FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - DINAMO

EXCLUSIV „Remontada” imposibilă » Doi fotbaliști implicați în meciul nebun pierdut de Dinamo cu Foresta, de la 4-0, nu-i dau nicio șansă lui FC Argeș

Fază din meciul antologic Dinamo - Foresta Fălticeni 4-5, disputat pe 11 noiembrie 2000, pe stadionul din „Ștefan cel Mare” FOTO: Gazeta Sporturilor
Fază din meciul antologic Dinamo - Foresta Fălticeni 4-5, disputat pe 11 noiembrie 2000, pe stadionul din „Ștefan cel Mare” FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 15:28 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 17:23

Dinamo a luat o opțiune importantă pentru promovarea în SuperLiga, după victoria neversomilă, scor 6-1, obținută în manșa tur a barajului cu FC Argeș. 

  • FC Argeș - Dinamo are loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21:00, la Mioveni. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1

Marius Niculae (42 de ani) și Robert Niță (46 de ani), doi dintre protagoniștii partidei memorabile Dinamo - Foresta Fălticeni, 4-5, după ce „câinii” au condus cu 4-0, sunt convinși că nu se mai poate întâmpla niciun miracol în returul de sâmbătă.

Cu toate astea, dinamoviștii nu spun hop până nu sar gardul. "Suntem aproape de prima ligă, dar mai avem un retur la Pitești. Au și ei orgoliu, au CV-uri importante. Va trebui să fim atenți. Mai avem un pas! Știu ce vorbesc, este cel mai greu moment de gestionat", a avertizat antrenorul Ovidiu Burcă, după meciul de pe Arena Națională.

La rândul său, Bogdan Argeș Vintilă, tehnicianul piteștenilor, nu s-a resemnat și crede în continuare în salvare: "Așa cum a marcat Dinamo șase goluri, s-ar putea să marcăm și noi, în retur, cinci sau șase".

FC Argeș a marcat ultima oară 5 goluri în noiembrie 2018, în confruntarea cu Poli Timișoara, scor 5-0, în Liga 2.

Marius Niculae și Robert Niță cred că Dinamo este deja promovată în SupeLiga

Din afară, Dinamo se vede ca și promovată. Nu mai e loc de nicio minune, cred Marius Niculae și Robert Niță, adversari în partida nebună Dinamo - Foresta Fălticeni, pierdută halucinant de "alb-roșiii", scor 4-5, pe 11 noiembrie 2000, după ce elevii lui Cornel Dinu au condus cu 4-0, în minutul 47!

Niculae a marcat golul patru al "câinilor", după care a fost schimbat, iar Niță a fost eroul Forestei lui Marin Barbu, cu două reușite, ultima, cea decisivă, în minutul 90.

Marius Niculae: „Suporterii dinamoviștii să pregătească fiesta"

„Remontada” imposibilă » Doi fotbaliști implicați în meciul nebun pierdut de Dinamo cu Foresta, de la 4-0, nu-i dau nicio șansă lui FC Argeș
Marius Niculae, în meciul Dinamo - Foresta Fălticeni 4-5 Foto: GSP

Fostul atacant Marius Niculae crede că Dinamo nu mai poate fi întoarsă din drumul spre primul eșalon.

„După părerea mea, Dinamo este promovată sigur. Nu o văd capabilă pe FC Argeș să mai întoarcă rezultatul, de la 6-1. La ce probleme interne are și la cum s-a prezentat la București o bătea și CS Dinamo, din Liga 3. S-a văzut clar pe teren că există neînțelegeri între jucători. Am văzut chiar la pauză cum se certau pe bancă între ei", a declarat "Săgeată" pentru GSP.

Marius le transmite fanilor dinamoviști să se pregătească de fiestă. „E adevărat că în fotbal orice e posibil, dar nu văd cum FC Argeș poate să-și rezolve problemele interne în câteva zile și să se transforme radical până sâmbătă. 

Suporterii dinamoviști se pot pregăti de sărbătoare. Nu știu dacă mai există în istorie un rezultat întors în retur de la 6-1. Am mai întors noi de la 0-3, la Liberec, dar de la 1-6 este greu.

Sincer, nu mă așteptam ca Dinamo să învingă FC Argeș la un asemenea scor. Nici cel mai înfocat suporter dinamovist nu se aștepta".

Dinamo marcase ultima dată 6 goluri în meciul cu Unirea Constanța, disputat pe 27 februarie 2023, și terminat 6-0, în etapa a 17-a din Liga 2.

Dinamo, nevoită să părăsească „Arcul de Triumf”, după promovare » Noua casă la revenirea în prima ligă
DINAMO
Dinamo, nevoită să părăsească „Arcul de Triumf”, după promovare » Noua casă la revenirea în prima ligă

"Eu n-am pățit rușinea cu Foresta, am ieșit învingător de pe teren. După ce am marcat golul de 4-0, am fost schimbat. M-am dus la controlul doping, iar când am revenit de la vestiare nu înțelegeam de ce se bucură cei de la Foresta. Era 5-4 pentru ei" 
- Marius Niculae, fost atacant Dinamo

Robert Niță: „Niciun miracol nu o mai poate salva pe FC Argeș. Dinamo poate să joace și cu juniorii"

Nici Robert Niță nu-i mai acordă vreo șansă trupei lui Vintilă. "Ținând cont de tot ceea ce se întâmplă la Pitești, FC Argeș nu poate marca cinci goluri, mai ales fără să primească gol. Nu o văd capabilă să răstoarne scorul din tur".

„Remontada” imposibilă » Doi fotbaliști implicați în meciul nebun pierdut de Dinamo cu Foresta, de la 4-0, nu-i dau nicio șansă lui FC Argeș
Robert Niță a marcat două goluri în meciul Dinamo - Foresta Fălticeni, 4-5 Foto: GSP

Fostul atacant susține că e mai ușor ca o echipă să revină de la 0-4 în timpul aceluiași meci, decât după o înfrângere categorică.

"E mult mai ușor să remontezi scorul în același meci. Sunt momente când poți reintra în joc. Când meciul se termină însă 6-1 și apar discuțiile, cred că FC Argeș nu mai are nicio șansă, chiar dacă Dinamo se duce la Mioveni și cu echipa de juniori Under 17 sau Under 18. Nu cred că Piteștiul mai poate reveni. Situația e tensionată, cu primarul care e la Pitești, scandalurile din vestiar, bătăile care au fost între români și străini. E o echipă pe care niciun miracol nu o mai poate salva".

Robert Niță, despre cum a învins-o Foresta pe Dinamo, 5-4, de la 0-4

Robert Niță a explicat cum a reușit Foresta să învingă Dinamo, în Ștefan cel Mare, de la 0-4, în urmă cu aproape 23 de ani. 

"La meciul acela s-a întâmplat că la 4-0 pentru Dinamo am dat un gol și am prins încredere. A venit și al doilea gol, adversarul a început să-și pună un semn de întrebare, i-a mai scăzut încrederea, iar noi pe entuziasm, pe adrenalină, și pe fond de încredere foarte, foarte mare am reușit să ne impunem cu 5-4. 

Vă spun sincer, la 4-0 nu mai speri nimic, decât să nu mai iei două-trei să te faci de rușine de tot. Norocul are rolul lui în sport. Fără noroc nu se poate. Diferența dintre un gol și o bară este de câțiva centimetri"l

"Cred că Dinamo, la cum a jucat în meciul tur, se putea impune în fața oricărei echipe din Liga 1. A prins o zi în care i-a ieșit absolut tot, indiferent ce făcea marca. La unele goluri au fost niște execuții de se miră și jucătorii care le-au reușit. Ghezali cred că n-a driblat patru oameni în viteză în viața lui. Lui Pop la golul trei i-a venit mingea în spate, o lovește cu șiretul, lob, cade mingea în poartă"
- Robert Niță, fost atacant

Robert Niță: „În fotbalul mare se antrenează și insuccesul. Noi facem înmormântare la înfrângere și nuntă la victorii cu 1-0"

Killerul lui Dinamo din acel meci de pomină cu Foresta spune că spectaculoasele "remontada" din fotbalul mare sunt construite științific, ceea ce nu e cazul la noi. 

"Acolo vorbim de echipe care lucrează cu mental coach, e cu totul alt nivel. Oamenii ăia antrenează și insuccesul. La noi un eșec e înmormântare, iar când bați 1-0 se face nuntă două zile. 

Echipele mari se pot motiva mental și ajung să creadă că pot întoarce un rezultat și după ce pierd un meci la scor. La noi nu e cazul, nu doar la FC Argeș. La nicio echipă", a precizat Robert Niță.

"Lotul lui Dinamo trebuie întărit cu jucători valoroși pentru Liga 1. Unul dintre conducători spunea să rămânem cu picioarele pe pământ, în primul an obiectivul este evitarea retrogradării. Ceea ce e corect. Dar suporterii își doresc mult mai mult. E normal. Eu am crescut cu mentalitatea că nu există locul 2 la Dinamo, decât locul 1"
- Marius Niculae, fost atacant Dinamo

Părerea mea este că Dinamo are cei mai buni jucători sub 21 de ani. Îi avem pe Bani, pe Bordușanu, pe Amzăr. Ghezali este un jucător bun, pe care nu știu dacă Dinamo poate să-l mai țină mult"
- Marius Niculae, fost atacant Dinamo

Ca spectator și microbist mi-am dorit Dinamo în prima ligă și mă bucur că a promovat. Pentru a fi competitivă în Liga 1 trebuie să facă niște investiții substanțiale în jucători. Lăsând la o parte meciul cu FC Argeș, până la urmă Dinamo e o echipă care nu a terminat în primele trei locuri Liga 2”
- Robert Niță, fost atacant

"Ca rapidist, nu-mi pare bine că Dinamo promovează, pentru că Rapid vrea să câștige campionatul următor, iar la astfel de meciuri e mai puțin importantă valoarea și forma de moment, sunt derby-uri și se poate întâmpla orice"
- Robert Niță, fost atacant

Cele mai drastice înfrângeri din istoria lui Dinamo

MeciDataCompetiția
ȚSKA Sofia - Dinamo 8-117.10.1956 CCE
Inter Milano - Dinamo 6-0 11.11.1964 CCE
FCSB - Dinamo 6-0 12.09.2021 Liga 1
Astra - Dinamo 6-1 6.12.2014 Liga 1
Dinamo - CSU Craiova 1-6 10.02.2022 Liga 1
Steaua - Dinamo 5-0  12.06.1985Liga 1
Dinamo - Viitorul 0-526.02.2021 Liga 1
CSU Craiova - Dinamo 5-0 27.09.2021 Liga 1

Citește și: 

EXCLUSIV Povestea unui supertalent irosit: la 16 ani, debuta în Liga 1 și scouterii lui Mourinho îl considerau „cel mai talentat din Europa” » La 23 era taximetrist și bodyguard, la 33 e soldat!

VIDEO Frații Bendeac, show la microfonul GSP » L-au imitat pe fotbalistul doborât de rușine la Dinamo - FC Argeș: „Întrebați-i pe străini!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
creeperno534
creeperno534  •  01 Iunie 2023, 22:45

Batem cu 1-0

gicab
gicab  •  01 Iunie 2023, 21:58

Acel 0-3 cu liberec de la bucuresti nu a fost stabilit pe teren

Mazavalt
Mazavalt  •  01 Iunie 2023, 18:37

Imi place articolul... gradul de jurnalism de premiu pulitzer, nu alta... deci scriem despre Dinamo - FFC Campioni Arges 6-1 dar terminam cu scorurile in care Dinamo a fost invinsa cu scoruri de maidan

Vezi toate comentariile (6)
Comentează