FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Stadionul Dinamo chiar se face! Ce pași trebuie urmați pentru a începe construcția noii arene: „Putem dărâma Velodromul”

Velodromul din Ștefan cel Mare
Velodromul din Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat miercuri, 24 aprilie 2019 18:17

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe juristul celor de la CS Dinamo, Ciprian Stoica, pentru a afla dacă amplasamentul din zona Velodromului a fost predat, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

„În momentul în care Consiliul General al Municipului București ne va trimite avizul de PUZ, îl vom trimite și noi mai departe celor de la CNI. Aceștia sunt primii pași care trebuie urmați”, spune Stoica.

„Atunci vedem stadionul adevărat!”

Juristul explică și pașii următori care trebuie urmați pentru a se începe efectiv construcția noii arene.

„Protocolul propriu-zis se face în momentul în care amplasamentul este lipsit de sarcini. Adică terenul să fie gol, fără construcții, cu velodromul dărâmat. După ce CNI face dovada că este de acord cu PUZ-ul propus și aprobă studiul de prefezabilitate, noi putem demola velodromul. Acest lucru se face printr-o hotărâre de Guvern. Este perfect legal. Legea spune că acolo trebuie construită o bază sportivă, dar nu tot de ciclism.

Poți dărâma un Velodrom pentru a face stadion. Tot bază sportivă este. După ce se urmează pașii pe care vi i-am enumerat și studiul de fezabilitate va fi aprobat, vom putea vedea pentru prima oară o machetă reală a noului stadion. Tot ce a apărut până acum în presă nu a avut nicio legătură cu realitatea. Au fost doar niște machete imaginate”, spune juristul Ciprian Stoica.

ciprian stoica
Juristul Ciprian Stoica // Foto: doar dinamo.ro

Citește și:

A fost aprobat PUZ-ul pentru noul stadion al lui Dinamo » Se va construi pe vechiul Velodrom

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
2688293174577437
Croitoru Petrisor Alexandru  •  26 Aprilie 2019, 00:02

Salve! Acuma este momentul ca suporterii din bucuresti sa protesteze pentru construirea stadionului in locul celui vechi...este cea mai mare prostie sa distrugi velodromul pentru a construi un stadion pitit in spatele complexului. in spatele vechiului stafion....nu lasati sa se realizeze o astfel de imbecilitate

valii_sv
valii_sv  •  25 Aprilie 2019, 15:36
Postat de vendredi13 pe 25 Aprilie 2019, 05:48

Velodromul nu se dărâmă. Se modernizează. Făcut pistă de atletism acolo. Combinat cu Sala Dinamo. Se poate, dar să se facă repede. Dragnea spune că sunt bani. Mă declar voluntar în week-end. Cărat cu roaba etc...

Asteapta vreo 5 sau 10 ani , studii de fezabilitate , prefezabilitate , licitatii ..contestatii la licitatii..expira studiile si iar de la capat ...s.a.m.d !

valii_sv
valii_sv  •  25 Aprilie 2019, 15:31

,,Adică terenul să fie gol, fără construcții, cu velodromul dărâmat. După ce CNI face dovada că este de acord cu PUZ-ul propus și aprobă studiul de prefezabilitate, noi putem demola velodromul" Adica la pastele cailor ! Voi nu vedeti in ce ritm se fac autostrazi ? In ce ritm ametitor se construieste in Romania ? Noi stim de Euro 2020 de foarte multi ani , din 2014 , si abia in 2018 s-a inceput in Ghencea sa se miste ceva ! Deci ? Traim intr-o tara superba dar pacat ca e locuita !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează