FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR CLUJ, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK

FCSB - CFR CLUJ // Doar pentru ei e miză! Scenariu horror în cazul unei înfrângeri în derby-ul de sâmbătă

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 11:54

Clujenii insistă că meciul de sâmbătă nu hotărăște cine câștigă campionatul, însă un succes al lor ar plasa formația lui Becali într-o situație și mai proastă decât aceea în care s-a aflat în sezonul trecut. 

"Nu se face diferența sâmbătă, în play-off se va decide campioana. Meciul de sâmbătă nu e chiar atât de important!". Până și Alex Ioniță, un rival "clasic" al Stelei, insistă că nu în etapa asta se va rupe clasamentul suficient încât să știm campioana.

Calculele din clasament confirmă concluzia, matematica le va permite tuturor celor șase din play-off să spere că pot deveni campioni.

Tradiția sistemului cu play-off și cu play-out nu mai sună la fel de încurajator pentru echilibrul din Liga 1! O victorie a Clujului în derby ar plasa FCSB într-un context groaznic, din care n-a știut să iasă de când campionatul e organizat în formula actuală.

Echipa lui Petrescu ar face 55 de puncte, a lui Dică ar rămâne cu 50. După înjumătățire, ar rămâne 28 de puncte în Ardeal și 25 la București. O diferență mai mare decât a fost anul trecut între Viitorul și FCSB. Oamenii lui Hagi beneficiau atunci doar de două puncte în plus, 26 la 24, și roș-albaștrii tot n-au fost capabili să topească diferența!

După etapa din weekend se vor mai juca două runde înainte de play-off, doar că programul nu-i lejer pentru Budescu și ai lui, dimpotrivă, e îngrijorător! Ei vor juca Derby-ul cu Dinamo și apoi un meci cu Sepsi. CFR are adversare care par mai ușoare: acasă cu Astra și la Ploiești cu Juventus. 

Care e diferența acum:

1. CFR 52p
2. FCSB 50p

Cum se schimbă dacă bate Clujul:

1. CFR 55p
2. FCSB 50p

Cum era sezonul regulat din sezonul trecut:

1. Viitorul, 51 puncte, 26 după înjumătățire
2. FCSB 47, 24 după înjumătățire
*Campioana și vicecampioana au terminat la egalitate de puncte, dar oamenii lui Hagi au devenit campioni grație rezultatelor directe din play-off.

Clasamentul din sezonul 2015-2016, la intrarea în play-off

1. Astra 26p
2. Dinamo 24p
3. Pandurii 24p
4. Viitorul 23p
5. FCSB 22p
*Astra a câștigat campionatul, FCSB a izbutit să urce doar până pe poziția a doua. Giurgiuvenii au avut 48 de puncte la final, cu cinci mai multe decât au adunat roș-albaștrii, deci diferența dintre ele două s-a mărit în play-off cu un punct.

  • CFR Cluj - FCSB se joacă sâmbătă, de la ora 20:45, în direct la TV Digi Sport,. TV Telekom Sport și Look TV. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
493554747481335
Solomon Neagu  •  08 Februarie 2018, 21:23

G.S.P-ule,atat de dusmanos esti incat ai uitat ca meciul se joaca la Bucuresti,si ai trecut CFR-ul drept gazda !!!!!

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 20:12

Pana iti va raspunde domnul Craitoiu iti explic eu: Daca va castiga FCSB va ajunge cu 1 punct in fata lui CFR. Care se va injumatati. Adica vor fi 0,5 puncte. Daca va castiga CFR ,diferenta va fi de 5 puncte. Injumatatite vor ramane 2,5 . Ai inteles? Sper.

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 20:12
Postat de mosvasile pe 08 Februarie 2018, 19:42

Horror pentru cine,bre nea Craitoiule?

Pana iti va raspunde domnul Craitoiu iti explic eu: Daca va castiga FCSB va ajunge cu 1 punct in fata lui CFR. Care se va injumatati. Adica vor fi 0,5 puncte. Daca va castiga CFR ,diferenta va fi de 5 puncte. Injumatatite vor ramane 2,5 . Ai inteles? Sper.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează