FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

EXCLUSIV Culise incredibile » Cuplul Kovacs - Hațegan are INTERZIS la finala campionatului: GSP a aflat motivul pentru care Farul - FCSB nu poate fi condus de arbitrii #1 + variantele CCA

Articol de , , - Publicat luni, 15 mai 2023 17:30 / Actualizat luni, 15 mai 2023 19:52

Urmează o etapă în care meciul Farul - FCSB va avea practic titlul pe masă. Un succes al Farului ar închide bătălia și din punct de vedere matematic, în vreme ce un succes al roș-albaștrilor i-ar aduce în proporție de peste 90% trofeul clubului patronat de Gigi Becali.

  • Partida din etapa #9 a play-off-ului se joacă duminică, la Ovidiu, de la 21:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Cu o miză imensă, partida e considerată, de departe, cu cel mai mare risc din perspectiva arbitrajului, în tot acest campionat. Comisia Centrală a Arbitrilor va anunța oficial abia sâmbătă numele arbitrilor care vor oficia la acest joc.

Cum e practic finala campionatului, cea mai logică alegerea ar fi să oficieze ca arbitru de centru cel care e numărul 1 în acest moment, adică Istvan Kovacs, iar în cabina VAR să fie cel care n-are niciun rival în actualul sezon, ca faze descoperite ca fiind apreciate greșit de "central".

Un astfel de cuplu, Kovacs "central" - Hațegan VAR, e o variantă exclusă însă. Din informațiile pe care GSP le are în acest moment, între cei doi există o relație extrem de rece și niciunul dintre ei n-ar accepta să colaboreze cu celălalt.

7 informații esențiale înainte de Farul - FCSB, meciul care poate decide campioana
Farul - FCSB
7 informații esențiale înainte de Farul - FCSB, meciul care poate decide campioana

Pus în fața acestei situații complicate, grecul din fruntea CCA va fi nevoit să apeleze la alte soluții. Și are două variante:

1. Să-l delege pe Istvan Kovacs „central”, dar în cabina VAR să aleagă un alt arbitru

O variantă e Radu Petrescu. Sau să fie ales în cabina VAR un "central" care nu e FIFA, mai precis Cătălin Popa, cel care a asigurat acest rol și la meciul tur din play-off, dintre cele două formații, sau Sebastian Colțescu.

Atunci, pe Arena Națională, FCSB a trecut de Farul, scor 2-1, cu o intervenție decisivă a lui Popa. Kovacs n-a văzut un penalty pentru gazde, la scorul de 0-0, dar, chemat la monitor de Popa, și-a schimbat decizia, a dictat lovitură de la 11 metri, iar roș-albaștrii au transformat-o.

Același cuplu, Kovacs "central" - Popa VAR a fost și la CSU Craiova - FCSB 1-2, când, de asemenea, s-a dictat o lovitură de pedeapsă abia după intervenția celui din cabina arbitrului video, faultul lui Dawa asupra lui R. Silva.

2. Să-l prefere în cabina VAR pe Ovidiu Hațegan, caz în care însă „centralul” ar trebui să fie altcineva în afara lui Kovacs.

Iar soluțiile sunt extrem de puține: Colțescu a arbitrat chiar în această rundă meciul FCSB-ului și, deși nu e interzis de regulament să oficieze două meciuri la rând aceeași formație, e puțin probabil ca Vassaras să-și asume o astfel de decizie chiar în acest moment al campionatului.

Soluția Colțescu e însă de actualitate, mai ales după prestația lui magistrală, fără greșeală, de la FCSB - CFR 1-0. Altă posibilitate ar fi Radu Petrescu, care a condus acum două etape meciul CFR - CSU Craiova 1-1.

Cine a condus meciurile directe din acest sezon

PARTIDAARBITRUNOTA GSP
Farul - FCSB 3-1C. Popa6
FCSB - Farul 2-3Feșnic7
FCSB - Farul 2-1Kovacs6

Palmares aproape identic cu Kovacs „central”

În acest campionat, Istvan Kovacs a arbitrat câte 5 meciuri pentru fiecare dintre echipele care acum se află în lupta pentru câștigarea campionatului.

FCSB a pierdut toate cele 3 jocuri din sezonul regulat la care a oficiat Kovacs, disputele cu Rapid, U Cluj și CFR. În schimb, în play-off, FCSB a câștigat ambele confruntări cu el la centru. Cam la fel stau lucrurile și în privința trupei antrenate de Gică Hagi: două victorii, două eșecuri și o remiză.

FCSB cu Istvan în acest sezon

MECICOMPETIȚIENOTA GSP
Rapid - FCSB 2-0Sezon regulat7
U Cluj - FCSB 2-1Sezon regulat7
FCSB - CFR 0-1Sezon regulat7
FCSB - Farul 2-1Play-off6
CSU Craiova - FCSB 1-2Play-off5

Farul cu Istvan în acest sezon

MECICOMPETIȚIENOTA GSP
Petrolul - Farul 1-3Sezon regulat7
Rapid - Farul 1-1Sezon regulat7
Farul - CFR 0-3Sezon regulat7
Farul - Sepsi 2-1Play-off6
FCSB - Farul 2-1Play-off6

Care cuplu credeți că ar trebui să oficieze la Farul - FCSB?

Florinel Coman, autorul unicului gol din FCSB - CFR Cluj, a oferit declarații despre partidă și a prefațat meciul decisiv cu Farul 

Citește și:

Gigi Becali, reacție nervoasă după ce a fost reclamat la Comisia de Disciplină: „Mă duci tu pe mine la comisii? Cine ești tu, mă? Nu am jignit-o pe fata aia”
FCSB
Gigi Becali, reacție nervoasă după ce a fost reclamat la Comisia de Disciplină: „Mă duci tu pe mine la comisii? Cine ești tu, mă? Nu am jignit-o pe fata aia”
Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”
FCSB
Gigi Becali susține că vrea în continuare să vândă FCSB: „Am ofertă de 100 de milioane” » Ulterior a făcut planul de transferuri: „Vreau 4 jucători”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
danglumetu
danglumetu  •  18 Mai 2023, 12:21

furtuna-ntr-un pahar cu apa!

1945sv0509
1945sv0509  •  16 Mai 2023, 17:35

Cei trei iezi cucuiezi uita sa spuna ca de fapt ciobanul a dat dispozitie ca cei doi sa nu arbitreze.

inshallah
inshallah  •  16 Mai 2023, 16:07

argaseala la centru si oricare de la gsp la var

Vezi toate comentariile (40)
Comentează