FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL 1-1

VIDEO + FOTO Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

FCSB - Farul, etapa #24/ foto Raed Krishan (GSP) +25   FOTO
FCSB - Farul, etapa #24/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de , , , - Publicat luni, 05 februarie 2024 22:03 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 22:32

FCSB a ratat victoria cu Farul, în derby-ul etapei a 24-a din Superligă. A condus o repriză întreagă, dar a fost egalată din penalty, în minutul 90+4.

Nu multe meciuri încep cu un moment în care galeria îi cântă „La mulți ani” antrenorului advers. Dar s-a întâmplat azi, pe Arena Națională, când ultrașii FCSB l-au sărbătorit pe Gică Hagi, 59 de ani.

FCSB a început partida FCSB în control, a avut posesia și a căutat drumul spre poarta lui Buzbuchi. Iar după 9 minute, portarul Farului a fost testat pentru prima dată, când Băluță a șutat de la 7 metri, din unghi, direct pe el. Două minute mai târziu, portarului Farului a reținut șutul din careu al lui Radunovic.

De partea cealaltă, Farul a arătat încă o dată că nu mai este echipa care câștiga titlul în sezonul trecut. A fost ștearsă pe faza de atac, iar în prima parte doar Budescu (15) l-a testat pe Târnovanu. Cu un șut de la 20 de metri, la care portarul roș-albaștrilor nu a avut emoții.

FCSB a continuat să caute poarta până la finalul primei părți, dar a acuzat din plin lipsa vedetelor Darius Olaru și Florinel Coman. Primul suspendat, al doilea doar pe bancă, acuzând o răceală. Băluță (31) a încercat să-l învingă pe Buzbuchi cu un șut de la marginea careului, din întoarcere, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
+21 FOTO

Pe finalul primei reprize a venit și ratarea meciului. În minutul 36, Baba Alhassan nu l-a putut învinge pe Buzbuchi, de la 12 metri, șutul său fiind respins în corner. O ocazie pe care Darius Olaru, cel mai în formă jucător din Superligă, probabil că nu o irosea.

Florinel Coman intră, FCSB marchează

FCSB a mutat după pauză. Florinel Coman, care duminică nu s-a antrenat, a intrat în locul lui Luis Phelipe, care a jucat modest. Iar extrema de 25 de ani și-a făcut simțită prezența imediat, fiind principalul om de atac al gazdelor.

În minutul 55 a venit și singurul gol al meciului. Florinel Coman a centrat excelent în fața porții, acolo unde Baba Alhassan i-a luat fața lui Cristi Ganea și a trimis mingea în poartă. 

Trei minute mai târziu, Farul părea ca a dat lovitura. Louis Munteanu a trimis mingea în poartă din 6 metri după o centrare a lui Dussaut. Și s-a dus direct la Hagi pentru a-l îmbrățișa. Dar golul avea să fie anulat. După 7 minute de verificare în camera VAR, a venit decizia: ofsaid.

Anularea reușitei parcă le-a tăiat aripile constănțenilor. Nu au mai avut energie și inspirație în atac și păreau resemnați. 

De partea cealaltă, FCSB s-a mulțumit să țină de minge și de scor. Florinel Coman, în minutul 71, putea să-și treacă numele pe lista marcatorilor, dar a fost blocat de același Buzbuchi, iar Eduard Radaslavesu (88 și 89) a ratat de două ori șansa să închidă meciul.

Cadou pentru Hagi în prelungiri

Când meciul părea că se îndreaptă spre o victorie roș-albastră, totul s-a năruit pentru gazde. Chiar în prelungiri, Horațiu Feșnic a dictat penalty pentru Farul pentru un fault al lui Dawa, după ce a văzut reluarea la VAR.

Căpitanul Ionuț Larie și-a asumat responsabilitatea. A bătut penalty-ul și l-a învins pe Târnovanu, chiar dacă acesta ghicise colțul. Era minutul 90+4. La ultima fază a meciului, Dawa a trecut pe lângă egalare, după un corner bătut de Florinel Coman. S-a terminat 1-1, în scandările galeriei FCSB, care-l înjura pe arbitrul Horațiu Feșnic. 

Astfel, FCSB a ratat șansa de a se duce din nou la 11 puncte de CFR Cluj și Rapid. Acum sunt doar 9 puncte, iar rivalele speră. În timp ce Farul ajunge la 37 de puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova, locul 4.

VIDEO FCSB - Farul 1-1. Jucătorii lui FCSB salută galeria după meci

FINAL. FCSB - Farul Constanța 1-1

FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
FCSB - Farul, etapa #24
+21 FOTO

Detalii în timp real de la reporterii GSP prezenți la stadion:

  • În repriza a doua, unui suporter FCSB i s-a făcut rău, iar paramedicii s-au dus în mijlocul galeriei pentru a-i acorda îngrijiri medicale
  • După intrarea lui Florinel Coman, Octavian Popescu a trecut în centrul atacului, iar Alex Băluță, care în prima repriză a jucat ca „număr 9”, a trecut în bandă
  • În minutul 25, Charalambous a dictat o schimbare de ordin tactic. Luis Phelipe a trecut în banda stângă a atacului, în timp ce Octavian Popescu a pe partea opusă.
  • Aproximativ 150 de suporteri de-ai „marinarilor” asistă la meci, plasați la inelul III al celui mai mare stadion al țării. În minutul 5, aceștia au aruncat câteva materiale pirotehnice spre sectoarele goale de la inelul I. Replica a venit imediat, o „bombă” a explodat în zona ultrașilor FCSB
  • În primele 5 minute, Elias Charalambous a fost foarte agitat pe margine. A depășit de câteva ori spațiul tehnic. A dat multe indicații, în timp ce Hagi era calm
  • Galeria FCSB a afișat un banner pentru un suporter care a decedat recent. „Sișu”, cum era poreclit de apropiați, a încetat din viață la începutul lui februarie, într-un accident teribil. Fanii au făcut front comun în ultimele zile pe grupurile suporterilor roș-albaștri, au pus mână de la mână și i-au dedicat un banner memorial tânărului, pe care l-au afișat în prima repriză a meciului cu Farul.
Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii
„O stea din peluza noastră s-a urcat la cer. RIP «Sișu»”

FCSB - Farul Constanța, echipe de start: 

FCSB: Târnovanu - Crețu, Ngezana, Dawa, Radunovic - Lixandru, Șut, Alhassan - Luis Phelipe, Băluță, Oct Popescu 
Rezerve: Vlad, Panțîru, Florinel Coman, Miculescu, Pandele, Toma, Ov. Popescu, Matyas Laszlo, Pantea, M. Manolache, Radaslavescu, D. Popa
Absent: Darius Olaru (suspendat)
Antrenor: Elias Charalambous

Florinel Coman e pe bancă la FCSB - Farul » Motivul și detaliile din spatele deciziei
FCSB
Florinel Coman e pe bancă la FCSB - Farul » Motivul și detaliile din spatele deciziei

Farul: Buzbuchi - Dussaut, M. Popescu, Larie, Ganea - Vînă, Queiros, Deaconu - Rivaldinho, L. Munteanu, Budescu 
Rezerve: Mușat, Kiki, Boli, Grameni, G. Marins, Nedelcu, Grigoryan, N. Popescu, Stoian, Dănuleasă, L. Andronache, I. Cojocaru
Absenți: Sîrbu, T. Băluță (accidentați)
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: (Arena Națională - capacitate: 55. 634 de locuri)
Arbitru: Horațiu Feșnic (Cluj) / A1: Sebastian Gheorghe (Suceava) / A2: Daniel Mitruți (Craiova) / Arbitru VAR: Andrei Chivulete (București) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Sorin Boca (Iași)

UPDATE FOTO: Mesaj pentru Hagi pe tabelă

Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

Pe tabelă, înainte de fluierul de start al meciului, a apărut un mesaj special de ziua lui Gică Hagi. Suporterii de pe Arena Națională i-au strigat numele, iar Hagi a răspuns prin aplauze.

VIDEO. Galeria FCSB i-a cântat „la mulți ani” lui Gică Hagi. „Regele” a împlinit azi 59 de ani

UPDATE FOTO: Coadă la intrarea la oficială

Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

UPDATE: Florinel Coman, apatic la încălzire

Răcit, Florinel Coman a fost foarte apatic la încălzire, a stat singur. A jonglat puțin cu mingea și a șutat de câteva ori spre poarta lui Andrei Vlad. E îmbrăcat gros. Singurul cu pantaloni lungi și geacă.

UPDATE: Gică Hagi, aplaudat pe Arena Națională

Gică Hagi a fost aplaudat de tot stadionul când crainicul i-a citit numele. El joacă împotriva celor de la FCSB chiar de ziua lui.

Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

UPDATE: FCSB a ieșit prima la încălzire

Roș-albaștrii au ieșit primii la încălzire, au fost urmați de cei de la Farul la 10 minute.

Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

UPDATE: Teia Sponte, prezent la meci

Teia Sponte n-avea cum să rateze întâlnirea dintre echipele prietenilor săi de nădejde, Hagi și Becali. Acesta își făcuse apariția în spațiul public și în decembrie, la nunta lui Ianis Hagi. În ultima vreme, Sponte, un personaj mereu în anturajul FCSB-ului, a apărut mai rar pe stadioane decât obișnuia să o facă în trecut.

FOTO: Primii suporteri au ajuns la stadion

+21 FOTO

UPDATE VIDEO: Și FCSB a ajuns la stadion

La 18:30, și cei de la FCSB au ajuns la Arena Națională. MM Stoica, președintele Consiliului de Administrație de la FCSB, se uita pe tabletă la Voluntari - Hermannstadt. Coman a venit separat la meci, nu cu autocarul echipei. El e răcit și e rezervă.

+21 FOTO

UPDATE VIDEO: Farul a ajuns la Arena Națională

Fotbaliștii Farului au ajuns la stadion la ora 18:20. Cel care a coborât primul din autocar a fost sărbătoritul zilei, Gheorghe Hagi, întâmpinat imediat de câțiva fani care i-au solicitat autografe și poze. 

Grăbit, managerul „marinarilor” nu i-a refuzat, s-a oprit și le-a oferit o amintire de neprețuit suporterilor respectivi, care i-au urat “la mulți ani” acestuia. Ultimul care s-a dat jos din autocar a fost Costică Budescu.

Cadou pentru Hagi » Farul salvează dramatic un punct cu FCSB, chiar în prelungiri! Cum arată clasamentul la vârful Superligii

Citește și alte știri din Superligă: 

Ce nebunie e gata să facă Bănel dacă FCSB ia titlul + Dezamăgit de Andrea Compagno: „Să cazi așa, direct în cap”

EXCLUSIV Cum a descoperit Rapid noua „fox to box” din Giulești » „El a avut un cuvânt greu. A simțit că e vorba despre ceva special”

Olaru și Coman au preluat rolul de „dirijori” » Cine au fost oamenii decisivi la ultimul titlu luat de FCSB și unde stau mai bine jucătorii de azi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (258)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  13 Aprilie 2024, 15:32
Postat de _Adrian_1 pe 06 Februarie 2024, 12:58

Ce moderator TV nefericitule JUCATORUL DE LA FARUL LOVESTE MINGEA SI DAWA II INFIGE FRUNTEA IN CEAFA. Penalty clar, fara dubii. Nu zice nimeni ca AR FI VRUT sa-l loveasca (atunci era si rosu) dar e un ATAC IMPRUDENT LA ADVERSARUL CARE JOACA MINGEA. Sa-ti dea Dumnezeu ce le doresti tu altora PENTRU CA MERITI! AMIN!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

portardelegenda
portardelegenda  •  08 Februarie 2024, 08:57
Postat de muzzi1 pe 07 Februarie 2024, 20:46

respectabile, sunt suporter Farul, nu Steaua! doar ca m-am saturat de cioban si de ineptiile lui si de ciungii care ii canta in struna 24/7! fiecare sa creada ce vrea, eu cred ca fcsb e o impostoare! atentie, nu clona, impostoare! apropos nici Farul nu e Farul , e doar Viitorul vopsit!

Ei bine surpriza . Eu nu sunt fan Steaua sau ma rog FCSB cum îi spui tu. Doar un om obiectiv . Si atât

Randoomlegend
Randoomlegend  •  07 Februarie 2024, 21:11
Postat de _Adrian_1 pe 07 Februarie 2024, 18:49

Sezi bland bobita, eu n-am o frica pur si simplu cred sincer ca e PENALTY CLAR, FARA DUBII. Imprudenta nu intentie dar tot fault e iar ala de la farul TOT JOACA MINGEA. Dar daca asta e cu adevarat penalty clar SA-TI DEA DUMNEZEU TIE SI FAMILIEI TALE TOT CE LE-AI URAT AICI TU ALTORA SI FAMILIILOR ALTORA! AMIN!

pai nu numai ca nu este penalty clar,dar nici nu este penalty bai septare. iti este frica de iad,dar tot acolo o sa ajungi. nevertebrata mica. cum bah sa fii de acord cu tot ce spune becali in afara fotbalului,dar sa il urasti pe becali doar pentru ca investeste bani la echipa cu care tu nu tii? ***,clar.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (258)
Comentează