FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

EXCLUSIV Primarul Iașiului, Mihai Chirica: „Transformăm Poli Iași într-o afacere! Îl vreau pe Guardiola :)”

Mihai Chirica // Dacă anul trecut au fost în play-off, acum ieșenii au terminat pe 5 în play-out FOTO Cristi Preda
Mihai Chirica // Dacă anul trecut au fost în play-off, acum ieșenii au terminat pe 5 în play-out FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 07 iunie 2019 11:16

Primarul Mihai Chirica va ajuta clubul sezonul viitor, ”nu mai vrem un experiment tip Sabo”, pentru a-l preda apoi, cel mai probabil, celor doi oameni de afaceri ieșeni stabiliți în America.

Cu datorii de 1,7 milioane de euro și amânată cu un an de potențialii investori, doi oameni de afaceri ieșeni stabiliți în SUA, Politehnica intră din nou în custodia Primăriei. Edilul Mihai Chirica a oferit detalii într-un interviu acordat în exclusivitate Gazetei, după ședința ținută miercuri, la Palatul Roznovanu, cu factorii de decizie ai alb-albaștrilor.

"Primăria nu-i sac fără fund"

- Domnule primar, să înțelegem că finanțarea clubului e asigurată sezonul viitor?
- În mare, da. Nu vom abandona clubul. Dar președintele Adrian Ambrosie trebuie să priceapă că Primăria nu este sac fără fund. Totul trebuie făcut în limitele legii.
- Legea 350?

- E valabilă pentru o parte a activităților de la Poli. Însă în baza acesteia nu pot fi finanțate și salariile jucătorilor, ale antrenorilor sau transferurile. Trebuie să găsim alte surse și nu avem multe variante.

- Ce va finanța Primăria, concret? 
- Vom continua să dăm bani Centrului de copii şi juniori, asta e clar. Iar echipei mari, începând de luna viitoare, îi vom aloca sumele necesare pentru echipament, deplasări și cantonamente.

- Poate găsiți și un investitor?
- Anul acesta nu mai facem niciun experiment gen "Horia Sabo". Vrem să pregătim clubul pentru a-l transforma într-o afacere. Un business pe care abia în 2020 să-l predăm unui investitor.

- Celor doi ieșeni stabiliți în America?
- Lor sau altora. Vreau totuși ca Poli să rămână un club popular, să nu depindă exclusiv de un finanțator, de primar sau de vreun politician.

"Îl vreau pe Guardiola"

- Cum rămâne cu noul antrenor? S-au vehiculat mai multe nume, pe cine preferați?
- Pe Guardiola! Glumesc. Am auzit de Teja, de Claudiu Niculescu, de Viorel Moldovan. Toți au nume, calități. Depinde și de flerul conducerii. I-am cerut lui Adrian Ambrosie să finalizeze săptămâna aceasta negocierile. Eu deocamdată vreau să-i mulțumesc lui Flavius Stoican pentru efortul depus și pentru faptul că, în ciuda problemelor cu care s-a confruntat, a lăsat clubul în Liga 1.

- Anton Heleșteanu va fi noul director sportiv?
- A fost la Primărie împreună cu Ambrosie, însă n-am avut timp să stau de vorbă cu ei. Președintele vrea să-l aducă în club, e parte din proiectul său de relansare a Politehnicii. Vedem.

- Ce se mai aude cu stadionul?
- Cât de curând demarăm licitația pentru proiectul noii arene. Banii îi avem. E la fel de important pentru obiectivele pe termen lung pe care ni le-am propus ca și echlibrarea financiară a clubului. Degeaba vrei în cupele europene dacă n-ai infrastructură.

250.000 €este suma cu care cei doi oameni de afaceri din SUA au ajutat deja clubul. Ei au în derulare un proiect care le-ar putea aduce foarte mulți bani în 2020, din care o parte vor fi investiți la Poli

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gabriel63
gabriel63  •  07 Iunie 2019, 14:09

De la mare distanta transmit : Hai Politehnica !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează