FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP

FCSB - POLI IAȘI // Nu știu să câștige » Detaliul care poate face diferența înainte de meciul zilei

Articol de , - Publicat duminica, 05 august 2018 14:28

FCSB și Poli Iași joacă azi, de la ora 21:00, într-un meci din etapa a 2-a din Liga 1. Partida este liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport, TV Telekom Sport și LookTV.

De la reapariţia pe prima scenă din 2012, ieșenii nu au câștigat niciodată pe terenul vicecampioanei, iar cota pentru o victorie a moldovenilor astăzi e una uriașă, 8.00.

Steliștii nu vor uita prea curând ultimul meci pe care l-au jucat cu Poli Iași. Golul lui Andrei Cristea din ultimele minute din Copou le-a confiscat titlul roș-albaștrilor și-a făcut-o pe CFR Cluj campioană. Acum, după 4 ani în care n-au mai pus mâna pe trofeu, steliștii speră să rupă blestemul, dar startul este unul modest: un egal și o înfângere! Dacă nu-i vor învinge nici pe moldoveni, vicecampionii se vor întoarce în timp cu peste 50 de ani. Ultima dată când roș-albaștrii n-au câștigat niciun meci în primele trei runde s-a întâmplat în sezonul 1965-1966, atunci când au pornit cu două egaluri și o înfrângere.

Înaintea partidei din această seară, steliștii sunt încrezători, bazându-se pe statistică. Echipa este neînvinsă pe teren propriu din 16 octombrie 2016, când Gaz Metan Mediaş se impunea în Bucureşti cu 1-0. Au urmat 20 de victorii şi 10 rezultate de egalitate. În plus, Iaşiul este fără victorie în ultimele 6 deplasări din campionat, interval în care a înregistrat o remiză şi 5 înfrângeri.

Mai mult, de la reapariţia ieşenilor pe prima scenă, în 2012, FCSB şi Poli s-au duelat de 12 ori în Liga 1. De 6 ori au câştigat bucureştenii, de două ori s-au impus moldovenii, iar 4 jocuri s-au terminat la egalitate. Cu FCSB gazdă s-au jucat 6 partide: trei succese pentru FCSB și trei rezultate de egalitate.

Jucăm la Steaua. Şi? Mergem să jucăm şi să câştigăm! I-am bătut de două ori în Copou în sezonul trecut, iar la ei am făcut meciuri bune. Mergem să jucăm! Trebuie să fim aşezaţi, echilibraţi şi să tratăm cu seriozitate fiecare meci în parte", spune Stoican. 

"Anul trecut, când le spuneam jucătorilor că vreau să intrăm în play-off, se uitau la mine ca la stele verzi. Am arătat că se poate. Acum vreau mai mult. Vreau să creez la Iaşi o echipă care să domine adversarul de la început şi până la sfârşit" Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

Ultimele 5 meciuri dintre cele două echipe în Liga 1

7 mai 2018: Poli Iași - FCSB 1-0
1 aprilie 2018:  FCSB - Poli Iași 1-0
17 noiembrie:  Poli Iași - FCSB 1-0
9 august:  2017 FCSB - Poli Iași 1-1
30 octombrie:  2016 Poli Iași - FCSB 0-2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bendyx066
bendyx066  •  05 August 2018, 17:26

Azi se bate recordul din 1965, doua înfrângeri si un egal:)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează