FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

EXCLUSIV Nu mai scapă de Baptista! Surpriză neplăcută pentru șefii CFR-ului, când au încercat să-i rupă contractul "Bestiei"

Articol de , , - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 00:00

CFR a încercat să rupă contractul cu Julio Baptista (37 de ani) și va mai avea o tentativă în iarna asta. Brazilianul e greu de dat afară, pentru că mai are de încasat aproape un milion de euro din contractul cu campioana și nu renunță la bani.

Cea mai proastă afacere din istoria campionatului românesc e într-o continuă desfășurare. Telenovela " Julio Baptista la CFR" va mai rula o vreme, pentru că șefii ardelenilor s-au convins, brazilianul chiar este o "Bestie", doar că porecla pe care o avea când era un fotbalist foarte bun nu mai e datorată prestației sale de pe teren, ci abilității cu care el și reprezentanții săi au negociat contractul cu Clujul.

Nu credeau că le ia banii!

Clubul nu-l poate da afară pe atacant, în ciuda randamentului dezastruos al acestuia, și fotbalistul nu e interesat să rezilieze acordul. Ar însemna să renunțe la bani mulți pe care-i mai are de luat din Ardeal. Surse din Gruia susțin că înțelegerea semnată cu Baptista va expira în iunie 2020, deci mai e valabilă încă un an și jumătate. Salariul lunar: 50.000 de euro net, cel mai mare din campionat!

Rezultă un venit de 900.000 de euro în următoarele 18 luni.

Clubul va mai căuta să negocieze despărțirea, după ce i-a propus deja jucătorului să plece și n-a găsit înțelegere. Când l-au achiziționat, șefii din Cluj nu credeau că se va ajunge într-un asemenea punct. Oricum, nu-și închipuiau că le va fi atât de greu să se despartă de un superstar pe care l-au prezentat cu fast. Apropiați ai patronului Nelu Varga i-au atras atenția că ar trebui specificate condiții facile de reziliere în contract. "A câștigat zeci de milioane de euro în carieră, doar n-o să stea el în România pentru banii noștri!" a fost replica proprietarului clubului.

A arătat că nu mai poate

Julio tocmai asta face, profită de contractul pe care l-a primit după ce se lăsase de fotbal. El a avut o pauză de doi ani înainte să semneze cu CFR, renunțase la cariera de profesionist, mai evolua doar de plăcere în meciuri demonstrative. La 37 de ani, revenirea în competiții reale pare imposibilă.

N-a jucat niciun meci ca titular la Cluj, a apărut doar de două ori în Liga 1: 21 de minute într-o partidă cu Gaz Metan și două minute în prelungirile unui joc cu Sepsi. La meciul de la Sfântu Gheorghe "s-a remarcat" într-o fază chinuitoare pentru un fost internațional brazilian: a dat mingea pe lângă un adversar și s-a blocat când a realizat că nu mai era capabil de un sprint. 

"La 37 de ani și după doi ani de pauză, Baptista putea fi adus ca oficial al clubului, în niciun caz ca fotbalist! Mi se pare lipsă de seriozitate, de profesionalism ce s-a întâmplat la Cluj!" Ilie Dumitrescu, la DigiSport

Astm și problemele cu genunchii

Baptista a semnat cu CFR în vară, înaintea dublei manșe cu Dudelange, din play-off-ul Europa League. Agentul lui Julio, Toni Curea, l-a convins atunci pe patronul Nelu Varga că achiziționarea brazilianului poate să rezolve calificarea în grupele EL și clubul s-a grăbit să parafeze transferul fără să-l mai testeze în amănunt pe brazilianul care nu mai jucase fotbal de doi ani. Clujenii au descoperit după ce l-au luat că Baptista suferea de astm bronșic și debutul lui s-a amânat. Ar mai exista și alte afecțiuni care-l chinuie pe sud-american, uzura cartilajului genunchiului, la care "Bestia" suportă dureri care-i fac și mai grea prestația de pe teren. 

Îl "condamnă" Petrescu?

Nelu Varga îl vrea pe Dan Petrescu înapoi din ianuarie 2019 și revenirea tehnicianului care a câștigat campionatul în sezonul trecut poate să forțeze despărțirea de Baptista. Portughezul Conceicao a încercat să-l ajute pe Julio, i-a oferit două apariții scurte în campionat și a cerut întotdeauna un timp pentru vedetă, în declarațiile oficiale. Nici Toni n-a putut să-l transforme într-un fotbalist bun de Liga 1, și nici nu și-a asumat riscul de a-l folosi mai mult fără ca sud-americanul să merite. Portughezul e și el amenințat cu demiterea, la fel ca Baptista, deși antrenorul a condus echipa pe prima poziție din clasament, cu două puncte peste rivala principală, FCSB. 

58de meciuri și 11 goluri a strâns Baptista la Real Madrid, pentru care a marcat inclusiv în "El Clasico", împotriva Barcelonei. A înscris și pentru Roma în "Derby della Capitale", cu Lazio. Alte cluburi din CV: Arsenal, Sevilla, Malaga, Sao Paulo, Cruzeiro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
haideusicfr
haideusicfr  •  19 Noiembrie 2018, 17:18

Herastraul nu are echipa ? De fotbal?..mai stii....

haideusicfr
haideusicfr  •  19 Noiembrie 2018, 16:58

Pastile.....

st.il.
st.il.  •  19 Noiembrie 2018, 15:07

Nu este absolut nimic spectaculos în povestea asta , care , de la bun început a avut un iz de...hoit !...Cum să-ți iei un jucător la 37 de ani , să-i dai 50000 €/lună , și să te uiți la el că la o icoană ?...Păi Varga ăsta , putea să-și ia un poster cu Baptista ăsta , și-l agăța frumos în birou și cheltuia 5 €/viață !...Sau , cine știe , or fi oarece datorii mai vechi de plătit !?...Treaba lor....

Vezi toate comentariile (29)
Comentează