Domnule Bölöni, ce Răzvan Marin prinde în Belgia?
- Are calități. Ieșind din centrul de copii de la Hagi a reușit să-și ridice nivelul, s-a folosit de un moment mai slab al lui Standard Liege să apară și după aceea să se mențină. Are perseverență. Este de nota 7 aproape tot timpul, constant bun.

- Există vreun fotbalist român care să vă placă?
- Nu cunosc prea mulți. Voila, pe Răzvan Marin l-aș lua la mine. Mi-a mai plăcut Florin Andone. Echipa națională stă bine și la portari. Pe Chiricheș l-aș fi luat și eu acum ceva vreme, dar acum e mai mult accidentat.

- L-ați văzut pe Ianis Hagi?
- Nu. Doar am citit despre el.

- Credeți că va duce fotbalul mai departe?
- El nu duce fotbalul mai departe, Ronaldo și Messi duc fotbalul mai departe.

- Numele familiei să-l ducă.
- (râde) Sigur va duce, că e moștenitor. Sper să ducă numele lui Gică Hagi mai departe. Mi-a vorbit frumos Mirel Rădoi despre echipa lui, mi-a spus trei, patru jucători, cei mai buni, și a fost și Ianis enumerat.

Citește aici integral interviul devastator acordat de Ladislau Boloni Gazetei Sporturilor: "Cum să fie Simona ca Nadia?! Și Hagi ce-a câștigat? Ce exagerări de «Regi» și de «Briliante!»”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
2003996516325825
Johnny Melavo  •  14 Ianuarie 2019, 22:57
Postat de godot pe 14 Ianuarie 2019, 12:53

Într-adevăr un interviu bun și asta nu pentru că ar spune cine știe ce genialități sau revelații. Dar cuvântul, așa simplu cum pare, are o greutate mare, în spatele lui stând o chibzuială, o maturitate și o valoare. Comparați ce transmite Boloni despre un subiect in cateva cuvinte si ce transmit altii (imi vine in minte un Ilie Dumitrescu) despre același subiect in ore intregi de trăncănit. Unul comunică în mod autentic viziunea lui (care nu e obligatoriu sa fie și cea corectă), iar altul nu comunică de fapt nimic. În plus, un om care nu are interese și nici menajamente, adică un om liber. Așa e, cel mai bun și promițător tânăr al nostru, singurul care a reușit în ultimii ani, Marin, a făcut-o (cu multe greutăți) la o echipă în suferință dintr-un campionat secund european. Iar Ianis Hagi nu există decât în hainele cele ale împăratului. Valorii măcar medii de nivel european nu avem.

No, that's a very negative way of looking at the reality. Boloni admits he never watched Ianis playing. And of course he never watched the rest of young Romanian players. He talks about things he doesn't know, and he does it in a negative way. Hagi said Boloni wasn't in an inspired day, and I agree with Regele. This doesn't help Romanian football.

calinescu_
calinescu_  •  14 Ianuarie 2019, 13:46

CINEVA TREBUIA SA SPUNA SI ADEVARUL ...!!!!!

baruch
baruch  •  14 Ianuarie 2019, 13:32
Postat de godot pe 14 Ianuarie 2019, 12:57

Aprecierile lui Boloni sunt subiective. Nu-și impune adevărul lui, doar în prezintă. În opinia lui, Marcel Răducanu nu e în cei mai buni 10 fotbaliști români. Iar Iordănescu, nici atât. Sau Lăcătuș. Belo a fost un fotbalist „bunicel”. Nici despre Dobrin nu are cine știe ce părere. E dreptul lui, așa simte el și aprecierile lui nu pot fi greșite, pentru că niciodată ce simțim despre alții nu poate fi greșit. Și despre Majearu crede că a fost mai mare decât Bechkam. Părerea lui.

absolut de acord, asa zic si eu. nu sunt de acord cu el, cred ca are un fel de a vedea...de-a valoriza sportivii foarte bine pregatiti fizic, muncitori si disciplinati tactic, dar sunt parerile omului (care nu e oricine, aici suntem toti de aceeasi parere).

Vezi toate comentariile (8)
Comentează