FOTBAL  »  Superliga  »  FC HERMANNSTADT

EXCLUSIV Planurile celor de la Hermannstadt pentru Liga 1! Interviu cu președintele clubului, Teodor Birț: "Vrem 8 sau 9 jucători" + ce se întâmplă cu Pelici

Articol de - Publicat joi, 07 iunie 2018 21:11

La Sibiu s-a trecut repede peste eșcul din finala Cupei cu U Craiova (0-2). "Așteptările erau ceva mai mari, având în vedere că până atunci eliminaserăm patru echipe din liga întâi.

Analizând însă la rece, ținând cont și de diferența de valoare dintre jucători, cea care până la urmă a și decis câștigătoarea, rezultatul e echitabil" a fost analiza realistă a președintelui celor de la FC Hermannstadt, Teodor Birț, care a demarat deja preparativele pentru debutul pe prima scenă, pe 21 iulie.

- Prelungiți contractul antrenorului după rezultatele fantastice ale Sibiului din acest an?
- Ne-am înțeles deja pe doi ani. Faptul că ne-am îndeplinit obiectivul, promovarea, e cel mai bun indiciu că merită să continuăm colaborarea. Eu nici nu sunt genul care să schimbe ceva ce funcționează. Iar domnul Pelici, chiar dacă nu-i cel mai curajos antrenor, excelează la capitolul "organizarea jocului". Muncește foarte mult, gândește foarte bine jocul și le dă băieților mură-n gură ce trebuie să facă pe teren.

- Cum vedeți impactul cu Liga 1?
- Organizarea va fi un atu pentru noi. La Liga 2 am avut probleme și am făcut multe rezultate de egalitate și pentru că mulți adversari refuzau să iasă la joc. La Liga 1 va fi altceva. Aici sunt echipe care vor veni ele peste tine, vor căuta să marcheze și atunci organizarea lui Pelici va conta. E și un antrenor care coagulează bine vestiarul. E respectat și iubit de jucători. Și-n afara terenului e un om deosebit, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru care ne-am dorit să continuăm împreună.

- În condiții financiare mai bune, probabil?
- În condiții mai bune, dar nu exagerate. Alex e un om cu mult bun-simț și discuțiile privind aspectul financiar au durat foarte puțin. Nu e omul care să aibă pretenții exagerate, dimpotrivă! E un tip modest, care până la urmă dorește să-și facă meseria.

"Buget de salarii între 80.000 și 100.000 de euro net"

- Știu că v-ați propus să întăriți masiv lotul. Pe ce posturi? Ați semnat cu cineva?
- Nu, n-am semnat deocamdată cu nimeni. Dar am făcut o listă și în următoarele zile vom începe negocierile. Avem nevoie de jucători cam pe toate posturile. Plecând din poartă, unde jucăm cu doi goal-keeperi împrumutați, unul de la Viitorul, Căbuz, celălalt, Toma Niga, de la Steaua. Suntem în tratative avansate să-i păstrăm pe amândoi, unul poate chiar să rămână al nostru, definitiv. Ne dorim și un al treilea, pe Horațiu Moldovan, pentru care discutăm cu CFR o coproprietate. Apoi, pe alte poziții, unde avem jucători luați cu împrumut, ne vor trebui dubluri: fundași de bandă, unul central, închizători, iar în ofensivă, și pe benzi, și în centru. Cred că vor fi opt sau nouă transferuri.

- Ce buget de transferuri aveți?
- Mai întâi să vedem ce jucători rămân și apoi, în funcție de necesar, vom stabili un buget. Depinde și ce vom găsi pe piață. Suntem pregătiți, zic eu, și pentru unii mai scumpi. Primim zilnic liste cu jucători, important e să-i alegem bine, să nu ne păcălim!

- Salariile?
- Vom fi undeva în media care se practică la liga întâi. Între 80.000 și 100.000 de euro net lunar pentru întreg lotul. Fără prime de joc și bonusuri.

"Hagi e exemplul de urmat"  

- V-ați propus să atacați play-off-ul încă din primul an. Un obiectiv curajos.
- S-a interpretat. Eu am spus că nu vreau să-mi propun obiective gen evitarea retrogradării. Mai bine să privesc cât mai sus și la final să termin cât mai aproape de ceea ce mi-am fixat. Ideea e să-i motivăm cât mai mult pe jucători. Și în liga a doua am mers mult pe prime, pe bonusuri, și uite că a fost calea cea mai bună.

- N-aveți fotbaliști străini. Veți rezista tentației de a nu aduce astfel de jucători?
- Dacă m-ați fi întrebat în urmă o lună, vă spuneam că da. Acum nu mai sunt așa sigur. Românii sunt puțini și scumpi. Au pretenții foarte mari. Avem și juniorii noștri, vom încerca să promovăm și de acolo. Pentru noi, Gică Hagi și Viitorul reprezintă un exemplu de urmat. E singurul club din România care are o gândire sănătoasă și rezultatele se văd. Atât la nivel de performanță sportivă, cât și financiar.

PROGRAMUL LUI FC HERMANNSTADT

18 iunie: reunirea lotului
19 iunie-23/24 iunie: vizita medicală, reacomodarea la efort
23/24 iunie - plecarea în cantonament, cel mai probabil în Slovenia, pentru 12-14 zile. Patru amicale programate
9 iulie-21 iulie: ultima fază a pregătirilor, un amical programat

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close