FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Șocul trăit de un fotbalist din Divizia A la numirea noului antrenor: "Eu bine-am venit, tu bine-ai plecat!" :D

Robert Niță, în dreapta, alături de Măldărășanu, Bădoi și Perjă
Robert Niță, în dreapta, alături de Măldărășanu, Bădoi și Perjă

Articol de - Publicat luni, 16 iulie 2018 15:14

Ediția de azi a Gazetei Sporturilor publică un interviu de trei pagini cu Marius Măldărășanu, noul antrenorul al Astrei, în care acesta a rememorat  cele mai frumoase amintiri ale carierei de fotbalist.

Marius Măldărășanu, 43 de ani, a povestit un episod savuros între Viorel Hizo și fostul atacant Robert Niță, după ce "Dulăul" a fost numit pe banca Rapidului în timpul sezonului 2001-2002.

"- Ai câștigat nouă trofee cu Rapidul în zece sezoane. Care ți-e cel mai drag?
- Primul: titlul din '99, cu nea Mircea! Sigur, fiecare trofeu are frumusețea lui, pentru că performanțele sunt, până la urmă, cele care rămân când tragi linie. Banii sunt necesari, dar în istorie vei trăi doar cu titlurile sau cupele cucerite în carieră. Am avut șansa să fac parte din niște loturi foarte unite la Rapid, unde, datorită colegilor, am obținut atâtea succese. Grup extraordinar, am adus și antrenori înapoi!

- La cine te referi?
- La Rednic, la Răzvan Lucescu. Cu Rednic, ne bătuse acasă Brașovul, trebuia să vină Hizo pe bancă, dar noi am plecat din cantonament. N-am fost atunci împotriva lui, ci am considerat că noi, jucătorii, eram vinovați pentru eșecul cu Brașovul și era nedrept să plătească antrenorul. Și a fost readus Rednic! După ceva timp, a fost instalat Hizo și chiar s-a întâmplat un episod hazliu la Pro Rapid.

viorel hizo in poarta 2728
Viorel Hizo, 71 de ani, s-a retras în 2013

- Îl istorisești?
- Robert Niță, care era un tip mai glumeț și nu se afla chiar în grațiile lui Hizo, spusese că "nu mor caii când vor Dulăii" la tentativa eșuată de a-l numi pe nea Vio pe bancă. Se discuta mult cine să joace între el și Șumudică. Apoi, când chiar a venit Hizo, l-am întâmpinat la Pro Rapid, pe scări, iar Niță zice: "Bine-ai venit, nea Vio!". Iar Hizo răspunde: "Eu bine-am venit, tu bine-ai plecat!". Am izbucnit toți în râs. Dar Hizo n-a fost ranchiunos: l-a băgat pe Niță chiar în prima etapă și băiatul a dat două goluri.

- Și pe Răzvan cum l-ați repus în funcție?
- Culmea e că pe Răzvan urma să-l înlocuiască Rednic! Am făcut un 1-1 acasă cu Piteștiul, am avut vreo 20 de ocazii, am jucat foarte bine, dar n-a vrut să intre mingea în plasă. După meci, Copos ne-a sunat pe mine și pe Maftei: "Ați pierdut puncte din startul sezonului. Vedeți că vine Rednic! Vă rog să-l susțineți!". El nici nu fusese la meci, era prin Austria. Din solidaritate cu Răzvan, ne-am agățat însă tricourile pe gard la antrenament, suporterii s-au dus peste Copos la "Crowne Plaza" și s-a întors treaba."

Citește AICI interviul integral cu Măldărășanu: cum s-a păcălit la contractul cu Rapid, două episoade de excepție cu Mircea Lucescu, ce fel de antrenor este el și care e modelul pe care-l urmează 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
939271716140965
Manu Ion  •  16 Iulie 2018, 16:06

Aceiasi stire,alt titlu|=ziaristi marca gsp !!!!!! PENIBILILOR.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează