FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Poveștile Generației de Aur: cum a fost mutat disciplinar Florin Prunea de Securitate la clubul condus de tatăl unui viitor șef SRI. “Lucescu mi-a zis că nu are nicio vină”

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 martie 2019 12:21

În direct la GSP Live, Florin Prunea a dezvăluit un moment dureros de la începutul carierei sale: mutarea disciplinară de la Dinamo din cauza faptului că un unchi a rămas ilegal în străinătate cu o săptămâna înaintea finalei controversate cu Steaua din 1988.

 În 1988, Steaua și Dinamo au jucat finala Cupei României. În minutul 90, la scorul de 1-1, Gabi Balint a înscris pentru Steaua, dar arbitrii au anulat golul. Nervoși, steliștii au părăsit terenul la îndemnul lui Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, iar dinamoviștii au plecat cu cupa acasă. Doar că, ulterior, trofeul a fost acordat Stelei la masa verde.

Aflat atunci pe banca de rezerve, tânărul Florin Prunea credea că acela va fi ultimul joc la Dinamo din viața sa:

 “În 1988, am avut un unchi care a fugit în Italia, fratele mamei mele. Pe vremea aia eram subofițeri, ne făcuse Dinamo pe mine, pe Ionuț (n.red. - Lupescu) și pe Radu (n.red. - Răducioiu) înainte de 18 ani, total ilegal, ca să nu ne ia Steaua în Armata.

A fost celebra finală când Steaua a ieșit afară de pe teren, pe 23 August, eu am fost rezervă. Unchi-miu fugise din țară înainte cu o săptămână de meci.

La Săftica au venit domnul Liviu Maior (n.red. - viitorul ministru al Educației în guvernul Văcăroiu), domnul Ioan Rus (n.red. - viitor ministru de Interne și al Transporturilor în guverne PSD), care erau vicepreședintele și președintele lui U Cluj, și Remus Vlad.

La discuția a mai fost nea Mircea Lucescu. Mi-au spus: “Din păcate, Florine, tu nu mai poți să rămâi aici după meciul ăsta. Nu mai poți să pleci în străinătate". Am rămas stupefiat. Eu știam că nea Mircea mă pregătea pe mine să-i iau locul lui Moraru.

După aceea, nu am avut de ales, am mers la Cluj. Apoi, am avut interdicție. N-am mai ieșit din țară. Nea Mircea mi-a zis: “Nu am nicio vină, e mai bine așa”. Au fost momente grele pentru mine. Noroc că a venit Revoluția după doi ani.

Cariera mea a fost blocată doi ani. Eram și portarul naționalei de tineret la momentul ăla”.

În 1992, după ce a trecut pe la Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, Florin Prunea a revenit la Dinamo.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
207979096630676
Popirlan Ionel  •  08 Martie 2019, 21:08

ce *** de echipe au fost *** si dinamomo non stop...le dadeau grade,apartamente,valuta plus...arbitrii...ptiu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  08 Martie 2019, 17:25

"Noroc ca a venit revolutia dupa doi ani"(iar Prunea putea sa iasa din tara,cu nationala)!Eu cred ca- pentru nationala- a fost chiar ghinion,pentru ca daca nu era Prunea in poarta la Mondialul din 1994-in meciul din sferturi cu Suedia-Romania ajungea in semifinale!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează