FOTBAL  »  Superliga  »  UEFA

Bombă la UEFA! Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

CFR Cluj și FCSB luptă una împotriva celeilalte pentru calificarea în cupele europene +18   FOTO
CFR Cluj și FCSB luptă una împotriva celeilalte pentru calificarea în cupele europene

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 09:18

Rocadă CFR Cluj - FCSB pentru cupele europene? Echipa lui Becali ar putea ajunge în Champions League, în fața celei a lui Dan Petrescu, dacă e pus în practică scenariul UEFA. 

  • CE VREA UEFA? În cazul în care competițiile interne nu pot fi încheiate pe teren și vor fi suspendate definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, este posibil ca UEFA să țină cont de coeficientul UEFA la calificarea echipelor în ediția viitoare a cupelor europene. Iar FCSB e înaintea lui CFR Cluj în acest top.

Marți, UEFA a avut încă o teleconferință cu oficialii celor 55 de federații membre. Înainte de a discuta azi cu reprezentanții Asociației Cluburilor Europene (ECA), mâine urmând să fie ședința Comitetului Executiv a forului continental.

Ceferin insistă ca sezonul să fie reluat în iunie

Președintele Aleksander Ceferin a fost limpede, încă o dată. „S-a recomandat clar disputarea finalului stagiunii în campionatele și cupele interne", a sunat comunicatul de la Nyon, cu o nuanță: „Se iau însă în calcul și situațiile speciale, în cazul ligilor care vor fi oprite definitiv". 

UEFA insistă ca sezonul să fie reluat în iunie și încheiat pe teren până în iulie, iar în august să se deruleze și ultimele faze din Champions și Europa League. Totuși, ce se va întâmpla în cazul în care pandemia de coronavirus nu dă înapoi și competițiile naționale chiar nu se mai pot juca?

„Unele federații nu ar vrea ca ele să ia decizia, pentru a nu intra în conflict cu cluburile"

Dacă, la un moment dat, Ceferin avertiza țările care vor suspenda definitiv campionatele că li se va interzice prezența în cupele europene, acum este exclusă această variantă. Nimeni nu va fi pedepsit. Totuși, un nou plan iese la lumină. Unul extrem. Și neașteptat. 

Potrivit cotidienelor Het Laatste Nieuws și The Sun, este posibil ca forul continental să apeleze la coeficientul UEFA pentru a afla cluburile calificate pentru ediția viitoare a Ligii Campionilor și Ligii Europa. Și să nu se țină cont de clasamentele actuale!

"În asemenea circumstanțe, Ceferin ar fi sugerat ca fiecare federație să prezinte o listă cu echipele pentru Europa, dar unele foruri nu ar vrea să ia ele decizia, pentru a nu intra în conflict cu propriile cluburi. Cerând să fie folosit coeficientul UEFA, care este realizat pe o perioadă de cinci ani. Acesta să fie factorul cheie", a dezvăluit The Sun.

Ce s-ar întâmpla cu FCSB și CFR Cluj

Ceea ce ar însemna, la noi, că nu ar mai fi liderul CFR în Liga Campionilor, ci FCSB! Pentru că formația clasată acum pe poziția secundă are un coeficient UEFA mai bun:

  1. FCSB 20.500 de puncte (locul 75 în ierarhia generală);
  2. CFR Cluj 12.500 de puncte (113 în Europa).

Ceferin nu ar favoriza această idee. Președintele UEFA susținând mereu "integritatea competițiilor" și cerând ca rezultatele de pe teren să fie decisive. Dar nu ar fi exclus să se aplice!

+14 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

COVID-19. Donald Trump, gafă haioasă peste Ocean: „La următoarea criză, o să-i menționeze pe Cristiano Ronaldo și Messi”

Primul medicament care doboară COVID-19 vine din America! Rezultatele pe 125 de pacienți + anunțul Ministerului Sănătății: „Sperăm să-l aducem în România într-o lună”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (98)
ray51
ray51  •  24 Aprilie 2020, 14:15

Coeficient UEFA in a defini participanta in cupele europene? Este inca o aberatie a forurilor europene. Toate forurile si comisiile europene sunt conduse de intarziati mintal. In toata lumea (cu mici exceptii) au ajuns la 'butoane' cei cu probleme in partea superioara a corpului. In laboratoarele lumii sunt doar clone ale umanitatii.

1291778497502459
Alexandru Gargarita  •  23 Aprilie 2020, 10:15
Postat de Claude SH pe 23 Aprilie 2020, 04:15

Conform site-ului tău de specialitate echipa ta favorita ar fi făcut doar 1,5 puncte în sezonul 2014/2015. Complet fals. Doar în grupe a făcut 7, iar în preliminarii UCL, chiar dacă sunt injumatatite, a avut și acolo cel puțin o victorie.

Daca te uitai mai bine ai fivazut ca era vorba doar de ultimi 5 ani inclusiv anul in curs, deci anul 2014-2015 nu intra in discutie. Acolo era vorba de anii 2015-2016(1,5p), 2016-2017(5p), 2017-2018(9p), 2018-2019(2,5), si anul in curs 2019-2020(2,5p). Asa ca oricum ai calcula totalul da 20,5 puncte mult peste eroii tai de la CFR care au facut si ei un sezun bun(chiar formidabil pt o echipa din Romania) o data la 7-8 sezoane. In afara de sezonul curent CFR nu a resusit sa mai puncteze decat in sezonul trecut la fel cat a punctat si FCSB. Primele 3 sezoane din aceasta perioada de 5 ani nu a facut nici un punct pt ca nu a participat. Daca nu ai incredere in site-ul asta poti verifica si pe site-ul uefa sa vezi ca e vorba de aceleasi cifre.

111855873007282
Un Timisorean  •  23 Aprilie 2020, 08:19

I-ati dat aripi lui gigi, acum o s-o tina "langa" o saptamana. Dar o sa fie iarasi pe locul 2. Ha, ha, ha.

Vezi toate comentariile (98)
Comentează