FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Se cere căpitan după plecarea lui Anton: "Eu ar trebui să port banderola" + E fan Pițurcă: "L-aș vrea la Dinamo"

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2017 09:00

Steliano Filip, 23 de ani, se cere căpitan după plecarea lui Anton în Rusia și spune că schimbările de lot sunt cauza inconstanței echipei din acest sezon. 

- Steliano, ce ți-a adus Moș Crăciun?
- (râde) De câțiva ani, eu sunt Moș Crăciun. Îmi place mai mult să ofer decât să primesc, mai ales celor dragi. Sunt acasă, la Timișoara, cu familia, suntem toți sănătoși, ăsta e cel mai frumos cadou.

- Ați lăsat echipa pe 7 înainte de vacanță, nu prea e liniște la Dinamo.
- Cât timp nu suntem pe podium e normal să nu fie liniște, și eu sunt nemulțumit, dar la final vom termina acolo unde e normal să fim. Sunt sigur!

- Ce n-a mers?
- În mare, n-am fost constanți. Asta implică mai multe lucruri, dar le vom remedia în cantonamentul din Cipru.

"Eu, Hanca și Nede suntem lideri"

- Căpitanul Anton s-a transferat la Anji. Te aștepți să primești banderola?
- Nu mi-a plăcut niciodată această discuție, dar da, consider că sunt cel mai îndreptățit să o port pentru că sunt de foarte mult timp la echipă și știu ce înseamnă Dinamo. Sunt în Ștefan cel Mare de când eram copil, aici m-am format ca om și am aproape 150 de meciuri numai în Liga 1 pentru Dinamo. Nu mai vorbesc de celelalte competiții.

- Hanca e în cărți pentru a fi noul căpitan, însă nașul fiicei tale a spus într-un interviu că te consideră pe tine liderul echipei.
- Dacă ținem cont că eu am fost căpitan, iar când a fost pus Paul am devenit al doilea căpitan, pot să spun că știe Sergiu ce zice (râde). Glumesc, Hanca e prietenul meu și e unul dintre liderii vestiarului. Ca și Nedelcearu de altfel. Cu toții suntem dinamoviști adevărați, știm ce înseamnă acest club și am trecut prin multe, deci merităm titulaturile de lideri ai echipei.

"Dacă nu plecau ei, eram pe podium"

- Ce părere ai despre mutările pe care conducerea încearcă să le facă, Nistor și Palici?
- Dan e unul dintre cei mai buni fotbaliști cu care am jucat, avem o relație foarte bună și vorbim mereu. Palici, la fel. Cu ei și Dielna, Bumba, Busuladzici, Dinamo era cel puțin pe trei acum! Nu vreau să supăr pe nimeni, dar e părerea mea. Bumba ați văzut cum joacă la Chiajna, Dielna cred că era cel mai bun stoper din România, iar cu Azer, Nistor și Palici deja ne formaserăm automatisme de joc.

- Te transferi iarna acesta? Ai suferit în ultimii ani pentru că nu s-au concretizat ofertele pentru tine.
- (râde) Arăt ca un om în suferință? E normal să vreau să plec la mai bine, dar să fim serioși, joc la formația cu cei mai frumoși fani din România și sunt respectat de conducere, deci eu sunt fericit. Vedem ce va vrea Dumnezeu! 

"Șerban e cel mai bun!"

- Legat de rezultate, Dănciulescu a spus că pleacă iarna aceasta, fiind dezamăgit de ce se întâmplă la Dinamo. Ce părere ai?
- Danciu e persoana care m-a ajutat cel mai mult de când sunt aici și îmi doresc enorm să rămână alături de noi pentru că este un mare caracter și îi ajută foarte mult pe fotbaliștii tineri. Deși e o legendă a fotbalului românesc, nu face caz de asta și e foarte modest. Chiar îmi doresc să rămână și să luăm trofee împreună cu el.

- Ultima întrebare: ești mare amator de FIFA pe PlayStation. Cu ce echipă joci, care e cel mai dificil adversar și pe cine ai bătut cel mai rău?
- Cel mai bun de la noi e Ionuț Șerban. Eu joc cu Bayern Munchen de când eram mic. Pe cine am bătut cel mai rău? Nu vreau să dau nume ca să nu se supere Muțiu pe mine. (râde

"Pițurcă la Dinamo cândva? De ce nu? E un antrenor foarte bun. Chiar dacă l-am prins foarte puțin la națională, mi-a plăcut cum lucrează"

5 goluri în 128 de meciuri a marcat Filip în Liga 1 all-time, toate pentru Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  28 Decembrie 2017, 11:41

Luzari sant majoritari daia vin la meciurile lui gigione

dynamo.dresden
dynamo.dresden  •  28 Decembrie 2017, 11:35

Lu filip sai dam o sticla de vin ce banderola

haideusicfr
haideusicfr  •  27 Decembrie 2017, 18:06
Postat de fangigi pe 27 Decembrie 2017, 14:12

Capitano Filipao Petardao e mai incet la minte!:)))

S-ar fi putut sa fie intre doua ""äntrenamente". De tiu-tiu.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează