FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

EXCLUSIV Raritatea Ligii 1: un fotbalist este la club de 7 ani și jumătate » FCSB, Dinamo și CFR dau 5 nume în top 10 jucători fideli

Narcis Bădic, la minge
Narcis Bădic, la minge

Articol de - Publicat joi, 28 decembrie 2017 10:54

Narcis Bădic, de la Poli Iași, conduce topul jucătorilor fideli echipei la care evoluează. Ierarhie în care sunt reprezentate inclusiv FCSB, CFR sau Dinamo, grupări foarte active pe piața transferurilor.

În fotbalul românesc al ultimilor ani, cuvântul fidelitate e pe cale de dispariție. Când cluburile schimbă în intersezon câte 15 până la 20 de jucători, cazul CFR-ului sau al Astrei, vara trecută, a te uita în Liga 1 după fotbaliști loiali unui club e ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.

Neplătiți la timp sau deloc, nemaidoriți de cluburi, dornici să ajungă la echipe de top din țară sau de afară, unde să câștige bani buni și trofee. Iată motivele care-l pot împinge pe un fotbalist să-și caute de drum. Sau cum spunea recent Alexandru Băluță: "Sigur că vreau să plec. Sunt deja la al patrulea sezon la Craiova". Altfel spus, 4 stagiuni în tricoul unei singure formații este prea mult! Sau poate că nu?!

Gazeta a reușit să alcătuiască un Top 10 cu jucători care au chiar mai mult de 4 ani la clubul la care evoluează în acest sezon! Liderul, Narcis Bădic, nu provine de la vreunul din granzii campionatului, ci de la o echipă de pluton. În Liga 1 sau a doua, el a adunat 7 ani și jumătate la Poli Iași. Mai exact, el evoluează în Copou din 2010, de când s-a reînfiinţat clubul ieşean. Chapeau! 

TOP 10 CEI MAI FIDELI JUCĂTORI

Jucător/Club Perioadă
1. Narcis Bădic, 26 de ani / Poli Iași  7 ani, 6 luni
2. Mario Camora, 31 de ani / CFR  6 ani, 6 luni
3-6. Alexandru Buzbuchi, 24 de ani / Viitorul  5 ani, 6 luni
3-6. Steliano Filip, 23 de ani / Dinamo 5 ani, 6 luni
3-6. Lucian Filip, 27 de ani / FCSB 5 ani, 6 luni
3-6.  Alexandru Greab, 25 de ani /  Gaz Metan  5 ani, 6 luni
7-10. Florin Niță, 30 de ani / FCSB 4 ani, 6 luni
7-10. Alexandru Păun, 22 de ani /  CFR  4 ani, 6 luni
7-10. Marius Mihalache, 33 de ani /  Poli Iași 4 ani, 6 luni
7-10. Mihai Voduț, 23 de ani /  Voluntari  4 ani, 6 luni

*Este vorba despre anii petrecuți efectiv în club. Nu sunt luate în calcul perioadele în care jucătorul a fost împrumutat.

26,4 ani e media de vârstă a jucătorilor din Top 10s

De două ori Niță

În Top 10 al celor mai loiali fotbaliști se regăsesc trei portari. Doi sunt titulari la cluburile lor, Niță la Steaua și Greab la Gaz Metan, în timp ce Buzbuchi a pierdut bătălia cu Râmniceanu și Tordai la Viitorul. Niță (foto) iese în evidență față de toți ceilalți prin faptul că înainte de a reveni la Steaua, unde e de 4 sezoane și jumătate, a fost timp de 7 ani la Concordia Chiajna. 

CFR și FCSB la egalitate

Liderul CFR și principala contracandidată la titlu, FCSB, au câte doi jucători în top. Ardelenii sunt reprezentați de portughezul Camora, de 6 ani și jumătate la Cluj, și de Alex Păun, care, deși născut în Oltenia, la Râmnicu Vâlcea, n-a jucat decât pentru feroviari, începând de la juniori! FCSB, la rându-i, îi are pe Niță și pe Lucian Filip. Iar Poli Iași se laudă cu Bădic și Mihalache. 

A rezistat cutremurelor

În ierarhia jucătorilor fideli cluburilor lor se regăsesc și doi internaționali la zi. Este vorba despre dinamovistul Steliano Filip și de Niță. Steliano are 5 ani și jumătate petrecuți printre "câini", ceea ce nu e puțin lucru la un club mare, dar zguduit serios în ultimii ani de schimbările frecvente intervenite la nivelul staff-ului tehnic și al lotului. 

JUCĂTORI CRESCUȚI DE CLUBURI AFLAȚI ÎN LOT

Club Nr. jucători
1. Viitorul  16
2. CSU Craiova  8
3. Dinamo 6
4. FCSB 5
5. Poli Iași  4
6. CFR Cluj 3
7-8. Poli Timișoara 2
7-8. FC Voluntari  2
9-10. Gaz Metan  1
9-10. Juventus 1
11-14. Botoșani  0
11-14. Astra  0
11-14. Concordia 0
11-14. Sepsi  0

O altfel de loialitate

Viitorul, putem spune, este în fruntea cluburilor loiale jucătorilor crescuți în propria curte. Gică Hagi îi pregătește la copii și juniori, dar apoi nu-i abandonează, ci îi promovează în lotul mare. În acest sezon este cazul a 16 fotbaliști! Craiova i-a urmat exemplul, cu 8 promovați în lotul mare, iar Dinamo completează podiumul (6). FCSB e a patra, dar, luând exemplul lui Hagi, Gigi Becali își face propria Academie, ceea ce ar putea reprezenta în viitor o sursă importantă de jucători talentați. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
104772133226352
Petre Radulescu  •  28 Decembrie 2017, 13:28

*** bagă la căpățână: Niță este un produs 100% stelist și este titularul postului de portar. Mai mult, a fost adus la echipa națională de Contra, unde a și debutat. Hai, scoate unghia din gât ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  28 Decembrie 2017, 13:17
Postat de Petre Radulescu pe 28 Decembrie 2017, 12:25

Spre deosebire de alții, mai puțin Viitorul, Steaua/FCSB are mai mulți jucători crescuți care joaca constant. Este vorba de Niță și Filip. Cred că ar fi trebuit subliniat și acest aspect.

Nita crescut unde? In balcon?

hannah.robinson
hannah.robinson  •  28 Decembrie 2017, 13:16
Postat de Petre Radulescu pe 28 Decembrie 2017, 12:20

Ești cam confuz in ceea ce ai scris. Ce înseamnă ce a făcut FCSB/Steaua ca să fie a parte și nu ultima?

Pentru ca in liga unu sunt mai mult de patru echipe... deci cine e confuz?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează