FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ovidiu Hoban crede în calificarea CFR-ului în Liga Campionilor și în noul antrenor: "Edi Iordănescu are o foame enormă de trofee, de performanță!"

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 18:36

Campion al României sub comanda lui Dan Petrescu, Ovidiu Hoban, 35 de ani, a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre planurile sale la CFR Cluj, antrenată acum de Edward Iordănescu.

Revenit în Liga 1 în vara anului trecut după aventura din Israel, de la Hapoel Be'er Sheva, mijlocașul "feroviarilor" nu ezită să repete singurul cuvânt după care se ghidează: speranță.

- Salut, Ovidiu, cum a fost în vacanță?
- Foarte frumos, mai ales că am fost plecat în Israel, o țară în care revin cu mare plăcere de fiecare dată.

- Care sunt diferențele dintre jocul de acolo și cel de aici?
- În ambele locuri a fost extraordinar, am fost în Israel am câștigat campionatul, am venit la CFR, am câștigat campionatul. Diferența este că acolo am luat două titluri, sper să urmeze să-l câștig pe al doilea și în România.

- Cum au fost primele zile după ce ați cucerit trofeul?
- A fost o bucurie imensă, au fost petreceri peste petreceri, mai ales că am fost invitați peste tot și am sărbătorit împreună cu suporterii noștri.

- Au fost speculații săptămâni la rând despre plecarea lui Dan Petrescu. Sincer, tu când ai auzit prima oară că va părăsi echipa?
- Am auzit și eu zvonurile, dar nu credeam că va da curs ofertelor pentru că, din câte îl știu pe Mister, credeam că va vrea să continue și știam că vrea să continue, să mergem împreună în Champions League. Dar mă bucur pentru el, sunt în întregime de acord cu decizia sa pentru că nu puteai să refuzi o asemenea ofertă precum cea pe care au făcut-o chinezii. Poate pe viitor va reveni, cine știe?

- Mulți au criticat stilul de joc impus de Petrescu la CFR. Tu cum ai comenta aceste afirmații, cum te-ai simțit sub comanda lui?
- M-am simțit foarte bine! Lumea poate să critice, fiecare are dreptul la o părere, dar atâta timp cât noi suntem campioni, cred că acest stil pe care ni l-a impus Dan Petrescu a dat roade. Așa că nu cred că acele contestări pe care le-au făcut unii își au locul.

- Aveți acum un nou antrenor, am înțeles că v-a solicitat la maximum în primele zile de antrenament. Cum e să lucrezi cu Edi Iordănescu?
- Încă este prea devreme să am o părere concretă, ceea ce am observat la el este că are o foame enormă de trofee, de performanță. Muncește extraordinar de mult și sunt sigur că împreună vom realiza ceea ce și-a propus el și ceea ce ne dorim și noi. Timpul este scurt, trebuie să muncim, vine Supercupa României, urmează preliminariile din Liga Campionilor, nu avem timp de pierdut.

- Sincer, care sunt șansele reale ale CFR-ului în Champions League?
- Noi ne propunem țeluri mărețe la care sper să și ajungem. Atâta vreme cât noi continuăm să sperăm, există șansa noastră. Eu, personal, îmi doresc să ajung în grupele Ligii Campionilor, încă nu am ajuns acolo și sper să o fac acum, cu CFR.

- Ai petrecut deja un sezon în Gruia, te-ai obișnuit cu colegii, speri să rămâneți împreună în continuare?
- Cu siguranță vor veni și câțiva jucători noi, pentru că vor pleca cel puțin doi, așa cred. Au mai plecat dintre colegii pe care i-am avut, dar asta nu e treaba mea, e treaba antrenorului, el își va contura lotul cu care își propune să ajungă unde și-a propus să ajungă. A plecat Boli, cred că va pleca și Deac, au plecat Laurențiu Rus, Balde.

"Avem șanse în Liga Națiunilor"

- Să vorbim puțin și despre echipa națională. Cum vezi schimbările aduse de Cosmin Contra?
- Avem șanse în Liga Națiunilor, pentru că viitorul sună bine! Trebuie să sperăm că va fi bine! Nu putem pleca la un drum fără o fărâmă de speranță că vom reuși, eu sunt încrezător și sunt convins că noul selecționer va da totul să ne califice la EURO 2020. Am mai lucrat sub comanda lui Contra, știu cine este, ce poate și ce vrea Cosmin Contra, mă bucur enorm pentru el că a ajuns să antreneze echipa națională!

- Unde te vezi peste 10 ani? Pe bancă?
- Sper să mă văd sănătos! Niciodată să nu spui niciodată, îmi place meseria pe care o fac, iubesc fotbalul și, de ce nu, poate în viitor voi deveni și eu antrenor!

34 de meciuri a bifat Ovidiu Hoban în sezonul trecut de Liga 1, bifând 3 goluri și tot atâtea pase de gol

30 de selecții și o reușită are fostul jucător al Petrolului pentru echipa națională

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează