FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

EXCLUSIV Negoiță și-a dat țeapă singur: Penedo pleacă de la Dinamo!

Articol de GSP - Publicat luni, 23 octombrie 2017 09:00

Ionuț Negoiță a decis vara trecută să-i prelungească doar pe un sezon contractul lui Jaime Penedo. Acum, Dinamo riscă să piardă și jucătorul, și bani!

Portarul refuză prelungirea și amână decizia privind viitorul sezon până după Campionatul Mondial, cu speranța că prestația din Rusia îi va aduce un contract mai bun.

Liga 1 e aproape să-și piardă singurul reprezentant la Campionatul Mondial de anul viitor. Jaime Penedo e în ultimele luni din contractul său cu Dinamo și nu există în acest moment nici măcar vreun acord verbal pentru continuarea colaborării. "Câinii" nu i-au propus concret prelungirea, dar goalkeeperul oricum nu are de gând să semneze extinderea. Oricum, nu până la scadența ei, până în iulie 2018.

Vrea bani și doi ani

Portarul speră să profite de prezența la CM și să obțină un job mai bun după turneul final. "Dinamo ar putea avea o șansă să-l păstreze doar dacă Penedo nu va primi ceva mai bun după Mondial, preferă să negocieze după turneu", dezvăluie apropiați ai panamezului. El are 36 de ani și visează să capete un contract pe doi ani după competiția din Rusia. Sigur, pe un salariu mai bun decât cel de 5.000 de euro lunar pe care îl are acum în Ștefan cel Mare.

Pentru Jaime, turneul final din vara viitoare constituie marea șansă a carierei. El a mai avut două încercări în Europa, la Cagliari și la Osasuna, între 2005 și 2007. N-a prins niciun meci în Italia sau în Spania, așa că a revenit în America. După prima experiență europeană reușită, la Dinamo, are parte și de momentul de glorie cu echipa națională, din moment ce Panama s-a calificat în mod surprinzător la CM.

Negoiță ratează premiul FIFA

"Câinii" îl vor pierde gratis pe Jaime în cazul în care nu-i vor face o propunere grozavă în lunile următoare, una care să-i schimbe planurile portarului. Scenariul e puțin probabil, întrucât Penedo are 36 de ani, deci nu mai poate fi vândut, cheltuielile cu el nu pot fi recuperate decât, eventual, prin rezultatele echipei.
Dinamo ar rămâne la vară și fără goalkeeperul titular, și fără compensația pe care o acordă FIFA pentru cluburile care trimit jucători la Campionatul Mondial. În jur de 150.000 de euro ar încasa roș-albii dacă l-ar mai avea sub contract pe Penedo pe perioada Mondialului. Ceea ce nu se va întâmpla dacă portarul nu va fi convins între timp să semneze un act nou. 

13 meciuri are Penedo în acest sezon. În stagiunea trecută a prins 14 partide, a fost mai degrabă o soluție de rezervă pentru Brănescu, dar între timp a profitat și de accidentarea concurentului și a devenit titular de bază

Rămăsese pentru Contra

Când a venit, în 2016, Penedo semnase un contract valabil doar un an. Dinamo l-a convins în vara trecută să mai rămână un sezon. "Am semnat pentru suporteri și pentru Contra. Cu un antrenor ca el triumful e garantat!", a declarat portarul pentru doardinamo.ro. În doar câteva luni, Contra a plecat de la Dinamo, înlocuit cu Miriuță, iar Penedo a ajuns iar aproape de un transfer. "Câinii" l-au adus tot gratis în 2016, la finalul înțelegerii cu Saprissa, din Costa Rica. 

Taraba din Ștefan cel Mare

Penedo nu e singurul titular al lui Dinamo aflat pe picior de plecare. Adam Nemec se află în aceeași situație, cu contractul scadent în iunie, și există deja o ofertă de la FCSB pentru el. Becali a susținut că a primit acceptul "câinilor" pentru a trata de acum cu slovacul, să nu mai aștepte până în ianuarie, când ar căpăta oricum dreptul de a-l aborda, datorită statutului de fotbalist aflat în ultimele șase luni din contract. Gigi oferă 500.000 de euro pentru un transfer realizat până la sfârșitul acestui an. Roș-albii știu că mai au șanse foarte mici să-l păstreze pe Nemec, speră doar să nu-l vadă și pe el la rivală, ca pe Gnohere. "Din ce știu, Adam își dorește să semneze în străinătate", a spus Dănciulescu la DigiSport. Oricum, nu e tentat să continue la Dinamo. "Câinii" au stabilit o tradiție ciudată, aduc jucători pentru perioade scurte și apoi îi pierd gratis sau pe bani puțini. 

Cine a mai plecat repede și ieftin de la Dinamo

Puljici - Împrumutat de la Gent, a jucat doar 21 de meciuri
Bunoza - Împrumutat de la Pescara, a dispărut după 16 partide
Elhamed - După 13 jocuri i-a expirat împrumutul de la Ashdod și n-a putut fi luat definitiv
Palici - După doi ani de contract, a plecat gratis la Mouscron
Bicfalvi - A bifat 8 meciuri și un gol, apoi a semnat în Rusia
Grozav - 11 meciuri și 3 goluri în alb-roșu, până când Terek l-a cerut înapoi
Gnohere - A venit gras, a fost adus într-o formă bună și pierdut în favoarea FCSB
Essombe - A plecat gratis după un sezon, a preferat să meargă în Thailanda

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (26)
zecs93
zecs93  •  23 Octombrie 2017, 23:52

cand te gandesti ca fara penedo Dinamo era mai jos sezonu asta ne apuca spaima si groaza, dar stati linistiti, revine in poarta ologu de branescu, sa vedeti show complet !!!

mosvasile
mosvasile  •  23 Octombrie 2017, 19:18

Dinamo a avut numai portari slabi in ultimii 10-15 ani .Sa ne amintim de Cristi Munteanu-faimosul Babicu- ***, meciurile cu Steaua-la care doar venise si deja"se afirma" Mihai Stoica,galatean de al lui- iar mai incoace...Dolha,care dupa parerea mea va ramane...cel mai slab ! Penedo este un portar de linia portii, destul de bun,de acelasi profil cu Lobont-care si el lua multe goluri, din suturi de la distanta !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  23 Octombrie 2017, 17:56

Toți jucătorii enumerați sunt sosiți la Dinamo începând cu mandatul lui Rednic, a cărui strategie a fost: rezultatul imediat, nu contează viitorul. Andone a inceput ceva, Branescu fiind prima opțiune in perioada sa, venirea lui Mutu in club stopând direcția luată de Andone, și cotind spre strategia Rednic, strategie păstrată până la plecarea lui Contra la națională. Care va fi noua strategie? E greu de spus, dar având în vedere prezenta lui Dănciulescu in funcție de conducere, normal ar fi ca sa fie cooptat/ cooptați persoane provenite din rândul fanilor. Persoane capabile pentru funcția respectivă, dar apte să facă legătura cu masa fanilor. Cluburi mari, că Barcelona sau Man.U au o astfel de organizare.....Nu doar fotbaliști sau antrenorii au făcut că fotbalul sa fie sportul rege. Ci aprecierea fanilor, numărul mare care se mobilizează la meciuri....ei pun in evidenta rezultatele echipei, nu presa. Când vezi o coregrafie pe un stadion, când auzi imnul unei echipe engleze, când vezi o galerie care se deplasează spre meci cântând etc, fotbalul capătă savoare, frumusețe. S-au retras ei: Pele, Cruyff, Maradona și alte mii de jucători fabuloși,legende, dar fotbalul continua pentru că există fani, nu profit...

Vezi toate comentariile (26)
Comentează