FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Situație inedită la liderul din Liga 1: "Ăsta-i obiectivul nostru"

Articol de - Publicat marti, 07 august 2018 16:34

Mihai Teja (39 de ani) e cel mai fericit antrenor din Liga 1 în acest moment, fiind lider cu Gaz Metan. Medieșenii au 7 puncte după trei etape.

Fostul antrenor al lui Dinamo a reușit surpriza etapei luni, când i-a învins pe "câini", scor 3-2, însă nu consideră că s-a răzbunat pe formația roș-albă, deși a plecat din Ștefan cel Mare pe ușa din dos. 

- Domnule Teja, există vreun secret pentru evoluțiile atât de bune ale echipei?
- Muncim zi de zi, băieții se pregătesc bine, dar nu cred că există un secret anume. Dacă aș fi avut vreo rețetă aș fi aplicat-o de mult. Depinde de grup, dar jucătorii fac diferența. Ăsta cred că ar fi secretul.

- Puteți spune că v-ați răzbunat pe Dinamo pentru cum ați fost tratat în 2015?
- Nu, pentru mine nu există răzbunare. Pentru mine există doar momentul respectiv. Eu îmi fac treaba acolo unde sunt, nu vreau să mă mai gândesc în trecut. M-am simțit bine la Dinamo atâta vreme cât a fost. Eu cred că și la Dinamo puteam face lucruri frumoase, dar așa a fost să fie. La U Cluj m-am simțit extraordinar și mă bucur că am rămas cu amintiri foarte frumoase. În viața unui antrenor sunt mai multe stații.

- Simțiți aceeași presiune la Mediaș ca atunci când erați la Dinamo?
- Presiune există oriunde. Și în Liga 1, și în Liga a doua, și în Liga a 3-a. Fiecare club vrea să câștige, trebuie să îndeplinești obiectivele fiecărui club. Peste tot e presiune.

"Obiectivul nostru este să nu retrogradăm"

- Urmează meciul cu FCSB. La ce vă așteptați?
- Încă nu m-am întâlnit cu băieții, azi au avut liber. Abia mâine dimineață ne vedem la antrenament. Vom încerca să continuăm cu jocul bun prestat până acum. Trebuie să existe continuitate în jocul echipei. Cred că am avut o creștere la fiecare etapă în ultimele 3 meciuri.

- Pe ce loc vă vedeți la finalul sezonului?
- Obiectivul Gazului e și anul acesta salvarea de la retrogradare, dar trebuie să ne menținem pe o poziție mai bună decât cea de anul trecut. Încă nu mă gândesc la play-off. Noi suntem abia la început, trebuie să existe continuitate. Mai avem foarte mult de muncă.

- Darius Olaru ar fi în atenția celor  de la FCSB. Cum reușiți să-l țineți cu picioarele pe pământ?
- Darius e jucătorul lui Gaz Metan și 100% își va da viața pentru această echipă. Din contră, el trebuie să demonstreze mai mult că e cel mai bun jucător și că merită să joace la o echipă mai mare.

- Ați lucrat și la FCSB, și la Dinamo, unde l-ați sfătui pe Olaru să meargă?
- Nu vreau să sfătuiesc eu pe nimeni, el trebuie să aleagă cu sufletul. Dar până acum cred că alege Gaz Metan. El trebuie să demonstreze mai mult. Pentru încrederea lui eu cred că e pe un drum bun. După ce va ajuta Gazul să se claseze pe o poziție bună, poate pleca la ce echipă își dorește. De el depinde.

De-a lungul carierei Mihai Teja le-a antrenat pe Universitatea Cluj, naționala sub 21 de ani a României, Dinamo și Pandurii.

  • Gaz Metan - FCSB se joacă duminică, de la ora 21:00, în etapa a 4-a, în direct la TV Telekom Sport, TV Digi Sport, Look TV și în format liveTEXT pe GSP.ro.

PROGRAMUL ETAPEI CU NUMĂRUL 3

U Craiova - FC Botoșani 2-2 (Citește cronica AICI)
Astra  - Sepsi 1-1 (Citește cronica AICI)
CFR Cluj - Concordia Chiajna 2-1 (Citește cronica AICI)
Hermannstadt - Dunărea Călărași 1-1 (Citește cronica AICI)
FCSB - Poli Iași 4-0 (Citește cronica AICI)
Viitorul - FC Voluntari 2-0 (Citește cronica AICI)
Gaz Metan - Dinamo București 3-2 (Citește cronica AICI)

clipboard01

Citește și: Preluare cu dreptul, gol cu stângul! Cine e jucătorul dorit de FCSB, care a marcat în poarta lui Dinamo și cui i-a dedicat reușita: "Lovește cu ambele picioare"

Citește și: Eroul Gazului are o poveste emoționantă: "Provin dintr-o familie săracă! Nu cheltui niciodată banii pe prostii" » Cum a ajuns în România

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
vladut12
vladut12  •  07 August 2018, 17:38

Ce sa aleagă, la Dinamo? Clar la Steaua!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează