FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

După Radunovic, alt titular de la FCSB e cu gândul la plecare: „Nu am venit ca să rămân”

Sud-africanul Siyabonga Ngezana, în stânga / foto: Facebook@ FCSB Official +40   FOTO
Sud-africanul Siyabonga Ngezana, în stânga / foto: Facebook@ FCSB Official

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 09:22 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 09:52

Venit în vară la FCSB, sud-africanul Siyabonga Ngezana (26 de ani) e cu gândul la plecare. Fundașul central a spus recent că vrea să plece într-un campionat tare.

La începutul sezonului, echipa roș-albastră făcea un transfer surprinzător, aducându-l din Africa de Sud pe Ngezana, pentru care le-a plătit celor de la Kaizer Chiefs suma de 600.000 de euro.

Acesta a devenit treptat om de bază în echipa campioană, iar acum se gândește să facă pasul următor, într-un campionat mai puternic.

Cinci transferuri de Champions League » Cum arată „11-le” cu care FCSB ar putea ataca preliminariile
FCSB
Cinci transferuri de Champions League » Cum arată „11-le” cu care FCSB ar putea ataca preliminariile

Siyabonga Ngezana: „Vreau în Top 5 campionate din Europa”

„Sigur că nu m-am dus în România ca să rămân aici. Am propriile mele obiective, ca jucător. Într-o zi, vreau să ajung într-unul dintre cele top cinci campionate din Europa. Asta îmi doresc.

Partea bună în România și în campionatele din partea asta a Europei e că sunt mulți ochi care te privesc, că există multe oportunități. Deocamdată încerc să muncesc din greu”, a spus Siyabonga Ngezana, la Metro FM, citat de spotmedia.ro.

„Nu primesc foarte mulți bani la FCSB. Dar câștig mai mult decât o făceam la Kaizer Chiefs”, a mai spus Ngezana, într-un interviu pentru un jurnalist din Africa de Sud.

În acest sezon, fundașul central a bifat 31 de prezențe, în toate competițiile. El mai are contract cu FCSB până în 2027.

Ngezana a fost o achiziţie foarte reuşită, sper să termine campionatul aşa cum a jucat până acum. El a avut evoluţii remarcabile, e un jucător cu calităţi fizice ieşite din comun şi care munceşte mult, vrea să-şi îmbunătăţească prestaţiile.

– Mihai Stoica, manager general FCSB

Și Risto Radunovic vrea să plece

Fundașul stânga muntenegrean Risto Radunovic (32 de ani) negociază în aceste zile cu FCSB prelungirea contractului, scadent în iarnă, dar nu este sigur că va semna. El este deschis și altor oportunități.

Într-un interviu acordat cotidianului Vijesti, din țara sa natală, Radunovic a lăsat toate opțiunile deschise. Inclusiv pe aceea de a se transfera la vară.

„În fotbal, totul este deschis și nu știi niciodată ce va aduce ziua de mâine, dar cel mai important este că am câștigat titlul și ne-am bucurat fanii. Este încă prea devreme să vorbesc despre viitorul meu, dacă rămân sau plec, dar cu siguranță o să știm mai multe în următoarele 30 de zile.

Știm cât de mare este Liga Campionilor, dar, în calitate de campioni ai unei țări avem șansa să jucăm în calificările Ligii Campionilor. Trebuie să se unească mulți factori, dar, cu întăriri bune, trebuie să avem încredere”, a declarat fundașul.

VIDEO. 10 cifre inedite pentru cele trei meciuri din play-off-ul Superligii! Detalii despre FCSB, Rapid și Universitatea Craiova

Citește mai multe știri din Superligă:

Drum liber spre sold-out și un nou record » Număr uriaș de bilete vândute la FCSB - CFR Cluj, în mai puțin de 24 de ore!
FCSB - CFR Cluj
Drum liber spre sold-out și un nou record » Număr uriaș de bilete vândute la FCSB - CFR Cluj, în mai puțin de 24 de ore!
Un „UEFAntastic” îl sfătuiește pe Gigi Becali să aducă un fotbalist: „Este singurul care poate să vină la FCSB și să ajute”
FCSB
Un „UEFAntastic” îl sfătuiește pe Gigi Becali să aducă un fotbalist: „Este singurul care poate să vină la FCSB și să ajute”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
mr90
mr90  •  03 Mai 2024, 11:47

Ziarist ***, ce a declarat Ngezana si ce scrii tu ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  03 Mai 2024, 10:37

Syabonga, daca mai vorbesti mult iti face nentu' Becali clauza de 20M euros.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  03 Mai 2024, 10:29

"Sigur că nu m-am dus în România ca să rămân aici. Am propriile mele obiective, ca jucător." Mi se pare corect, Mamaliga este un campionat foarte slab.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează