FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SEPSI SF. GHEORGHE, LUNI, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP

EXCLUSIV Vedeta lui Sepsi Sf. Gheorghe și-a făcut planurile pentru meciul cu Dinamo: "Un punct ar fi de aur"

Articol de , - Publicat duminica, 20 august 2017 15:32

Sepsi Sf. Gheorghe va juca luni, de la ora 21:00, contra celor de la Sepsi Sf. Dinamo. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Dolce Sport și LookTV.

Attila Hadnagy, atacantul lui Sepsi, spune că dinamoviștii sunt o forță, în ciuda formei nu tocmai bune, și speră la un egal cu echipa pregătită de Cosmin Contra.

Atilla Hadnagy se întâlnește din nou cu Dinamo. Nu a uitat niciodată că prima dată și-a pus iscălitura în fotbalul românesc pe 26 octombrie 2005, când a marcat în poarta "câinilor" în "optimile" Cupei României și a contribuit la eliminarea lui Dinamo.

Era la Petrolul Ploiești, liga secundă, iar "lupii" eliminau, scor 2-1, formația ce pusese monopol pe acel trofeu, câștigătoarea a 5 Cupe în ultimele 6 ediții. Plus trei titluri de campioană în 5 ani. În acea ediție, Petrolul ajungea până în semifinalele competiției, unde a fost eliminată de Rapid, care avea să câștige trofeul.

Atilla avea 25 de ani, a înscris cu capul în poarta lui Gaev, iar printre adversari s-au numărat Tamaș, Moți, Pleșan, Grigorie, Adrian Cristea, Zicu și Bratu. "Am numele unui mare conducător hun, poate nu sunt la fel rău ca el, dar vreau și eu să ajung mare", a mărturisit a doua zi după victorie Hadnagy, după ce a făcut o poză specială pentru Gazeta Sporturilor, cu pumnii strânși, cu alură războinică. Anii au trecut, a mai jucat pentru FC Brașov și FC Botoșani, revenind în orașul natal pentru a fi căpitanul lui Sepsi Sfântu Gheorghe.

- Attila, în 2005 jucai la Petrolul și ai eliminat Dinamo din Cupa României. Tu ai deschis scorul. Îți mai amintești?
- Nu am să uit niciodată acel moment. Dinamo avea o echipă incredibilă și antrenor era Ioan Andone. Noi eram în liga a doua și i-am bătut la Otopeni. Îmi aduc aminte perfect totul. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea. Am primit o centrare din partea dreaptă și am dat gol cu capul. Poarta lui Dinamo era apărată de Gaev.

- Cum ați sărbătorit?
- (râde) Am primit 500 de euro primă, dar pentru noi era un vis frumos că am eliminat unul dintre cele mai importante cluburi din istoria României. Am și acum CD-ul acasă.

- Revenind la zilele noastre, Sepsi nu merge foarte bine, aveți două înfrângeri. Cât ar conta o victorie cu Dinamo?
- Victorie? Să fim serioși, un punct ar fi de aur cu "câinii"!

- Nici ei nu trec printr-un moment bun, au, ca și voi, două eșecuri la rând.
- Nu știu dacă e în favoarea noastră asta. Nu prea există să aibă Dinamo trei înfrângeri la rând. Sper să ne revenim și noi, pentru că până acum am fost turiști la meciurile din deplasare. Acum avem mare încredere.

- De cine ți-e frică?
- De nimeni! (râde) Totuși, trebuie să avem mare atenție la Nemec, Hanca și Paul Anton. Nemec e foarte bun în față, Hanca la fel, iar Paul Anton se pare că revine la forma care l-a consacrat. Pe lângă ei mai sunt alți șase, șapte jucători foarte buni, deci va fi foarte greu.

"Am învins campioana Viitorul, a fost o surpriză frumoasă, dar ca să repetăm o astfel de surpriză, trebuie să fim mai tupeiști. Cu Dinamo va trebui să stăm perfect din punct de vedere tactic" Attila Hadnagy, atacant Sepsi Sf. Gheorghe

"Ca să scoatem un rezultat bun cu bucureștenii, trebuie ca măcar jumătate din echipa noastră să joace la potențialul maxim, nu ca până acum, când au fost mereu doar doi sau trei în formă. Jucăm de la meci la meci mai bine, dar va mai dura" Attila Hadnagy, atacant Sepsi Sf. Gheorghe

38 de goluri în 197 de meciuri a marcat Hadnagy all-time în Liga 1. În sezonul acesta a punctat de două ori în 6 meciuri

14.000 €a plătit Petrolul Ploiești în 2004 celor de la Oltul Sf. Gheorghe, cum se numea Sepsi atunci, pentru a-l transfera pe Hadnagy

Cum se caracteriza Atilla în octombrie 2005

  • "Banii îi pun deoparte, nu-i risipesc. Nu se câștigă cine știe ce la Divizia B. Sunt băiat modest, nu arunc banii pe fereastră"
  • Țin cu Juventus Torino. Nu mă interesează Steaua, Dinamo sau Rapid"
  • "Am viteză, sunt tehnic și ambițios. Mi-ar fi plăcut să fiu mai înalt, că am doar 1,74 metri"
  • "Sunt ungur, dar n-am avut niciodată probleme din această cauză. Mă înțeleg bine cu românii, cu rromii, cu toți. Important e să fie om de omenie! De mic vorbesc limba română, pentru că sunt și român"
  • "Nu beau mai mult de două beri cu prietenii, fotbalul nu se împacă prea bine cu băutura"

Cum a evoluat

În 2005 nu avea carnet de conducere, deși avea 25 de ani, mărturisind: "Pot să trăiesc și fără mașină. Nu mă întreba ce firmă aș prefera, pentru că n-am nici cea mai vagă idee". Între timp, Atilla și-a luat și permis, în 2007, și și-a achiziționat un automobil, mai exact un BMW X3. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  20 August 2017, 17:05

Sa fii sanatos, Attila!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close