FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - ASTRA 2-0

EXCLUSIV Noi detalii incredibile din culisele unui meci dubios: e la Astra, dar are o primă uriașă dacă CFR Cluj ia titlul!

Foto: Sportpictures.eu
Foto: Sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2018 01:45

Urko Vera n-a jucat fiindcă, în ziua meciului, Edi Iordănescu a aflat chiar de la atacant că are activă în continuare clauza prin care va încasa 100.000 de euro primă de titlu, dar şi că CFR îi plăteşte şi azi casa din Cluj!

CFR - Astra 2-0 a fost un meci dubios! În primul rând din cauza deciziei oaspeţilor de a nu-l include pe Urko Vera în lotul de 18. Chiar dacă el a făcut deplasarea la Cluj, iar pe aeroport, după ce Astra a aterizat, a făcut o declaraţie publică: "Abia aştept să joc şi să-mi fac datoria pentru echipa mea", spaniolul a fost scos din lot!!

Vera ar fi jucat ca să-şi piardă prima

Motivul pentru care n-a jucat e unul cu adevărat incredibil şi dezvăluie strategii extrem de controversate pe care CFR le foloseşte în cazul jucătorilor împrumutaţi. Aşa cum e şi cazul lui Vera, la care totuşi Astra are opţiune de cumpărare.

În contractul lui Vera cu CFR încă este activă o clauză care prevede că fotbalistul va încasa în jur de 100.000 de euro dacă trupa lui Dan Petrescu va câştiga titlul. Practic, Vera ar fi fost pus sâmbătă seara să joace împotriva unui obiectiv care i-ar aduce o sumă imensă!

"Sunt cam bulversat, mai bine nu joc"

În dimineaţa meciului, Vera i-a solicitat lui Edward Iordănescu o întrevedere între 4 ochi. Antrenorul pregătise toată săptămâna primul "11" cu Vera titular, inclusiv toate fazele fixe, unde Urko are un rol foarte important atât la cele ofensive, cât şi când Astra se apără.

"Am primit zeci de telefoane în care mi s-a reamintit că am acea clauză în contract şi practic ar fi mai bine să nu intru. Sunt cam bulversat, cred că ar fi mai bine să nu fiu folosit", i-a spus Vera lui Iordănescu jr., care s-a văzut nevoit să renunţe la serviciile elevului său pentru această confruntare.

Cine au fost cei care l-au sunat pe Vera?

Antrenorul i-a cerut fotbalistului să-i dezvăluie dacă persoanele care l-au sunat sunt inclusiv oameni din conducerea celor de la CFR Cluj, însă Vera a infirmat: "Nu, nu cei de la CFR, alţii au fost cei care m-au căutat".

În plus, sursele GSP susţin că inclusiv casa pe care Vera a primit-o în Cluj atunci când a semnat cu CFR e în continuare plătită de clubul din Gruia! 

Urko Vera la CFR în acest campionat
15 meciuri
10 titular
5 goluri
6,08 media GSP

Urko Vera la Astra în 2018
2 meciuri
2 titular
1 gol şi 1 pasă de gol
6,50 media GSP

INTERVIU

"Da, Vera are primă de titlu!"

Iuliu Mureşan confirmă că Urko va încasa un bonus mare dacă CFR ia titlul, dar respinge ferm varianta că oameni din anturajul CFR-ului l-ar fi sunat pe jucător să-i reamintească de această clauză şi să-i ceară să nu joace

- Domnule Mureșan, după meciul cu Astra au apărut speculații...
- Scuzați-mă, dar speculaţiile le-aţi făcut voi, cei de la Gazetă! Am văzut toate aberațiile din lume după meciul ăsta. M-am săturat de speculații jignitoare, de tot felul de aberații. Că de ce n-a jucat Balaure, că de ce le-a zis Iordănescu în vestiar să nu joace agresiv. Vă rog mult să scrieți: suntem sătui de astfel de aberații. Deja ne-am săturat.

- V-am sunat să vă întrebăm mai mult despre absența lui Urko Vera.
- Așa! Credeți că cineva l-a sunat pe Edi Iordănescu să nu-l folosească pe Vera? Credeți că la Astra sau la CFR echipa e făcută de altcineva în afară de antrenor? Eu nu cred! Îl cunosc bine pe Edi Iordănescu și sunt sigur că nu ar accepta imixtiunea celor din jurul echipei. Nu e ca la alte echipe.

- Urko Vera când a ajuns la Cluj, acum cu Astra, a declarat că-și dorește să joace, dar...
- Voiați să spună că a venit la Cluj să piardă, să facă un joc slab, că nu-l interesează? Omul a declarat ceea ce-și dorea să facă! Să vină, să ne bată, dar iată că n-a jucat.

- Și nu vi se pare ciudat că declara cu o zi înainte să vrea să bată CFR-ul, apoi n-a fost deloc în lot?
- Nu, de ce să mi se pară ciudat? E problema lui Edi Iordănescu cu cine joacă și nu e treaba mea sau a clubului să comentăm de ce Urko Vera n-a jucat. În fotbal există tot felul de chestiuni pe care de multe ori nici noi nu le înțelegem.

- La ce vă referiți?
- La faptul că ne chinuim să batem Botoșaniul, dar pe Astra am bătut-o mereu. Că în ultimii ani n-am putut s-o batem pe Steaua, dar le-am luat fața și am câștigat trei titluri de campioană. Așa se întâmplă în fotbal, nu văd care e problema?!

- Urko Vera a avut o discuție în ziua meciului cu Edi Iordănescu și i-a cerut să nu joace.
- Așa.

- Acesta susține că a fost sunat de oameni influenți din anturajul CFR-ului și l-au forțat să nu intre pe teren.
- Nimeni, dar absolut nimeni din conducerea CFR-ului nu l-a sunat pe Urko Vera în această perioadă. Chiar am avut o discuție în club cu cei de aici și le spuneam că ar fi mai bine să joace contra noastră. Ne doream să fie pe teren, dar iată că până la urmă nu a fost.

- Conform regulamentelor o clauză care-i interzice să joace în meciul direct nu poate fi pusă, dar a existat înainte un acord verbal cu Astra să nu-l folosească în meciul direct?
- Clauzele abuzive nu pot fi puse în contractele jucătorilor, iar la CFR Cluj nu umblăm cu lucruri care să ne creeze probleme. Poate exista o presiune mare pe umerii lui Urko Vera și i-a cerut antrenorului să nu joace. A preferat să nu fie în lot pentru acest meci, eu așa cred.

- Este adevărat că Urko Vera are în contractul cu CFR Cluj o primă importantă pentru câștigarea campionatului?
- Da!

- Și mai multe bonusuri pentru performanțe pe care clubul dumneavoastră le obține?
- Da! Ca orice jucător pe care l-am legitimat. Nu e nimic anormal.

- Și nu vi se pare ciudat ca un jucător să joace la o altă echipă, dar să aibă prime importante pentru câștigarea titlului la o altă formație? În cazul de față chiar contracandidată?
- El are o primă pentru câștigarea titlului și bonusuri ca toată lumea. El a fost transferat temporar la Astra, contractul lui a rămas în coadă de pește... Chiar nu știu.

- Este adevărat că Urko Vera are o casă în Cluj a cărei chirie este plătită în continuare de CFR Cluj?
- Avea un apartament în Cluj, dar nu cred că mai primește bani de la noi pentru acest lucru.

- Domnule președinte, faptul că el are primă în contract pentru câștigarea titlului cu CFR, deşi acum e la Astra, vi se pare o chestiune normală?
- Știm foarte bine că provincia deranjează și suntem mereu criticați, dar ne place să ne gospodărim ardelenește, să cântărim lucrurile cum trebuie și să luăm cele mai bune decizii. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
368352650018277
Cluj Cluj  •  19 Februarie 2018, 20:52

O seama de indivizi cu cel mult un neuron functional pun botu la aberatiile unor indivizi platiti la modul evident ca sa scrie tampenii... de cine, e straveziu. Interesant e ca indivizii cu mintea scurta care pun botu sunt majoritar suporterii unei echipe fara nune, care vesnic concureaza singura si iese a doua. Se pare ca si suporterii sunt croiti dupa chipul si asemanarea arhanghelui puscarias...

316247145478624
Cristian Mihai Coman  •  19 Februarie 2018, 19:18

cfr e dubioasa ca echipa de cand s a infiintat,ce am uitat cum a luat titlurile cu paskany???

genius
genius  •  19 Februarie 2018, 14:49

Stimabilul domn Muresan, a uitat de perioada pdl+Boc...sta prost cu memoria!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează