FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO // VIDEO 3 momente tensionate din perioada comunistă a derby-ului! Unul dintre cele mai criminale faulturi din istoria fotbalului românesc: „Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da!” + gesturi obscene și bătăi în culise!

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 octombrie 2019 18:08

FCSB - Dinamo rămâne, chiar și în ziua de azi, cea mai grea confruntare din istoria fotbalului românesc, în ciuda problemelor identitare cu care roș-albaștrii se confruntă de mai bine de patru ani.  

Steaua- Dinamo a fost o încleștare construită în perioada comunistă, atunci când echipele reprezentau departamentele ale aparatului totalitar, concurând pentru întâietate. 

Au fost vremuri grele, atât în afara terenului, cât și pe teren. GSP.RO a selectat 3 momente tensionate din istoria de dinainte de '89 a Derby de România!

1. În 1989, în martie, Ioan Andone făcea ceva nemaivăzut în sportul românesc! Dinamo pierdea cu Steaua, 1-2, pe Ghencea, iar acesta arăta gesturi obscene spre Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului comunist și omul care proteja Steaua! Imaginile au fost suprinse pe camerele TV!

FCSB - DINAMO // VIDEO 3 momente tensionate din perioada comunistă a derby-ului! Unul dintre cele mai criminale faulturi din istoria fotbalului românesc: „Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da!” + gesturi obscene și bătăi în culise!

2. În 1987, într-o Dinamo-Steaua fără goluri și destul de anost, evenimentul remarcabil s-a petrecut undeva la 20 de metri de poarta dinamovistă. Portarul alb-roșilor, Țețe Moraru, a ieșit să-l întâmpine pe Marius Lăcătuș, scăpat singur, undeva în partea dreaptă a atacului stelist. Portarul a intrat cu ambele picioare înainte, rupându-l pe atacantul Stelei, într-unul dintre cele mai criminale faulturi din istoria fotbalului românesc!

Povestește „centralul” acelui meci, Ion Crăciunescu: „Nici vorbă să atace mingea! Dacă îl prindea mai rău, nu doar că Marius nu mai putea să joace fotbal, dar nici nu mai mergea vreodată! L-am eliminat pe Țețe în secunda doi”.

După fault, s-a creat o busculadă pe teren, în urma căreia „centralul” a mai eliminat 3 jucători: Be­lo­de­dici, Iovan și Varga. Doar inter­venția celor doi antrenori, Lucescu și Ior­dănescu, a liniștit lucrurile. Culmea e că Lăcătuș nu a fost afectat de fault, ci a jucat în continuare.

„Dacă am vrut să-l rup? Sincer? Da, am vrut să-l rup! Însă doar în prima fază. Dacă vă uitați pe DVD, în ultima clipă m-am întors și am încercat să-l protejez- Țețe Moraru, portar Dinamo

3. Dar cum se petreceau lucrurile în culise, pe atunci? Rivalul istoric al Stelei, Mircea Lucescu, a povestit cum erau protejați roș-albaștrii în epoca Ceaușescu, iar declarațiile sunt incredibile!

Vezi și: 

FCSB - DINAMO // EXCLUSIV VIDEO+FOTO Mesaje războinice pe zidurile din baza sportivă a FCSB-ului » Florin Talpan luat la țintă de ultrași

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (25)
traian_v
traian_v  •  05 Octombrie 2019, 14:15

Mircea Lucescu - hotul striga "hotii"

cpt.ahab
cpt.ahab  •  05 Octombrie 2019, 14:00
Postat de demolarii pe 04 Octombrie 2019, 23:37

Ce echipe erau atunci!!!! Nu ca acum, palide umbre, ce incearca sa pretinda ca sunt urmase. Cat despre faultuĺ lui Tete Moraru, sa nu se uite ca el a ajuns la Dinamo de la Steaua, parca la schimb cu Bumbescu....

Țețe a ajuns la Dinamo de la Sportul studențesc, la schimb cu Speriatu. La Sportul ajunsese tot în urma unui schimb, cel cu Necula Răducanu, portarul zănatic care a văduvit studenții de titlul de campioni, printr-o gafă de Gâgă, direcționându-l în... Ghencea. Undea avea să ajungă și el. Mari caractere!

andrei.f
andrei.f  •  05 Octombrie 2019, 13:03

În regimul comunist Steaua devenise Regina Europei la fotbal, a câştigat CCE iar Dinamo a avut şi ea rezultate notabile, semifinale de cupe europene. Azi, vorba cântecului lui lui Bănică, Prafu s-a ales de toate !

Vezi toate comentariile (25)
Comentează