FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Omul care le-a schimbat carierele lui Screciu și Băluță dezvăluie: "Și Mircea Lucescu s-a intersat de Vladimir" + Ce alte talente mai are Craiova în curte

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 19:02

Gheorghe Mulțescu (66 de ani) se poate declara un antrenor fericit și confirmat, după ce doi jucători pe care a mizat în sezonul 2016-2017 la Craiova s-au transferat în străinătate.

Tehnicianul născut în Botoroaga (Telorman) e cel care l-a promovat pe Vladimir Screciu (18 ani), ajuns la Genk în schimbul a două milioane de euro și alți 500.000 de euro, în funcție de performanțe.

"Am o bucurie dublă pentru că am influențat în mod decisiv cariera celor doi. Pe Screciu l-am promovat la 16 ani și jumătate într-un meci cu Steaua, pe Arena Națională. L-am luat împreună cu alți 6-7 jucători în pregătire, așa era politica clubului. În pregătire s-a distins față de ceilalți și țin minte că a intrat în repriza a doua la un meci cu Zenit. A dat niște diagonale... S-a mirat și Mircea Lucescu și m-a întrebat câți ani are. I-a sărit în ochi, era normal să fie așa. Fizic nu era destul de bine, între timp a mai pus pe el masă musculară. E un jucător matur, inteligent și are o viață sportivă bună", a declarat Mulțescu pentru GSP.ro.

"Rotaru era sceptic în privința lui Băluță"

Tot Mulțescu l-a readus în formă când o antrena pe Craiova pe Alex Băluță, care acum a prins transferul carierei la Slavia Praga în schimbul a 3 milioane de euro.

"Lui Băluță i-am schimbat postul. El era extremă dreaptă și cu un an înainte era rezervă. Acolo erau Ivan și Herghelegiu, iar Băluță nu prea juca. L-am văzut la antrenamente, scotea omul din joc, și i-am spus domnului Rotaru că am găsit playmaker, exact ce aveam nevoie atunci.

I-am zis că e vorba de Băluță, dar domnul Rotaru s-a uitat cam sceptic. Am jucat în prima etapă cu el în spatele vârfurilor, era un meci cu Pandurii. N-a făcut un joc foarte bun, dar era primul. În continuare l-am băgat tot în spatele vârfurilor. Apoi am schimbat sistemul, am jucat cu doi interi, el și Nuno Rocha. Spre final l-am băgat vârf, jucând 3-4-3", a adăugat Mulțescu.

Screciu în Anglia, Băluță în Spania

Cel poreclit "SMURD" le prevede un viitor strălucit celor două bijuterii ale Olteniei: "Cred că Screciu va reuși să joace mai departe într-un campionat precum cel al Angliei sau al Spaniei. Are posibilitatea să crească foarte mult. Băluță ar juca foarte bine în Spania, Italia. Dacă el va rămâne și în anturajul echipei naționale, vă spun că va pleca sigur într-un campionat mai tare. Are o calitate extraordinară: tehnică în regim de viteză".

"Burlacu va pleca pe multe milioane de la Craiova"

Mulțescu spune că oltenii vor continua să vândă pe milioane de euro și în perioada următoare și știe deja care sunt jucătorii ce vor "exploda" în sezonul următor.

"Cred că Burlacu e următorul jucător care va pleca în străinătate pe câteva milioane bune. Și el are tehnică în regim de viteză, talie. E foarte tehnic. E un jucător cu trei calități foarte bune. Aștept și am încredere în talentul a trei copii care cred că vor debuta anul ăsta la Craiova. E vorba despre Bârzan, Marcovici și Mihăilă", a conchis Mulțescu.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
thebluestlion
thebluestlion  •  23 Iunie 2018, 12:24
Postat de Radu Fifea pe 22 Iunie 2018, 20:18

Pana acum gloabele vandute de clona Craiovei s-au facut de ras - Ivan in Rusia, Vatajelu in Cehia. Sa-l vedem pe Baluta, marea vedeta a Olteniei, ma rog a lui Hagi, ca la el s-a format, cel care n-a reusit sa castige niciodata in fata Stelei/FCSB, fie ca era jucator la Viitorul, fie la Craiova, cum va face tusa la Slavia. :))))

Ce frustrari ai :))

prazburg1948
prazburg1948  •  22 Iunie 2018, 23:31

Tineti-va bine baieti! fc5b doar ce a vandut un super-mega jucator (Valerica Gaman) in strainatate impotriva sumei-record de 75.000 euro! Oare de aia fac astia spume pe aici? =))

lionforever
lionforever  •  22 Iunie 2018, 22:51
Postat de Radu Fifea pe 22 Iunie 2018, 20:18

Pana acum gloabele vandute de clona Craiovei s-au facut de ras - Ivan in Rusia, Vatajelu in Cehia. Sa-l vedem pe Baluta, marea vedeta a Olteniei, ma rog a lui Hagi, ca la el s-a format, cel care n-a reusit sa castige niciodata in fata Stelei/FCSB, fie ca era jucator la Viitorul, fie la Craiova, cum va face tusa la Slavia. :))))

Cântă ba la alta masa de aici . Du-te la cioban ca da de pomana la palat . Bravo nea Gigi Multescu intr-adevar ai avut curajul și așa este pentru ca marele nea sorin îl bătea cu pietre pe extensiv pe Baluta .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează