FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Vești proaste pentru FCSB! Un avocat care a lucrat la TAS anunță: "E o forțare de regulament!"

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2017 13:47

FCSB vrea să câștige titlul de campioană la TAS, spunând că departajarea față de Viitorul trebuie să se facă ținând cont de toate meciurile din sezon, nu doar de cele din play-off.

GSP.RO a luat legătură cu un avocat român, cu experiență îndelungată ca arbitru TAS, iar acesta a dat detalii despre procesul dintre cele două echipe.

"În cazul în care această speță va ajunge la TAS, forul de la Laussane va lua în considerare toate dovezile care pot constitui probatoriul, inclusiv acea stenogramă din Comitetul Executiv de care vorbește domnul Brașoveanu.

Este un caz special. Din câte știu, nu a mai fost o situație de acest gen la TAS, în care să se decide campioana. După părerea mea, probabil va fi un complet de 3 arbitri, nu doar unul.

Ca o părere personală, cred că este o forțare a regulamentului. Eu zic că Viitorul ar trebui să fie desemnată campioană. Spun asta bazându-mă pe articolul 27 din ROAF, punctul 2", a spus avocatul pentru GSP.Ro.

"Echipa care, după disputarea tuturor jocurilor prevăzute în program, a obţinut cel mai mare număr de puncte, este clasată pe primul loc în campionatul respectiv sau al seriei, dacă sunt mai multe serii. La competițiile organizate în sistem play off / play out câștigătoarea campionatului este echipa care a obținut cel mai mare număr de puncte la terminarea play off-ului" art. 27,punctul 2 din ROAF

Citește și: EXCLUSIV Actul care îi sperie pe steliști! Cum poate pierde FCSB procesul la TAS: "S-ar putea judeca așa"

Citește și:

Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Liga 2
Claudiu Niculescu și-a găsit echipă » Poate semna contractul până la sfârșitul săptămânii
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Superliga
Retrogradat în Liga 2, Vadim Rață a semnat în Superligă și atacă Europa!
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid
Superliga
Lennon nu l-a vrut » A doua plecare a zilei de la Rapid

A ales Louis Munteanu? Disputat de FCSB și Rapid, atacantul a fost filmat cântând despre rivală: „Are valoare d'aia mare / Și știu că nu vă convine”

Mihai Pintilii, despre cel mai greu adversar din carieră: „Era un «bighidiu» d-ala mic. Dădeam cu ură în el, dar nu cădea. Dă-te-n... Doamne, iartă-mă”


Comentarii (72)
carol_k
carol_k  •  15 Mai 2017, 15:49

Titlul este la Hagi pe merit.Ceea ce incearca acum Becali e o golanie.

catalynn
catalynn  •  15 Mai 2017, 15:49

Treaba e clară, toata lumea stia ca este vorba despre meciurile din playoff, atat noi privitorii, dar mai ales cluburile care au votat in cel CEX, inclusiv Argăseala. Apoi a urmat o simpla eroare birocratică si nimic mai mult (sau eroare materială ca sa vorbesc in termeni juridici). Eroarea a fost descoperită taman in ajunul ultimei etape, daca nu, mai stătea acolo mult si bine, toata lumea fiind de altfel convinsă ca regula e ca se tine cont la egalitate de puncte doar de meciurile din play off. Am citit pe aici comparații cum ca e ca si cum Parlamentul voteaza o lege dar nu e publicată in Monitor. Sa fim serioși, aici nu vorba de asa ceva, e doar un amârat de regulament interior. La TAS si nu numai, se judeca in litera si SPIRITUL legii. De asta avem Judecători si nu punem in loc un computer. Din cauza acelei erori fcsb ar trebui sa fie campioana conform literei legii, insa pt ca nu reparam o greseala făcând alta mai mare, corectam greseala de redactare si in spiritul legii Viitorul ramane campioana. Io fac pariu pe absolut orice ca asta va fi decizia TAS!

lapusneanul
lapusneanul  •  15 Mai 2017, 15:27
Postat de iosif_vs pe 15 Mai 2017, 15:14

Sa vad ce mai radeti cand n-o sa omologheze FRF pe Viitorul campioana si o sa ne dea TAS-ul noua titlul

eu stiu ce o sa comentati voi dupa ce tas lasa decizia frf/lpf....stiam ca nu avem sanse, dar am incercat si noi..bravo viitorul ..hahahahaha

Vezi toate comentariile (72)
Comentează