FOTBAL  »  Superliga  »  RIVALITATE

EXCLUSIV S-au încins spiritele! Atac dur la adresa lui Dinamo: "Mai bine și-ar face ordine în curte și s-ar apuca de treabă"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 05 iunie 2018 12:58

Viitorul a învins-o pe Dinamo în finala Ligii Elitelor U19, 4-0,. Oficialii celor două echipe au continuat duelul de la distanță. 

Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei Hagi, îl "înțeapă" pe Gabi Răduță, șeful Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, cel care declara recent că alb-roșii au cea mai valoroasă academie de juniori din România. 

Oficialul Academiei Hagi e extrem de mândru de principalele realizări izbutite de echipele de juniori din Academiei: 20 de titluri naționale (campionate, Cupe și Supercupe la diverse categorii de vârste, cele două prezențe din Youth League sau numărul jucătorilor conovați la loturile naționale).

"Am citit deunăzi în presa scrisă, un articol al colegului și omologului meu Gabi Răduță de la Dinamo, despre o așa-zisă ierarhizare, clasificare a centrului de juniori pe care îl coordonează, demers personal care așază acest centru în fruntea tuturor centrelor de juniori din țară, inclusiv cel a clubului FC Viitorul.

Ca și Director tehnic al Centrului de copii și juniori al Clubului nostru, sunt atent la realizările partenerilor de întrecere și acord respect atât ca om cât și ca profesionist tuturora. Am învățat să rămân la fel și dacă nu îl primesc înapoi, CA OM. Dar ca și profesionist trebuie să fac efortul de a pune lucrurile în ordine...

Demersul colegului meu este, deocamdată, lipsit de suportul faptelor, iar în fotbal faptele sunt rezultatele obținute. Doar acestea pot reprezenta susținerea ulterioară a oricărei afirmații. Rezultatele unui Centru de copii și juniori sunt materializate în titluri naționale, jucători promovați la echipe naționale, jucători promovați la echipa de seniori a clubului.

Rezultatele obținute de clubul nostru la nivel de juniori în ultimii 9 ani, de la înființare, atât la nivel de formare individuală în fotbal cât și la nivel de rezultate de echipă (titluri naționale și participări în UYL), reprezintă criterii pentru o evaluare cât se poate de corectă în vederea unei ierarhizări pentru oricine, deci fac efortul de a le readuce în atenția opiniei publice, deși cam toată lumea le cunoaște, în special profesioniștii.

untitled

În decursul celor 9 ani, principalul nostru competitor a fost Dinamo. Am disputat în compania lor 7 finale de campionat național, la diverse categorii de juniori, dintre care noi ne-am adjudecat 5 (3-A/U19, 1-B/U17, 1-Cupa Hagi/U12) iar ei 2 (1-A/U19, 1-B/U17). Referitor la Supercupa României U19, trofeu disputat cu Dinamo anul trecut și pe care ni l-am fi dorit în panoplie, cred cu tărie că situația ar fi putut fi alta dacă am fi  prezentat garnitura completă în echipa de start. Permițând însă prezența a 5 jucători titulari ai echipei noastre la o acțiune internațională a reprezentativei U21 a României, ne asumăm eșecul cu sportivitate.

La nivel de juniori A-elită/U19 rezultatele sunt elocvente pentru calitatea muncii în centrul nostru de juniori: 6 titluri de campioni naționali în cei 9 ani de existență. O analiză atentă a eșecului din finala de anul trecut cu Dinamo, ne-a dus la concluzia că având o atenție sporită la felul în care trebuia monitorizat succesul pe 3 fronturi (Liga 1, Liga 3, juniori A-elită) puteam obține mult mai mult decât un 0-0 la finalul meciului în finala campionatului național A/U19.

Am fost însă foarte fericiți pentru faptul că echipa de seniori fanion a clubului a devenit campioană a României cu 57,7 % jucători formați în Centrul pe care cu onoare îl coordonez, obținând locul 1 alături de FC Barcelona pe un podium al echipelor campioane care au avut în componență cel mai mare număr de jucători formați în Academia proprie, întocmit de UEFA. Încă o dată, mi se pare un criteriu deosebit de important pentru cineva care vrea să facă ierarhizări, comparații.
Dacă există un club de fotbal în România care să aibă la nivel de juniori, în ultimii 10 ani, aceste rezultate sportive, îi invităm fără ezitare să le publice.

Dacă însă performanțele lor nu sunt mai mari sau măcar egale, îi invităm ca, în loc să vorbească fără acoperire prin presă, să se apuce de treabă, să-și facă ordine în curtea proprie, să se ocupe atât de progresul jucătorilor cât și al antrenorilor. Iar dacă există cineva care să preia modelul nostru de antrenament și joc nu putem fi decât încântați.

Suntem bucuroși pentru faptul că presa și profesioniștii din fotbal au apreciat calitatea jocului echipei noastre U19 din campionatului național A-elită de duminică în finala câștigată în compania lui Diname, cu un categoric 4-0, în urma căruia am redevenit campioni naționali și participanți în ediția următoare a UYL. Asta și pentru că suntem pregătiți și 100% conectați la  jocul echipei noastre și nu la prestația arbitrilor!

Singurul for care poate ierarhiza centrele de formare copii și juniori, din orice punct de vedere,  în fotbal este FRF. Cred cu tărie că finalizarea demersului început de FRF de a clasifica Academiile de fotbal din România va aduce lumină și în acest sens", a declarat Lucian Burchel, directorul tehnic al Academiei.

 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
zizu
zizu  •  05 Iunie 2018, 17:16
Postat de Rica Laurentiu pe 05 Iunie 2018, 16:45

Nedelcearu e ala beat din avion? La cine joaca?

e alaturi de tanase ,benzar,coman,iancu....la o terasa ,band bere si tragand din tigara

zica10hagi
zica10hagi  •  05 Iunie 2018, 16:47

Burchel asta e parazitul care traieste pe spinarea regelui ? Care are ZERO rezultate pe plan fotbalistic ? Acelasi om care ascunde de Gica toate neajunsurile si toate faradelegile petrecute in celebra Academie de la malul marii ? Parca de la aceasta academie au plecat toti jucatorii care au invatat sa fumeze , sa bea , sa sparga banii la pacanele si pariuri ......... mai putin sa joace fotbal pe la echipele pe unde au fost transferati !

1815716135133427
Rica Laurentiu  •  05 Iunie 2018, 16:45
Postat de red_dog72 pe 05 Iunie 2018, 15:03

Ionut Nedelcearu iti spune ceva?

Nedelcearu e ala beat din avion? La cine joaca?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează