FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL EKENG

EXCLUSIV Noi detalii de la dosar: "Știu că sunt ascultat, de-aia mă doare-n *** că a murit negrul" + de ce era înregistrat echipajul ambulanței

Asistentul Badea, pe atunci la PULS
Asistentul Badea, pe atunci la PULS

Articol de - Publicat joi, 10 ianuarie 2019 11:43

Ieri, Gazeta Sporturilor a prezentat detalii din dosarul morții lui Patrick Ekeng, în care unul dintre martorii audiați chiar aseară, asistentul Răzvan-Ștefan Badea, îl înjura la telefon pe fotbalistul decedat.

Motivul: Badea era nemulțumit că tragedia luase amploare în presă, iar el și colegii de pe Ambulanța PULS erau expuși la televizor.

Mai mult, GSP.ro a aflat că, pe lângă înjurăturile aduse în convorbirea avută cu un prieten numit de el "Florin", asistentul știa ori bănuia că telefonul îi este ascultat.

Acesta i-a spus amicului său, conform surselor GSP din dosar, "îți zic asta pentru că știu că am telefonul ascultat și special asta, mă doare fix în p**ă că a murit negrul ăla". Asta pe lângă înjurăturile cu tentă rasială publicate de ieri, "Bag p**a în fața lui de negru, mă doare în p**ă că a murit".

DE CE ERAU ASCULTAȚI?

Ieri, mai multe persoane au întrebat, în comentariile de pe GSP.ro, de ce echipajul de ambulanță era ascultat de procurori.

Motivul ar putea fi bănuiala oamenilor legii că aceștia vor ascunde unele probe ori că vor discuta, înainte de a fi audiați, o variantă comună, care să nu reflecte întocmai realitatea.

De exemplu, la unul dintre termenele trecute, șoferul de pe Ambulanța care l-a transportat pe Patrick la spital, Gheorghe Stănică, a fost pus față în față cu o declarație făcută la telefon către unul dintre oamenii din conducerea PULS pe care îl asigura că "Să trăiască șefu'! A fost totul pe fugă azi, le aranjăm noi până mâine", referindu-se la mașinile care fuseseră prezente la meciul Dinamo - Viitorul 3-3. Asta cu doar o zi înainte ca mașinile să fie controlate în legătură cu moartea lui Patrick Ekeng.

Întrebat dacă se referea la aducerea altor aparate pentru a echipa ambulanţa, şoferul a negat, "voiam doar să le aranjăm în maşină, era dezordine".

TRASEUL DOSARULUI

  • 7 mai 2016 - s-a deschis dosar penal in rem pentru moarte suspectă
  • 6 iulie 2016 - Mihaiela Duță a fost audiată de procurorii de la Parchetul Capitalei
  • 7 ianuarie 2018 - s-a încheiat expertiza
  • 8 februarie 2018 - medicul Duță a fost trimis în judecată
  • 12 septembrie 2018 - dosarul iese din camera preliminară și trece pe sală
  • 26 septembrie 2018 - Mihaiela Duță e așteptată în fața instanţei Judecătoriei Sectorului 2

CUM A MURIT EKENG

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a decedat din cauza unei probleme cardiace. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
christiano0
christiano0  •  10 Ianuarie 2019, 12:32

Mda....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează