FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Răsturnare de situație: se întoarce Denis Alibec la FCSB?! Scenariul care e foarte posibil să se întâmple

Alibec are 9 selecții și un gol pentru națională, a marcat doar într-un amical cu Ucraina, 3-4, înainte de Euro 2016
Alibec are 9 selecții și un gol pentru națională, a marcat doar într-un amical cu Ucraina, 3-4, înainte de Euro 2016

Articol de , - Publicat luni, 04 februarie 2019 09:00

Gigi Becali și Ioan Niculae s-au înțeles în vara anului trecut ca Alibec să se întoarcă la Astra și giurgiuvenii să achite un milion de euro în două tranșe de câte 500.000. Prima rată ar trebui plătită în vara asta, după finalul stagiunii.

Suma era accesibilă dacă ar fi funcționat planul pe care-l puseseră la punct patronii: Denis să înceapă iar să marcheze constant și să fie vândut de Astra la Al Shabab, unde antrenează Marius Șumudică.

Arabii s-au speriat

Scenariul a fost deja aruncat la gunoi și Astra a rămas cu un fotbalist scump, pe care nu și-l permite! Fosta campioană n-a mai plătit pe nimeni vreo sumă apropiată, măcar, de valoarea la care l-a achiziționat pe Alibec. Obiectivul lui Becali, ca amândoi să facă profit din implicarea în afacere a lui Șumudică, a picat, fiindcă șefii lui Șumi din Arabia Saudită l-au refuzat pe Alibec.

"Am înțeles că s-au uitat pe parcursul meu din ultima vreme și au văzut că n-am mai marcat destule goluri, din cauza asta a picat transferul meu acolo", știe atacantul. Alibec are două goluri în 15 meciuri la Astra, un randament cu care mai tare i-a îngrijorat pe arabi, în niciun caz nu i-a convins să plătească milioanele de euro pe care le visau Becali și Niculae.

Marchează nonstop sau se întoarce!

Salvarea afacerii pe care au planificat-o ei ar fi ca Denis să "explodeze" în lunile următoare, să marcheze foarte des și să prindă un transfer după sfârșitul campionatului. Eventual, să mai ajungă și în națională și să atragă atenția asupra lui și cu prestațiile în "tricolor", fiindcă preliminariile vor începe în martie, iar Contra l-a urmărit și în presezon pe Alibec, în cantonamentul din Turcia, deci îl are pe listă.

Dacă nu se va întâmpla așa, Astra nu-și va permite să achite milionul, iar atacantul de 28 de ani ar trebui să revină la FCSB. Sau să facă Niculae rost de bani altcumva. Să investească din buzunar nu-l mai interesează pe patronul Astrei. 

"Mi-ar fi greu să revin la FCSB, fiindcă n-a fost doar Dică problema mea, am mai avut probleme și cu unii jucători de acolo, care n-au fost alături de mine. Nea Gigi mi-a zis când am plecat că-i pare rău, el m-ar fi ținut, dar n-a vrut staff-ul tehnic"
Denis Alibec, atacant Astra

9 goluri a înscris Alibec în 34 de partide la FCSB. Becali a plătit pentru el două milioane de euro, apoi l-a trimis înapoi la Astra după un an, cu un milion de euro plătibili în două tranșe de-a lungul a 12 luni

Șumi nu l-a salvat nici cu Gnohere

Filiera Becali-Niculae-Șumudică trebuia să funcționeze, credea patronul FCSB, din moment ce el și fostul antrenor al Astrei mai făcuseră câteva afaceri: Boldrin și De Amorim la Kayserispor, Budescu și Găman la Al Shabab.

Doar că Șumi n-a putut nici el să-i "pescuiască" pe toți jucătorii de la FCSB declarați transferabili. Gigi i l-a propus și pe Gnohere recent, tehnicianul a discutat despre "Bizon" cu conducerea arabă și oficialii n-au fost încântați să plătească 5 milioane, cât voia Gigi, pe un vârf de 31 de ani cu CV mediocru.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
ray51
ray51  •  04 Februarie 2019, 16:29

Stam si ne uitam in gura tatelor de pe marginea santului, care au facut parnaie total 'nevinovate', iar acum dau lectii de economie de piata ... Incredibil ce rau am ajuns. Stiti de ce? Justitia nu si-a facut si nu-si face datoria in aceasta tara. Decaderea din drepturi ar trebui sa functioneze. Ia-i tot ce se poate lua, confisca-i tot ce se vede si se documenteaza a fi obtinut prin frauda si retrage-i dreptul de persoana publica. Sa nu mai auzi de el decat la a treia generatie...

martinpen
martinpen  •  04 Februarie 2019, 14:28

citez prostia din titlu:"se întoarce Denis Alibec la FCSB?" Pai draga gsp, tu intrebi cititorii, in loc sa informezi? Ce informatie crezi tu ca oferi prin intrebari pe prima pagina? Sau crezi cumva ca cititorii nu vad semnul de intrebare si o iau ca o stire infaptuita? Rusinos si depravant...

1260234347346768
Ioan Trisi  •  04 Februarie 2019, 13:57

Ati vazut cum lucreaza mafia? Axa jiji-niculae-sumudica!Numai dupa lovituri si tunuri! Dar s-au prins si arabii,nu mai sunt asa fraieri!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează