FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Sergiu Hanca neagă cu vehemență cel mai controversat episod trăit la Dinamo: "Mi-au interzis să vorbesc și să vă spun adevărul"

Sergiu Hanca a rupt tăcerea după plecarea de la Dinamo
Sergiu Hanca a rupt tăcerea după plecarea de la Dinamo

Articol de - Publicat sambata, 12 ianuarie 2019 10:13

Sergiu Hanca, 26 de ani, s-a transferat la locul 9 din Polonia, MKS Cracovia. Mijlocașul dreapta vorbește despre momentele-cheie din perioada petrecută la Dinamo. 

Hanca neagă cu vehemență episodul în care ar fi spus că Dinamo a murit pentru el. Fotbalistul susține că are imagini sugestive de la incidentele de la Giurgiu, care n-au fost publicate încă, dar că șefii dinamoviști i-ar fi interzis la momentul scandalului să le ofere presei! 

  • CONTEXT: Pe 20 decembrie, în timpul și după partida Astra - Dinamo 4-1, Andreea, soția lui Hanca, a acuzat că a fost agresată verbal și fizic de ultrași dinamoviști. Pe filmările difuzate atunci de televiziuni, s-au văzut doar momente în care nevasta fotbalistului și fratele ei se răfuiau de la distanță cu respectivii, în tribune, nu și dovezile vreunei agresiuni fizice. 

- Sergiu, după aproape trei ani la Dinamo, ai plecat. Te așteptai la momentul acesta?
- Da, sunt trei ani, incredibil cât de repede au trecut! Nu m-am gândit la plecare. În ultima perioadă m-am detașat de tot ce înseamnă perspectivele, nu am mai citit presa. Mi-am dorit să îmi revin din punct de vedere mental și fotbalistic, lucru pe care l-am reușit. Un mare merit aici îl are Mister Rednic, care m-a ajutat foarte mult.

- Spune-ne despre Cracovia. Pe ce perioadă semnezi, câți bani o să câștigi?
- Încă nu am semnat, o voi face cât de curând. Ce pot să vă spun acum este că sunt condiții mult mai bune din toate punctele de vedere.

- Ce obiective au polonezii?
- Intrarea în play-off și participarea în cupele europene. Echipa este foarte bună și antrenorul foarte ambițios. Cred că ne putem bate și pentru campionat, din ce am văzut că se întâmplă acolo.

"Nu am spus niciodată asta!"

- Ai plecat cu scandal din Ștefan cel Mare după ce soția ta a avut acel conflict și ai spus că pentru tine Dinamo a murit.
- Nu am plecat cu scandal! După ce am aflat situația în care a fost soția mea am decis să cer rezilierea, iar totul s-a întâmplat într-un mod foarte civilizat. Andreea a stat în tribuna rezervată oficialilor dinamoviști, nu în galerie. Biletele le-am primit de la club, ei ar fi trebuit să gestioneze altfel situația.

- Ce te-a deranjat în afară de conflictul Andreei?
- M-a deranjat tot ce a apărut în presă, nu a fost prezentată situația reală, s-au dat doar anumite imagini, noi avem alte imagini. Cei de la club mi-au interzis să vorbesc cu presa și nu am putut să spun care a fost, de fapt, adevărul. Peste tot era acea declarație cum că aș fi spus eu că Dinamo a murit pentru mine, iar eu nu am spus niciodată așa ceva! Alt lucru care m-a deranjat foarte tare a fost că s-a spus că am premeditat totul. Andreea a venit la meci cu toată familia și cu prietenii apropiați. Nu cu oameni care se bat pe stadioane. Era normal să se bucure la golul meu, un gol marcat de echipa Dinamo până la urmă. Au venit la meci deși știau că e posibil să nu pot juca.

20 de goluri și 22 de pase

- De ce să nu joci?
- Pentru că de două săptămâni jucam cu o gaură în picior și am făcut injecții cu antiinflamatoare. Mi-am dat viața în acel meci, așa cum am făcut-o de fiecare dată când am intrat pe teren.

- Cu ce rămâi după perioada Dinamo?
- 114 meciuri jucate, 20 de goluri, 22 de pase de gol și o Cupă a Ligii câștigată. O să mă gândesc mereu la acel an în care, după ce nimeni nu ne-a dat nicio șansă să intrăm în play-off, noi am reușit totuși. Am dat golul cu Botoșani, 1-0, care ne-a adus intrarea în play-off și am jucat în ultima etapă cu trofeul de campioni pe masă.

- Te-a deranjat că deși ai fost jucător de bază, ai fost mereu printre cel mai prost plătiți fotbaliști de la Dinamo?
- Nu am avut ce să fac. Fostul meu impresar nu a reușit să obțină contractul pe care îl meritam și a trebuit să continuăm așa.

"N-am să uit golul dat Stelei!"

- Dinamo rămâne într-o situație grea.
- Am încredere mare în Mister Rednic. Știu că băieții pot termina cu capul sus, pe loc de play-off.

- Relația ta cu Mircea Rednic cum a fost?
- Ca o ironie a sorții, dânsul m-a adus la Dinamo și tot când este dânsul aici, plec (râde). Mister este unul dintre cei mai mari antrenori cu care am lucrat. Știu sigur că dacă rămâneam la Dinamo sub conducerea lui, aș fi redevenit cel mai bun jucător din campionat pe postul meu.

- Care e cea mai frumoasă amintire pe care o ai la Dinamo?
- Bucuria echipei după golul de 2-1 pe care l-am dat Stelei în minutul 90+6 nu am să o uit niciodată!

- Dar cel mai greu moment?
- Moartea lui Patrick Ekeng.

- Cel mai frumos gol pe care l-ai marcat în tricoul lui Dinamo?
- Cel pe care l-am înscris împotriva CFR-ului, când am învins noi 3-0, în Gruia. Piruetă și șut. Am acasă mingea din acel joc. Mereu mă gândesc la golul acesta.

- Ai purtat în mai multe rânduri banderola de căpitan al lui Dinamo. Ce a însemnat pentru tine?
- Am prețuit-o enorm pentru că pe banderola de căpitan al lui Dinamo este chipul lui Cătălin Hîldan. A fost cea mai mare onoare!

"Nea Mircea m-a șlefuit, nea Ando m-a ajutat și Mister Contra m-a întărit. Le datorez celor trei acest pas foarte important pe care îl fac acum transferându-mă la Cracovia"

"Sper ca Dinamo să își revină și să ajungă în play-off pentru că fotbalul românesc fără Dinamo e ca fotbalul fără suporteri"

"Următoarele obiective în cariera mea sunt să joc cu Cracovia în cupele europene și să revin la echipa națională a României"

"Am mai avut discuții cu o echipă din Arabia și una din Cipru. Am ales Cracovia pentru că în Arabia femeile nu au voie pe stadion și nu putea să vină Andreea să mă vadă" Sergiu Hanca

4 meciuria jucat Hanca pentru România

4.500 €a câștigat Hanca în Ștefan cel Mare, unul dintre cele mai mici salarii de la Dinamo

Citește și:

Comentariu flegmatic al lui Cornel Dinu după transferul lui Sergiu Hanca: "E hilar, bizar, mergem din lac în puț"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
948956548471669
Andronache Georgian  •  12 Ianuarie 2019, 18:52

E așa mândru de el de parcă ar fi semnat cu Barcelona....:))

ana_moura
ana_moura  •  12 Ianuarie 2019, 14:58

Bucuria echipei după golul de 2-1 pe care l-am dat Stelei în minutul 90+6 nu am să o uit niciodată!... Cele mai mari satisfactii le au dinamovistii cand bat ca la fasole *** blatista fc5b-penalty!! Braho Hanca! Asa se castiga respectul!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gizeh
gizeh  •  12 Ianuarie 2019, 13:35

... ce petardă!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează