FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Situație uimitoare în Liga 1: președintele le refuză pe FCSB și CS U Craiova pentru a evita ieșirea din insolvență a echipei!

Olaru are 20 de ani și e o
Olaru are 20 de ani și e o "mină de aur" pe care Gaz Metan evită s-o exploateze / FOTO Facebook

Articol de , , - Publicat sambata, 23 februarie 2019 14:11

FCSB și Craiova au licitat pentru Darius Olaru, internaționalul de tineret de la Mediaș. Președintele Gazului, Ioan Mărginean, a preferat să păstreze clubul în insolvență decât să vândă jucătorul, ca să-și apere postul.

Darius Olaru e blocat la Mediaș, măcar pentru moment, deși cele mai bogate cluburi din campionat au trimis oferte pentru fotbalistul de 20 de ani al Gazului. De ce nu se vinde mijlocașul ofensiv?

Becali a fost aproape să-l cumpere cu 500.000 de euro, ardelenii au anulat afacerea în ultima clipă din cauza modalității de plată, eșalonată în câteva rate. Craiova a egalat recent propunerea pe care o făcuse FCSB, a înaintat tot o jumătate de milion de euro ca să-l ia pe Olaru acum.

Ioan Mărginean a spus nu. Care e explicația? Surse care au participat la discuțiile despre transferul lui Olaru dau răspunsul uimitor: Mărginean oprește afacerea pentru ca Mediașul să nu iasă din insolvență!

„El e administrator special al clubului în condițiile actuale, cu societatea aflată în insolvență. Are un mandat, nu poate fi înlocuit din funcția asta. În momentul în care clubul iese din reorganizare, dispare postul pe care-l ocupă Mărginean acum. Și el poate deveni președinte normal sau poate fi înlăturat, pur și simplu”, detaliază sursele.

Fost fotbalist al lui Dinamo în anii '80, ”Limoniu” e în conducere din 2016. Șefii ROMGAZ care gestionează, de fapt, activitatea de la Gaz Metan i-ar pregăti debarcarea acum, deci el ar avea motive să țină societatea în insolvență și să-și mai salveze jobul, măcar pentru o vreme.

Societatea trebuie să mai achite 350.000 de euro ca să scape de "umbrela" reorganizării și să redevină una sănătoasă. Banii pe care i-ar fi plătit FCSB sau Craiova ar fi acoperit ușor datoria rămasă și ar exista măcar un avantaj concret al depășirii insolvenței: Mediașul ar primi dreptul de participare în cupele europene, nu ca în sezonul curent, în care luptă pentru play-off deși e interzisă de UEFA în competițiile ei.

ioan marginean
Ioan Mărginean

Nu marchează, dar e U21

Olaru are 3 goluri în 67 de partide disputate pentru Gaz Metan în prima ligă. Un raport foarte slab pentru un fotbalist care a evoluat doar pe poziții ofensive, în general ca extremă dreapta sau ca mijlocaș în spatele atacantului. În condițiile astea, cum de se bat FCSB și Craiova pe el?

Jucătorul crescut și promovat la Mediaș deține un avantaj important: născut în martie 1998, el va fi eligibil pentru naționala de tineret încă două sezoane, 2019-2020 și 2020-2021. Un amănunt esențial, din moment ce FRF obligă echipele ca, de la vară încolo, să utilizeze doi titulari sub 21 de ani la startul fiecărei partide.

 Vezi și:

FOTO-ȘOC din vestiar! Cum arăta genunchiul lui Ianis Hagi, la câteva minute după meciul cu Sepsi » „Se nasc două ipoteze”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
liviuemil
liviuemil  •  23 Februarie 2019, 22:38
Postat de mumia_se_intoarce pe 23 Februarie 2019, 14:50

Se vede ca Marginean a trecut prin curtea lui Minamo in anii '80. Are apucaturi de fosila securisto-comunista. Asa a invatat el de la Gelu, sa tina de functie.

Mi se parea cunoscuta moaca, dar nu eram sigur. Acum am confirmarea.

mioriticul
mioriticul  •  23 Februarie 2019, 17:16
Postat de adi_stelistul pe 23 Februarie 2019, 15:36

Doar ca nu administratorul special conduce activitatea firmei. Ci administratorul judiciar. Administratorul special este reprezentantul actionarilor si se ocupa de administrarea activitatii debitorului dar sub supravegherea stricta a administratorului judiciar. Daca Marginean abuzeaza ar trebui ca administratorul judiciar/lichidatorul sa il ia la intrebari. Iar pe acesta din urma sa il ia la intrebari comitetul creditorilor. Asta ca administratorul special, de capul lui, blocheaza o incasare care ar scoate firma din insolventa, e de rasul curcilor.

Pai astia 3, de meserie impachetatori de peste, pasionați de cenzura, sunt de risul curcilor.

adiktedz
adiktedz  •  23 Februarie 2019, 17:08

Sunteți toți niște papagali cu știrile astea. Dacă n au vrut oamenii sa l dea pe băiat la *** e vreunul dintre voi în conducerea gazului? habar nu aveți care e situația clubului. Oamenii au spus clar ca Olaru va pleca la vara direct în străinătate pentru mai mulți bani decât oferă gainarii din liga 1. o zi plăcută

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează