FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV Minunea de la Sfântu Gheorghe » Cum s-a transformat Sepsi într-o iarnă în una dintre cele mai spectaculoase echipe ale Ligii 1: ce salarii sunt, detalii despre transferuri + ce se va întâmpla cu Eugen Neagoe

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2018 13:52

Sepsi Sfântu Gheorghe este revelația anului 2018 în Liga 1. Formația lui Eugen Neagoe avea mari probleme după prima parte a campionatului. Campania de achiziții a celor de la Sepsi a fost însă un succes și acum echipa țintește locul 2 în play-out, de care părea sigură Botoșani în urmă cu câteva etape. 

Covăsnenii au o linie de clasament foarte bună în play-out, câștigând 5 din cele 10 dispute. Au terminat la egalitate de 4 ori și au pierdut o singură dată. GSP.RO a stat de vorbă cu managerul echipei, Janos Bokor, care explică rețeta acestui parcurs excelent. 

"În decembrie noi deja creionam campania de achiziții. Știam bine ce avem de făcut. Am discutat mult cu staff-ul despre tot felul de nume și ușor, ușor am pus cap la cap tot ce aveam și am ales.

Erau criterii clare, aveam un buget în care trebuia să ne încadrăm. Antrenorii și cu mine am ales acești jucători. În momentul de față putem spune că nu am dat greș. OK, nu toți cei aduși au reușit, dar eu zic că o bună parte au confirmat așteptările", a explicat Janos Bokor. 

Pregătirea fizică, factor decisiv

Managerul lui Sepsi continuă și explică modul în care s-a făcut selecția: "Au căzut de pe listă mai mulți jucători africani. Nu că n-ar fi avut valoare, dar nu aveam suficient timp pentru a îndeplini toate formalitățile pentru transfer. Nu am fost de acord să piardă pregătirea de iarnă, care a fost una foarte dură și cred că acolo s-a lucrat foarte bine, s-au creat multe idei tactice din ce se vede acum în jocul echipei. Cei care au fost din Europa și erau mai ușor de adus au fost prioritari. Îi voiam în pregătire sub orice formă", a mai explicat oficialul lui Sepsi. 

Salarii între 2.000 și 5.000 de euro lunar

Fără să plătească salarii mari, Sepsi a reușit să formeze o echipă competitivă, care a învins Dinamo și poate prinde locul 2 din play-out. 

"Nu sunt salarii mari, plătim jucătorilor lunar între 2.000 și 5.000 de euro. Deci undeva la o medie de 3.500 de euro. Nu e mult pentru nivelul Ligii 1. A contat mult faptul că am plătit primele la timp, am avut liniște mereu. Am onorat toate plățile către jucători și staff", a mai explicat Janos Bokor. 

19 punctea făcut Sepsi Sfântu Gheorghe în play-out. Doar Dinamo are mai multe, 24

"La anul atacăm play-off-ul!"

Sepsi nu vrea să rămână la același nivel și în sezonul viitor și, după succesul din play-out, covăsnenii își propun să atace play-off-ul. Vor urma investiții și mai mari la echipa lui Neagoe. 

"În iarnă planul a fost să ne salvăm de la retrogradare și să alegem din lotul actual jucători cu care să continuăm în sezonul următor. Avem un proiect frumos, care poate reuși. E normal ca la anul să ne propunem mai mult și vrem să atacăm play-off-ul.

Normal că bugetul va crește puțin și teoretic și valoarea lotului va fi alta. Vom aduce câteva piese unde credem că va fi nevoie. Vom stabili totul când vom fi salvați de la retrogradare matematic.

Avem acest meci cu Juventus pe care vrem să-l câștigăm și nu ne vom culca. Nu intrăm în concediu. Vrem locul 8, pentru că e vorba de mai mulți bani din drepturile TV", a mai spus managerul echipei. 

5 goluri
a marcat Istvan Fulop în play-out, fiind golgeterul formației 

Rămân Dima și Hamed! Pleacă Kuku?

Janos Bokor, managerul lui Sepsi, a vorbit despre mutările imediate pe care Sepsi le va face. Constantin Dima și Yasin Hamed vor continua la echipă, în timp ce Benjamin Kuku ar putea pleca în Arabia Saudită. 

"În momentul de față l-am luat pe Dima de la Dinamo, plătim acea clauză. Am finalizat și cu Hamed, rămâne și el la noi. Avem o ofertă pentru Kuku din Arabia Saudită. E posibil să plece.

Sunt jucători cărora le vom prelungi contractele, pentru că au clauză să prelungim. După meciul cu Juventus ne punem la discuții și conturăm echipa pentru următorul campionat".

Neagoe, ofertă refuzată de la Astra! Pleacă la Craiova?

Oficialul covăsnenilor a vorbit despre posibila plecare a lui Eugen Neagoe la CS U Craiova, formație care l-ar dori pe antrenor. A mai refuzat de curând o ofertă de la Astra Giurgiu și sunt mari șanse ca și în sezonul viitor să fie pe banca lui Sepsi. 

"Sincer să vă spun, Eugen a avut o ofertă din prima ligă, de la o echipă care joacă în play-off și și-a schimbat antrenorul de curând. Cred că știți despre cine e e vorba. E un domn deosebit, stând zilnic cu el mi-am dat seama ce caracter frumos are.

Am discutat cu el, noi ni-l dorim în proiectul nostru. Cunoaște bine tot ce e la Sepsi. Am citit și eu despre interesul Craiovei în presă, vă dați seama că fum fără foc nu e. Poate sunt discuții în spate, dar noi n-am primit nimic oficial.

Sperăm să nu fie nimic adevărat. E clar că e un antrenor care e pe val, e dorit de echipe bune. Când ai rezultate e normal să ai șanse de a ajunge la echipe mai mari". 

18 goluri 
a marcat Sepsi în cele 10 meciuri, având al doilea cel mai bun atac din play-out. Dinamo are 20 de reușite și conduce acest top 

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (11)
polistul68
polistul68  •  17 Mai 2018, 21:48
Postat de chris_bu67 pe 17 Mai 2018, 18:15

povești,ungaria stă în spatele lor,urmează czickszereda,românii dorm un somn adânc și se sfâșie unii pe alții

Da, dorm ca nu platesc salarii...ca se mira ca nu au bani...ca se hazardeaza ca sa apara si ei la tv ceva..poate-poate...un exemplu...de ce trebuia Timisoara sa-i dea 10.000 lui Rat ? Cu banii astia, aduceai 3 ucatori bunicei...Asa ca, nu noi, romanii, dormim...platim tribut fatarniciei si dorintei de a iesi in fata fara sa facem nimic...

ray51
ray51  •  17 Mai 2018, 19:52

Sincer sa fiu si eu sunt uimit de randamentul bun al echipei in play-out. Bravo lui Neagoe si jucatorilor in primul rand. Deci cu seriozitate, cu salarii mai aproape de esecurile economice ale Romaniei, cu patroni nebagareti, cu un antrenor lucid si muncitor, lucrurile pot merge suficient de bine. Felicitari !

ucv1948
ucv1948  •  17 Mai 2018, 18:56
Postat de chris_bu67 pe 17 Mai 2018, 18:15

povești,ungaria stă în spatele lor,urmează czickszereda,românii dorm un somn adânc și se sfâșie unii pe alții

Dormim de doua mii de ani ... Si vom mai dormi inca ... In urmatorii o suta de ani eu cred ca nu va mai exista Romania, daca este sa ne uitam in directia in care merge tara acum .... .... Si inca vom mai visa, cand vom adormi in mormant , In blestemele strabunilor nostri , noi fiind nedemni de pamantul sfant lasat mostenire noua , inrosit de sangele lor ... Unde esti tu Tepes Doamne ...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează