FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Pesici a trecut printr-un moment traumatizant în copilărie: "Nicio casă n-a mai rămas în picioare"

Articol de - Publicat luni, 13 august 2018 09:00

Pesici a trecut printr-un moment traumatizant în copilărie, când satul în care s-a născut a ars în întregime în conflitul ce a divizat Iugoslavia. 

Ivan Pesici a trecut printr-un moment groaznic când avea doar doi ani. Bărbatul ajuns acum la 26 de ani s-a născut într-un sat, Cista Velika, în apropiere de Sibenik şi de Split, iar acesta a ars în întregime în 1994, în timpul războiului din fosta Iugoslavie! Mijlocaşul dinamovist, croat, a fost nevoit să se mute cu familia lui la Sibenik. Amintirile încă sunt vii în memoria fotbalistului.

"Eram foarte mic, nu-mi mai aduc aminte detaliile. Ştiu doar că a ars tot satul, Cista Velika, nicio casă n-a mai rămas în picioare. Erau câteva sute de oameni ce-au fost afectaţi. Din fericire, n-au existat victime, a trebuit să ne mutăm cu toţii", a povestit croatul pentru Gazeta Sporturilor.

Acum, Cista Velika a înflorit din nou, a trecut peste ororile războiului, adunând 600 de suflete în prezent. Iar Ivan a învăţat un lucru ce l-a ghidat în viaţă: "Sunt o persoană deschisă la minte, sunt prieten cu oameni de toate naţionalităţile. Indiferent de unde provin. Consider că pentru a trăi civilizat trebuie să fii împotriva conflictelor ce distrug oamenii şi sufletele lor". 

"Am avut nevoie mereu de încredere din partea oamenilor şi dacă o am mut şi munţii din loc"Ivan Pesici, mijlocaş Dinamo

Peste 3 milioane de morţi
Războiul din fosta Iugoslavie s-a întins pe durata unui deceniu, între 1991 şi 2001. Iar între 1991 şi 1995 a fost Războiul Croat de Independenţă. Au fost lupte crâncene ce-au afectat Serbia, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Slovenia, Macedonia şi Kosovo. Au fost primele conflicte după Al Doilea Război Mondial considerate oficial genociduri. Conform unor date din taberele beligerante, au fost peste 3 milioane de morţi! 

TRANSFER
"E normal să depind de Dinamo"
Croatul a avut posibilitatea de a se transfera deunăzi la BATE Borisov, însă roş-albii au declinat oferta de 300.000 de euro. Mijlocaşul spune că nu este afectat de situaţie: "Mai am contract cu Dinamo încă doi ani, e normal să depind de acest club. Pentru mine, nu este nicio problemă, îmi fac treaba cu acelaşi devotament pentru formaţia mea. Sunt tânăr, consider că pot evolua la un nivel important, într-un campionat şi mai tare, dar toate la timpul lor". 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
lobbyone
lobbyone  •  13 August 2018, 15:36

Sigur isi mai aminteste de la 2 ani , 100% . interesant articol .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează