FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Ultimul transfer în SuperLiga: a venit în România din liga a doua braziliană

Gustavo Hebling, în dreapta, în perioada de la PEC Zwolle // foto: Imago Images
Gustavo Hebling, în dreapta, în perioada de la PEC Zwolle // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 05 august 2023 09:39 / Actualizat sambata, 05 august 2023 10:13

FC Botoșani l-a transferat pe mijlocașul brazilian Gustavo Hebling (27 de ani), care vine din țara natală, de la ABC FC, formație de ligă secundă.

Fost internațional brazilian la nivel U17, crescut de Sao Paulo, Gustavo Hebling vine după o jumătate de an petrecută la ABC FC, ultima clasată în liga a doua braziliană.

„Îi urăm un călduros «Bun venit!» lui Gustavo și să aibă parte de cât mai multe realizări în tricoul nostru!”, au transmis moldovenii.

Florin Tănase a semnat și va fi coleg cu un alt internațional român: „S-a alăturat batalionului!”
MERCATO
Florin Tănase a semnat și va fi coleg cu un alt internațional român: „S-a alăturat batalionului!”

FC Botoșani l-a transferat pe Gustavo Hebling

În 2016, la vârsta de 19 ani, Gustavo evolua în Olanda, la PEC Zwolle, și avea o cotă de piață decentă, 500.000 de euro. Nu a reușit să-și atingă potențialul, iar cariera lui a luat-o la vale.

În 2017, Hebling a fost cedat la Portimonense, dar nu a apucat să joace la prima echipă a portughezilor. După 2 ani și jumătate la echipa U23 a lui Portimonense a revenit în țara natală, Brazilia, și a bifat 5 echipe în 3 ani și jumătate: CSA, Remo, XV Piracicaba, Oeste și ABC.

Acum, FC Botoșani i-a oferit o nouă șansă în Europa. Poziția de bază a lui Gustavo este mijlocaș central, dar el poate evolua și mai jos, ca „închizător”, dar și ca mijlocaș ofensiv.

Mutările reușite de FC Botoșani în această vară: 

  • Antrenor: Marius Croitoru (nou)
  • Veniri: Răzvan Began (Sepsi), Răzvan Creț (Lotus Băile Felix), Jean-Armel Drole (AJ Fano), Halman (Noordwijk), Fabrice Olinga (liber), Robert Căruță (liber), Jayson Halman (Noordwijk), Adams Friday (FC Noah), Gustavo Hebling (ABC FC)
  • Reveniri: Adrian Chică-Roșă (FC Brașov), Andrei Ureche (FC Brașov), Adrian Moescu (Ceahlăul), Bogdan Filip (Foresta Suceava)
  • Plecări: Eduard Pap (ETO Gyor), M. Roman I (retras), George Dragomir (Poli Iași), Ayrton Mboko (liber), M'Dahoma (Goal FC), Remacle (Korona Kielce), Antoni Ivanov (liber)

Mai multe știri din SuperLigă: 

Atacat de Gigi Becali, Balaj ripostează: „Înseamnă că iar îi este frică”

Reghecampf nu și-a menajat fotbaliștii: „Una e să vrei, alta e să și poți! Vreau bărbați la echipă”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează