FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCSB, DUMINICĂ, 20:30, DIGI, TELEKOM SPORT, GSP.RO

EXCLUSIV Nikolici, gata de duelul de azi cu fosta echipă: "La Steaua simțeam că umblu cu o cameră de luat vederi după mine"

Articol de - Publicat duminica, 01 octombrie 2017 11:13

Stefan Nikolici, 27 de ani, a revenit în vară în România, la Sepsi, și acum se pregătește să dea piept cu fosta echipă, astăzi, de la ora 20:30, în meciul cu numărul 100 pentru el în toate competițiile în țara noastră. 

Muntenegreanul, care a fost unul dintre cei mai controversați jucători trecuți pe la FCSB, a detaliat celebra petrecere bahică pe care a avut-o alături de Gabi Matei la finalul căreia au apărut imaginile deja celebre din taxi.

- Salut, Stefan! De la GSP de deranjez...
- Te ascult cu drag. Bănuiesc că e vorba despre meciul cu Steaua.

- Cum va fi cu FCSB?
- Ce pot spune, mă aștept la un meci frumos, doar întâlnim cea mai puternică echipă a Ligii 1.

- Simți că trebuie să te răzbuni pentru felul în care ai plecat?
- Nu am de ce. Îl voi trata ca pe oricare alt meci. Voi încerca să fac totul pentru ca echipa mea să câștige. Sunt profesionist.

- Totuși, au fost și momente mai puțin bune la FCSB...
- E adevărat. Dar sunt și multe amintiri frumoase. Deci nu am motive de răzbunare. Știu ce am trăit acolo, a fost o perioadă bună a carierei mele.

- Acum echipa nu se mai numește Steaua și nici sigla nu o mai are...
- Am văzut. E trist, dar nu cred că pot comenta acest lucru. E o problemă complexă.

06 rkx4167 stefan nikolici andrei dumitras

- Vor fi 150 de fani ai FCSB-ului la meci, dacă te vor chema la salut ce vei face?
- Cu mare drag merg să-i salut. Așa este normal. Am jucat acolo și nu văd o problemă.

- Despre lupta la titlu ce poți spune?
- Cred că este evident că Steaua și CFR Cluj vor merge cap la cap. Sunt cele mai bune echipe din România și va fi o luptă care se va da până spre final...

- Cum e la Sepsi?
- Avem o echpă bună și putem urca mult în clasament. Obiectivul este salvarea de la retrogradare, însă cred că putem mai mult de atât. Acum nu contează decât să avem baftă la meciul de azi și cine e mai bun să câștige.

"Și acum am în minte suporterii la meciul cu AEK Larnaca"

- Au trecut 7 ani de când ai ajuns prima dată în România...
- Da, foarte mult, nu? Trece repede timpul. Consider că acum am mult mai multă experiență și contează mult.

- Cine te-a adus în România?
- Atunci am vorbit cu Daniel Stanciu. Mi-a arătat proiectul de la Timișoara și am acceptat imediat. Acum a venit oferta prin Bogdan Apostu, pe care îl văd cel mai bun agent din țară în acest moment. 

- A fost greu să accepți să ajungi iar în România?
- Nu, nici nu aveam de ce. Am dat de oameni foarte corecți. Negocierile au durat foarte puțin. Am semnat până în iarnă. Am vrut să revin în Liga 1 pentru că e un campionat apreciat, în plus e o șansă de a reveni în fotbalul cu adevărat european după plecarea din Kazahstan.

- Cum e la Sepsi?
- Nu mă așteptam să fie atât de bine. E un colectiv frumos. Contează mult când te simți apreciat și ești primit bine de conducere. Mă simt ca acasă aici.

- Îmi aduc aminte de două meciuri de referință pentru tine. Un 4-1 în fața lui Dinamo când erai la Timișoara și un 3-1 cu AEK Larnaca de când erai la FCSB. De fiecare dată ai reușit o dublă...
- Pff, da! Ce meciuri frumoase! Ambele au o importanță mare pentru mine. Cred totuși că dacă aș fi pus să aleg, aș merge pe cele din Europa League. Am învins-o pe Larnaca și ne-am calificat în primăvara europeană. Și acum am în minte suporterii de la acel meci. Stadionul era plin și mi se striga numele... Frumos!

"Campionatul României, de 10 ori peste cel din Muntenegru"

- Căpitan la naționalele U19 și 21 ale Muntenegrului, dar niciodată la prima echipă, de ce?
- Aș adăuga că am fost și golgeter aici. E o poveste lungă. N-am fost convocat pentru că sunt acolo niște oameni cu care eu nu am o relație bună, ăsta e motivul. Sunt muntenegrean, o onoare, dar la națională se întâmplă niște lucruri care nu sunt OK. Ar fi o onoare să joc pentru națională, dar când există anumiți oameni care fac echipa la națională și iau bani de la jucători, eu ce să fac? Cred că e mai bine așa...

- Liga 1 e peste campionatul din Muntenegru, totuși naționala voastră ne-a învins...
- E de 10 ori mai bun campionatul României. La naționala Muntenegrului nu prea joacă oameni din campionatul intern. Sunt fotbaliști care evoluează la cluburi meci de meci, și nu la orice cluburi. Sunt echipe tari pentru care reușesc să apară meci de meci.

"Episodul din taxi? O lecție de viață"

- Ai petrecut mult timp în România, ai rămas prieten cu vreun fotbalist de la FCSB?
- Cum să nu, doar unul român însă. Cu Gabi Matei. Mai vorbesc și cu Novak Martinovici și Valentin Iliev.

- Ai avut la FCSB probleme din cauza vieții extrasportive...
- Chiar voiam să vorbim și mă așteptam să vină întrebarea asta. Mi s-a pus o etichetă, știu, nu cred că pot schimba acum asta. Nu e așa însă! Sunt un fotbalist care se antrenează mult, am o viață cât se poate de normală și de liniștită...

06 nikolici

- Au apărut acele imagini din taxi...
- A trecut mult timp de atunci. Acele poze mi-au stricat foarte mult imaginea. Știu, am greșit. Și eu, și Matei eram tineri, am avut două zile libere, ne-am distrat în club și am băut câteva pahare în plus. Poate nu mă crezi, dar și eu, și Matei am vomitat pentru că nu suntem obișnuiți cu băutura.

- Regreți acum?
- Nu! Am luat-o ca pe o lecție de viață...

- Ai plecat de la FCSB după ce n-ai reușit să ajungi la un antrenament...
- Tot ziarele de cancan au scris și asta. De data asta au avut dreptate. Mă distram, nu mai știu, săream pe pat, iar pătura de pe el a acoperit colțul patului. N-am văzut când am sărit și m-am lovit. E adevărat 100%. L-am sunat pe Reghecampf și i-am explicat...

- ...
- Tabloidele au mințit mult în alte cazuri despre mine. Simțeam că umblu pe stradă 24 de ore pe zi cu o cameră în spate. Nu-mi dau seama de ce eram atât de interesant pentru presa tabloidă.

- Poate din cauza evenimentului din taxi...
- Nu cred! Am auzit că s-au dat bani de la cineva pentru a se scrie zilnic ceva urât despre mine. Și mai ales să se mintă în multe articole. 

"Și acum sunt oprit pe strada pentru poze și autografe"

- Ai rămas prieten și cu MM Stoica...
- Este adevărat. Suntem prieteni, chiar foarte buni. În fiecare vacanță ne întâlnim când avem timp. Stăm câteva zile. Avem o relație bună. Îmi place mult de el, e un om care știe foarte mult fotbal.

- Ce te leagă de România?
- Am aproape 4 ani petrecuți aici, e o a doua casă pentru mine. Știu limba română, am mulți prieteni aici și orice vizită în România e o stare de bine.

- Care sunt momentele cele mai frumoase petrecute aici?
- Sunt atât de multe! Le voi alege pe cele când am luat primul titlu și Supercupa. Niște emoții extraordinare. Dar nu totul a fost așa bine. Cele două operații la genunchi din cauza cărora am ratat Champions League nu pot fi uitate.

- Până la ce vârstă vrei să joci fotbal?
- Cât îmi va permite sănătatea. Fotbalul e totul pentru mine, pasiune și iubire. Nu e ușor să te gândești la retragere. Cred că asta simte orice fotbalist.

- Te simți apreciat în România?
- Cum să nu! Și acum sunt oprit pe stradă pentru poze sau autografe. Simt că am făcut ceva bun pentru fotbalul românesc dacă încă mai sunt recunoscut.

"În Coreea de Sud totul a fost greu. Nimeni nu vorbea engleză, aveam un salariu foarte mare, m-am simțit dat la o parte. Echipa era pe ultimul loc, așa am decis să plec. Tribunele erau goale, chiar dacă nivelul era destul de ridicat, dar nu te simțeai fotbalist"

3 goluriîn 21 de meciuri are muntenegreanul în cupele europene pentru FCSB

70de meciuri a adunat Nikolici în Liga 1 pentru Poli Timișoara, FCSB și Sepsi, marcând 10 goluri

100de meciuri în toate competițiile va atinge Nikolici azi în România. În cele 99 de până acum a dat 16 goluri și 8 assisturi

 

clipboard01

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
randoom.__
randoom.__  •  01 Octombrie 2017, 14:54
Postat de Patraulea Trandafir pe 01 Octombrie 2017, 14:35

Vor fi 150 de fani ai FCSB-ului la meci ... Se dau pufuleți gratis ? Fani fc5b ... ce gogomănie ... Auzi! fani fc5b ... râsul lumii ...

bine ca s-a desfiintat rapid si nu o sa mai existe niciodata. clonele alea care au jucat ieri in liga a 4-a au fost o rusine. oricum,aveti noroc ca nu treceti prin umilintele inumane prin care trec dinamopvistii de 10 ani continuu.

768145689920470
Patraulea Trandafir  •  01 Octombrie 2017, 14:35

Vor fi 150 de fani ai FCSB-ului la meci ... Se dau pufuleți gratis ? Fani fc5b ... ce gogomănie ... Auzi! fani fc5b ... râsul lumii ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează